tt-shop.ro 468x60tt-shop.ro 468x60 2vivasportshop.ro 2 468x60
Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 15 din 18

Subiect: Clamele fileului nu fac parte din masa

  1. #1
    junior
    Avatarul lui belinscaromeo
    Data înscrierii
    05.08.2015
    Locație
    bucuresti
    Vârstă
    58
    Postări
    79
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    1 z 18 h 21 m
    Timp online pe zi
    1 m
    Reputație
    85

    Situatie de joc intalnita in turneu TOP TENIS ARENA Bucuresti 5 Septembrie 2015

    Intr-un meci in turneul mentionat in titlu s-a ivit urmatoarea situatie de joc :

    Jucatorul 1 a trimis o minge cu bolta, care a aterizat in terenul Jucator 2 pe suportul fileu
    In zona exterioara suprafetei de masa ca in figura si Jucatorul 2 nu a mai
    putut returna mingea. Cum se considera punctul ?

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Situatie de joc.jpg 
Afișări:	40 
Mărime:	12,2 KB 
ID:	11465
    Blade: Butterfly Garaydia ALC
    FH: T05
    BH: T05

  2. #2
    senior
    Avatarul lui Ghiță Marta
    Data înscrierii
    27.08.2010
    Locație
    Tara Banatului
    Vârstă
    45
    Postări
    681
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    64 z 20 h N/A
    Timp online pe zi
    28 m
    Reputație
    325
    Dacă mingea cade pe suportul fileului, în exteriorul mesei(care nu prinde cadrul mesei),este AUT...dacă mingea cade pe suportul fileului, dar în cadrul mesei, este ok, adică 'punctată'...

    Sent from my Draco AW80
    BLADE : DHS Hurricane King III - FH: Cauciuc Negru - BH: Cauciuc Rosu

    "Știu că sunt prost dar când mă uit în jur prind curaj"

  3. Mulțumesc belinscaromeo au mulțumit pentru mesaj
  4. #3
    1,77245385
    Avatarul lui Kralizec
    Data înscrierii
    27.05.2010
    Locație
    Timisoara
    Postări
    6.478
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    435 z 14 m
    Timp online pe zi
    3 h 8 m
    Reputație
    9186
    Suportul fileului face parte din terenul de joc. Indiferent daca mingea cade in dreptul mesei sau in afara mesei, mingea e buna.

  5. #4
    organizator turnee
    Avatarul lui Zosim1
    Data înscrierii
    17.03.2012
    Locație
    Victoria
    Vârstă
    45
    Postări
    4.635
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    118 z 6 h 41 m
    Timp online pe zi
    58 m
    Reputație
    10663
    "Streift der Ball beim Rückschlag das Tischtennisnetz und kommt anschließend auf die gegnerische Tischhälfte auf, dann ist der Schlag gültig. Das Spiel geht ganz normal weiter."

    Este singura regula care exista in regulamentul de tenis de masa complet pe care il am doar in germana.

    Traducere.-Daca mingea atinge fileul (ansamblu format din Suport metalic si plasa) la returul adversarului si vine pe masa ,este o lovitura valabila si jocul merge mai departe normal.


    Deci orice atingere a fileului si aterizarea ei pe masa opusa este considerata valabila ,si de asemenea orice atingere a fileului si devierea mingii in afara suprafetei de joc este considerata gresala.



    Daca mingea din situatia de fata a atins doar suportul metalic indiferent pe ce parte si a sarit afara este considerat gresala.
    EMI

  6. Mulțumesc belinscaromeo au mulțumit pentru mesaj
    Îmi place grasomega, ioan.dragomir64, Cornel 67, Emil Tudor le-a plăcut acest mesaj
  7. #5
    înțelept
    Avatarul lui grasomega
    Data înscrierii
    01.11.2008
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Postări
    2.722
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    94 z 11 h 10 m
    Timp online pe zi
    40 m
    Reputație
    2421
    Totusi, situatia s-a întâmplat intr-un meci intre Samsonov si Boll, parca, si a fost punctat cum a zis Drukeru: mingea a cazut de pe fileu (plasa) pe suportul fileului care era deasupra mesei, in partea de masa a adversarului, apoi nu a mai atins masa si a fost punct valabil. Cred ca am mai postat bucata respectivă intr-un topic pe acelasi subiect (poate chiar cel cu regulamentul).

  8. Mulțumesc belinscaromeo au mulțumit pentru mesaj
    Îmi place GeluBv, cule, gpopescu le-a plăcut acest mesaj
  9. #6
    junior
    Avatarul lui belinscaromeo
    Data înscrierii
    05.08.2015
    Locație
    bucuresti
    Vârstă
    58
    Postări
    79
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    1 z 18 h 21 m
    Timp online pe zi
    1 m
    Reputație
    85
    Diferenta intre cazul mentionat de dumneavoastra sa-i zicem cazul 2 vedeti foto si cel mentionat de mine sa-i spunem cazul 1 este locul de pe suportul fileu unde a aterizat mingea.
    In cazul mentionat de mine cazul 1 vedeti foto, mingea atinge suportul in zona din afara suprafetei superioare a mesei pe partea jucatorului 2 care trebuie sa joace mingea. Intrebarea pusa altfel : acea suprafata a suportului este considerata tot suprafata de joc ?
    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	MWSnap398.jpg 
Afișări:	62 
Mărime:	20,4 KB 
ID:	11466
    Blade: Butterfly Garaydia ALC
    FH: T05
    BH: T05

  10. #7
    1,77245385
    Avatarul lui Kralizec
    Data înscrierii
    27.05.2010
    Locație
    Timisoara
    Postări
    6.478
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    435 z 14 m
    Timp online pe zi
    3 h 8 m
    Reputație
    9186
    Da .

  11. Mulțumesc belinscaromeo au mulțumit pentru mesaj
    Îmi place ioan.dragomir64 le-a plăcut acest mesaj
  12. #8
    Coordonator AmaTur
    Avatarul lui FlorinBN
    Data înscrierii
    05.03.2006
    Locație
    Bistrita
    Vârstă
    48
    Postări
    8.928
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    546 z 7 h 29 m
    Timp online pe zi
    3 h 56 m
    Reputație
    17850
    Parca zicea undeva in regulament ca fileul este format din plasa si toate partile componente (suport, suruburi etc) ... deci daca mingea loveste partea metalica, indiferent unde, iar apoi nu mai cade pe masa, se considera net-out.

    ... același lucru l-a spus si Emi mai sus ...
    Ultima modificare făcută de FlorinBN; 10.09.2015 la 09:42.
    TEnergy 05 (FX) // Viscaria // TEnergy 05
    When everything else is going wrong ... just hit the ball on the table!

    Rule no.1 - The ball must reach the table
    Rule no.2 - The ball will return on the table


    Turnee Amatur - Bistrita ... ... Clasament - BN

  13. Mulțumesc belinscaromeo, D.D. au mulțumit pentru mesaj
    Îmi place ioan.dragomir64, Antal Denes, GeluBv, Zosim1, Cornel 67 le-a plăcut acest mesaj
  14. #9
    organizator turnee

    Data înscrierii
    23.11.2009
    Locație
    Agnita
    Vârstă
    60
    Postări
    2.133
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    82 z 22 h N/A
    Timp online pe zi
    35 m
    Reputație
    4419
    Conditia principala care stabileste valabilitatea punctului este data de atingerea suprafetei de joc.In cazul prezentat mai sus mingea atinge numai suportul metalic,care este o parte componenta a fileului,deci nu poate fi vorba despre minge in joc ..sau punct valabil!E cat se poate de logic!
    I love table tennis !

  15. Mulțumesc belinscaromeo au mulțumit pentru mesaj
    Îmi place ioan.dragomir64, Emil Tudor le-a plăcut acest mesaj
  16. #10
    Coordonator AmaTur
    Avatarul lui GeluBv
    Data înscrierii
    01.08.2010
    Locație
    Brasov
    Vârstă
    55
    Postări
    6.071
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    137 z 4 h 48 m
    Timp online pe zi
    59 m
    Reputație
    16027
    2.7 ÎNTOARCEREA REGULAMENTARĂ A MINGII 2.7.1 Mingea, care a fost servită sau întoarsă, trebuie lovită astfel încât să traverseze peste sau în apropierea ansamblului de fileu şi să atingă zona adversarului, fie direct sau după ce atinge ansamblul de fileu.

    Net'out sau binenteles out direct daca nu este din servă.

  17. Mulțumesc belinscaromeo au mulțumit pentru mesaj
  18. #11
    înțelept
    Avatarul lui grasomega
    Data înscrierii
    01.11.2008
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Postări
    2.722
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    94 z 11 h 10 m
    Timp online pe zi
    40 m
    Reputație
    2421
    Citat Postat în original de csabazedler Vezi post
    Conditia principala care stabileste valabilitatea punctului este data de atingerea suprafetei de joc.In cazul prezentat mai sus mingea atinge numai suportul metalic,care este o parte componenta a fileului,deci nu poate fi vorba despre minge in joc ..sau punct valabil!E cat se poate de logic!
    Citat Postat în original de FlorinBN Vezi post
    Parca zicea undeva in regulament ca fileul este format din plasa si toate partile componente (suport, suruburi etc) ... deci daca mingea loveste partea metalica, indiferent unde, iar apoi nu mai cade pe masa, se considera net-out.

    ... același lucru l-a spus si Emi mai sus ...
    Citat Postat în original de belinscaromeo Vezi post
    Diferenta intre cazul mentionat de dumneavoastra sa-i zicem cazul 2 vedeti foto si cel mentionat de mine sa-i spunem cazul 1 este locul de pe suportul fileu unde a aterizat mingea.
    In cazul mentionat de mine cazul 1 vedeti foto, mingea atinge suportul in zona din afara suprafetei superioare a mesei pe partea jucatorului 2 care trebuie sa joace mingea. Intrebarea pusa altfel : acea suprafata a suportului este considerata tot suprafata de joc ?
    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	MWSnap398.jpg 
Afișări:	62 
Mărime:	20,4 KB 
ID:	11466
    In principiu, Emi (zosim), Florin, Csaba si Gelu au dreptate - mingea trebuie considerata afara, daca nu a mai cazut pe masa dupa contactul cu instalatia fileului.

    Exemplul expus de mine se referea la o situatie usor diferita, dar a carei rezolvare pune la indoiala, dupa mine, interpretarea acestui capitol din regulament. Desi mingea a aterizat pe suportul fileului dupa ce s-a plimbat pe plasa (chiar daca deasupra suprafetei mesei), punctul a fost acordat ca si cand ar fi cazut pe masa.

    Din pacate, nu gasesc acum filmul meciului respectiv.

  19. Îmi place Zosim1, GeluBv, belinscaromeo le-a plăcut acest mesaj
  20. #12
    maestru

    Data înscrierii
    26.04.2010
    Locație
    Oradea
    Vârstă
    51
    Postări
    1.200
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    35 z 11 h 18 m
    Timp online pe zi
    15 m
    Reputație
    391
    Suprafață de joc este delimitata de linia alba iar ansamblu fileu are linie alba numai sus nu și pe lateral.
    În mod normal mingea a fost fileu out dacă nu a atins si suprafața de joc albastră sau verde..
    Tibhar Sinus Sound / Bty Timo Boll All+ / Stiga Calibra LT Spin
    Bty Tenergy 05 FX/ Andro Super Core OFF / Joola Energy X-tra

  21. #13
    organizator turnee
    Avatarul lui marcu vasile
    Data înscrierii
    18.02.2012
    Locație
    Vatra Dornei
    Vârstă
    54
    Postări
    2.583
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    52 z 11 h 8 m
    Timp online pe zi
    25 m
    Reputație
    3300
    Citat Postat în original de Zosim1 Vezi post
    Daca mingea din situatia de fata a atins doar suportul metalic indiferent pe ce parte si a sarit afara este considerat gresala.
    EMI
    CORECT,DACA A ATINS NUMAI SUPORTUL SI A CAZUT AFARA ESTE GRESEALA,DACA A CAZUT PE MASA DIN SUPORT SI ADVERSARUL NU A MAI PUTUT RETURNA MINGEA ESTE PUNCT CELUI CARE A PUS MINGEA CA UN ,,MAESTRU" PE SUPORT SI TEREN.
    cu stima
    Blade . PHOTINO
    Fh. Tibhar ev. Mx-p
    Bh.:Tibhar ev. Mx-p MATERIALE TENIS DE MASA EMI.TT

  22. #14
    senior

    Data înscrierii
    21.06.2006
    Locație
    Iasi
    Vârstă
    60
    Postări
    371
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    12 z 6 h 26 m
    Timp online pe zi
    5 m
    Reputație
    431
    Este punct pentru cel ce a trimis mungea pe fileu ,chiar daca mingea a cazut pe portiunea de banda aflata in exteriorul mesei.

  23. #15
    senior
    Avatarul lui RBlade
    Data înscrierii
    05.03.2011
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    31
    Postări
    856
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    24 z 3 h 53 m
    Timp online pe zi
    10 m
    Reputație
    168

    Clamele fileului nu fac parte din masa

    Am avut cateva discutii in contradictoriu cu persoane care credeau ca suporturile fileului (mai precis clamele care prind fileul de masa) se considera parte din masa. Chiar am pierdut un punct cu cineva asa pentru ca picat mingea la mine pe clama si desi mi se parea ca nu are niciun sens, i-am cedat totusi punctul.

    Am gasit in sfarsit dovada clara ca am dreptate (punctul de la 6:36 - sunt si cateva reluari in slow motion si comentatorul explica ce se intampla)

    Mingea trimisa de Fan pica pe clama de deasupra mesei lui Ma Long si punctul ii este acordat lui Ma Long.

    As fi zis ca se intelege si din regulament ca clamele fac parte din ansamblul fileului si nu din masa, dar se pare ca nu toata lumea este de acord.

  24. Îmi place Teodorus le-a plăcut acest mesaj

Subiecte similare

  1. Conteaza cu ce parte dai ?
    De Rusu Ciprian în forumul Echipament
    Răspunsuri: 7
    Ultimul post: 04.03.2012, 22:40
  2. Mingea atinge varful stalpului fileului...
    De Vercingetorix în forumul Regulament
    Răspunsuri: 11
    Ultimul post: 23.03.2011, 10:24
  3. Atingerea fileului din serva de 3 ori
    De sleepless în forumul Regulament
    Răspunsuri: 32
    Ultimul post: 16.09.2010, 14:07
  4. ce parte a paletei este folosita pt. forehand ?
    De lagardere în forumul Echipament
    Răspunsuri: 26
    Ultimul post: 22.01.2010, 14:59
  5. Acum 10RON reducere! Vand o parte din col. - lots of stuff
    De ionutzakis în forumul Anunțuri Vânzare-Cumpărare
    Răspunsuri: 21
    Ultimul post: 19.06.2007, 17:34

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita postările proprii
  •