tt-shop.ro 468x60tenismasa.ro 468x60pingpongshop.ro 468x60
Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 15 din 16

Subiect: Minge sparta in timpul punctului

  1. #1
    organizator turnee
    Avatarul lui Bogdan A
    Data înscrierii
    28.09.2010
    Locație
    Iasi
    Vârstă
    34
    Postări
    1.074
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    352 z 17 h 59 m
    Timp online pe zi
    2 h 34 m
    Reputație
    1647

    Minge sparta in timpul punctului

    Daca intr-un raliu de topspin retopspin , un jucator loveste mingea cu cantul si o trimite la 3 metri de masa, iar prin contactul cu cantul mingea se sparge, punctul se repeta? . Am intalnit aceasta situatie in timpul unui meci de al meu in liga judeteana, iar arbitrul a decis sa acorde repetarea punctului, desi atat adversarul meu, cat si oamenii din sala, au sustinut ca punctul trebuie acordat mie. Multumesc!
    Blade 1 : Butterfly Jun Mizutani Super ZLC Blade 2: Butterfly Custom Arylate
    Fh: Tenergy 05 2.1 mm Fh: Tenergy 05 2.1 mm
    Bh: Tenergy 05 FX 2.1 mm Bh : Tenergy 05 FX 2.1 mm

  2. #2
    maestru

    Data înscrierii
    21.03.2008
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Postări
    1.767
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    20 z 16 h 28 m
    Timp online pe zi
    9 m
    Reputație
    544
    Ceva este ciudat in povestea asta. Arbitrul decide punctul in 2-3 secunde de cand mingea este out, deci cand a avut timp sa vada daca mingea s-a spart?
    Daca totusi stau lucrurile asa cum spui arbitrul a gresit in opinia mea. Adversarul putea fi fair-play si urmatoarea minge sa o trimita direct afara.
    Blade-Darker speed 90
    Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
    Bh- Testing

  3. Mulțumesc Bogdan A au mulțumit pentru mesaj
  4. #3
    maestru
    Avatarul lui adimucu
    Data înscrierii
    30.08.2010
    Locație
    Sibiu
    Vârstă
    48
    Postări
    1.264
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    18 z 7 h 27 m
    Timp online pe zi
    8 m
    Reputație
    1463
    ...eu cred că în primul rând ar trebui luat în considerare unde a ajuns mingea: în cazul ăsta, în aut. deci n-ar trebui să fie nici un dubiu cine a câștigat punctul.

    că a lovit-o cu cantul, sau că s-a mai și spart, asta n-ar trebui să aibă vreo legătură cu faptul că a trimis-o afară. mingea trebuie trimisă pe masă. eventual dacă ar fi căzut pe masă, dar spartă fiind n-ar mai fi sărit, se putea pune problema repetării punctului.

    ...să zicem că joacă Gogea Mitu și absolut toate mingile le plesnește atât de tare încât zboară aiurea, se lovesc de pereți sau de instalația de lumină, sau chiar nu se lovesc de nimic, însă arbitrul totdeauna judecă cum că Gogea a spart mingea când a plesnit-o (sau poate chiar o sparge). ce facem, repetăm toate punctele care ies în aut?

  5. Mulțumesc Bogdan A au mulțumit pentru mesaj
  6. #4
    organizator turnee
    Avatarul lui Bogdan A
    Data înscrierii
    28.09.2010
    Locație
    Iasi
    Vârstă
    34
    Postări
    1.074
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    352 z 17 h 59 m
    Timp online pe zi
    2 h 34 m
    Reputație
    1647
    Asa am zis si eu. Am jucat cu o minge de plastic Joola , era evident ca s-a spart deoarece s-a auzit cum mingea a pocnit in timpul loviturii. Arbitrul ( Gigi Berescu ) a refuzat acordarea punctului , motiv pentru care am abandonat partida. El a zis ca orice minge sparta se repeta, indiferent de situatie, desi, si eu, si adversarul, si cel putin 15 spectatori am vazut ce s-a intamplat si mi-au dat dreptate. Multumesc pentru raspunsurile de pana acum, mai astept pareri.
    Ultima modificare făcută de Bogdan A; 12.12.2015 la 23:46.
    Blade 1 : Butterfly Jun Mizutani Super ZLC Blade 2: Butterfly Custom Arylate
    Fh: Tenergy 05 2.1 mm Fh: Tenergy 05 2.1 mm
    Bh: Tenergy 05 FX 2.1 mm Bh : Tenergy 05 FX 2.1 mm

  7. #5
    maestru
    Avatarul lui Claudiu84
    Data înscrierii
    03.02.2010
    Locație
    Calarasi
    Vârstă
    35
    Postări
    1.826
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    76 z 4 h 47 m
    Timp online pe zi
    33 m
    Reputație
    857
    Se repeta punctul. Clar si fara loc de interpretare.

  8. Îmi place Bogdan A le-a plăcut acest mesaj
  9. #6
    înțelept
    Avatarul lui grasomega
    Data înscrierii
    01.11.2008
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Postări
    2.720
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    94 z 3 h 59 m
    Timp online pe zi
    41 m
    Reputație
    2417
    Daca se constata ca mingea este sparta dupa încheierea punctului, acesta rămâne valabil.
    In cazul de fata, eu as fi hotărât sa acord punctul, nu sa-l repet. Păstrarea mingii intacte nu ar fi modificat directia acesteia si rezultatul punctului.

  10. Mulțumesc Bogdan A au mulțumit pentru mesaj
    Îmi place Tibi68, gpopescu le-a plăcut acest mesaj
  11. #7
    organizator turnee
    Avatarul lui Bogdan A
    Data înscrierii
    28.09.2010
    Locație
    Iasi
    Vârstă
    34
    Postări
    1.074
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    352 z 17 h 59 m
    Timp online pe zi
    2 h 34 m
    Reputație
    1647
    Fara nici un dubiu, mingea nu avea cum sa ajunga pe masa, a fost lovita cu cantul de sub nivelul mesei si ea s-a spart ca urmare a loviturii cu cantul. Practic ea nu a influentat jocul, caci lovitura gresita ( cu cantul in cazul de fata ) a dus la spargerea mingii. Nu cred ca orice minge sparta se repeta.
    Blade 1 : Butterfly Jun Mizutani Super ZLC Blade 2: Butterfly Custom Arylate
    Fh: Tenergy 05 2.1 mm Fh: Tenergy 05 2.1 mm
    Bh: Tenergy 05 FX 2.1 mm Bh : Tenergy 05 FX 2.1 mm

  12. #8
    organizator turnee
    Avatarul lui cata_60
    Data înscrierii
    21.11.2007
    Locație
    Falticeni
    Vârstă
    59
    Postări
    3.751
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    205 z 6 m
    Timp online pe zi
    1 h 29 m
    Reputație
    5207
    Intr-una din partidele disputate de echipa noastra in turul div B 2015/2016 Mosneagu a tras un smash imparabil,adversarul nu a schitat nici un gest,fiind prea departe de minge.Aceasta a pocnit in momentul cand a atins masa,arbitrul a decis instantaneu repetarea punctului
    of all the things i lost i miss my mind the most

  13. Îmi place Bogdan A, grasomega le-a plăcut acest mesaj
  14. #9
    organizator turnee
    Avatarul lui Zosim1
    Data înscrierii
    17.03.2012
    Locație
    Victoria
    Vârstă
    45
    Postări
    4.515
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    117 z 12 m
    Timp online pe zi
    58 m
    Reputație
    10563
    Citat Postat în original de Bogdan A Vezi post
    Daca intr-un raliu de topspin retopspin , un jucator loveste mingea cu cantul si o trimite la 3 metri de masa, iar prin contactul cu cantul mingea se sparge, punctul se repeta? . Am intalnit aceasta situatie in timpul unui meci de al meu in liga judeteana, iar arbitrul a decis sa acorde repetarea punctului, desi atat adversarul meu, cat si oamenii din sala, au sustinut ca punctul trebuie acordat mie. Multumesc!
    Daca mingea s-a spart evident in timpul loviri ,indiferent cu ce parte a paletei si indiferent daca traiectoria este in directie mesei sau in afara ei,sau a atins masa sau nu , si arbitru a decis repetarea punctului este corect.Nu este importanta parerea adversarului si nici a spectatorilor atat timp cat arbitru nu cere parerea lor.

    Daca constatarea spargeri mingi este facuta dupa acordarea punctului arbitru nu mai poate acorda repetarea punctului.

  15. Îmi place Bogdan A, grasomega le-a plăcut acest mesaj
  16. #10
    maestru

    Data înscrierii
    21.03.2008
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Postări
    1.767
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    20 z 16 h 28 m
    Timp online pe zi
    9 m
    Reputație
    544
    Daca regulamentul prevede pe undeva situatia cand mingea se sparge sa se repete punctul indiferent de momentul jocului nu avem decat in a respecta regula. Dupa exemplul dat de cata_60 deja incep sa cred ca exista in regulament aceasta situatie acoperita, probabil in aceste doua cazuri adversarul nu mai putea ajunge si juca mingea sparta dar in alte cazuri cand o putea ajunge ce facea, juca cu mingea sparta? Probabil aceasta este logica si ca sa nu se analizeze de la caz la caz atunci regula este generala la orice punct care se disputa cu mingea sparta- se repeta punctul indiferent cine era in avantaj.
    Blade-Darker speed 90
    Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
    Bh- Testing

  17. Îmi place Bogdan A le-a plăcut acest mesaj
  18. #11
    maestru
    Avatarul lui adimucu
    Data înscrierii
    30.08.2010
    Locație
    Sibiu
    Vârstă
    48
    Postări
    1.264
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    18 z 7 h 27 m
    Timp online pe zi
    8 m
    Reputație
    1463
    Eu cred că pe primul plan ar trebui să fie lovirea regulamentară a mingii. Când eu lovesc puternic o minge, e datoria mea să fac astfel încât ea să ajungă pe masă la adversar. Pentru că doar așa pot câștiga punctul. Abia după aceea trebuie să pună cineva problema repetării punctului, pentru că adversarul trebuie și el să aibă posibilitatea unui retur. În momentul ăsta, dacă arbitrul crede că omul nu poate returna pentru că ar fi mingea spartă, e de bun simț să acorde o repetare.

    O eventuală ''a doua șansă'', prin repetarea punctului, trebuie gândită și acordată din perspectiva celui care primește mingea. Pentru că el e dezavantajat de o minge care-i vine spartă. Nicidecum din perspectiva celui care o sparge. Dacă eu lovesc mingea greșit și ea nu ajunge pe masă, nu e normal să mi se mai acorde o șansă.

    Există 50% șanse, pentru orice minge lovită puternic, ca ea să se spargă din lovitură. Nici un arbitru din lumea asta nu are capacități extrasenzoriale ca să poată spune cu siguranță exact în ce moment s-a spart mingea. Așa că, dacă am dat-o pe lângă masă, înseamnă că am lovit greșit și trebuie să pierd punctul.

  19. Îmi place Bogdan A le-a plăcut acest mesaj
  20. #12
    organizator turnee
    Avatarul lui Bogdan A
    Data înscrierii
    28.09.2010
    Locație
    Iasi
    Vârstă
    34
    Postări
    1.074
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    352 z 17 h 59 m
    Timp online pe zi
    2 h 34 m
    Reputație
    1647
    Multumesc pentru pareri, intradevar decizia arbitrului este suverana, insa nu putem considera ca acesta nu poate gresi. Imi vine in minte acumun meci din finala Open-ului Japoniei, in care arbitrul a acordat un tus adversarului, desi si pe reluarea video se vedea clar ca nu a fost, insa decizia sa a ramas aceeasi. Acest lucru l-a scos din joc pe Mizutani, finalistul de atunci, care a si pierdut controlul meciului. Dar ca sa revenim, cum a influentat punctul mingea sparta, daca lovitura a fost gresit orientata?
    Blade 1 : Butterfly Jun Mizutani Super ZLC Blade 2: Butterfly Custom Arylate
    Fh: Tenergy 05 2.1 mm Fh: Tenergy 05 2.1 mm
    Bh: Tenergy 05 FX 2.1 mm Bh : Tenergy 05 FX 2.1 mm

  21. #13
    senior

    Data înscrierii
    19.11.2010
    Locație
    Sighisoara
    Vârstă
    33
    Postări
    406
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    67 z 1 h 19 m
    Timp online pe zi
    29 m
    Reputație
    102
    Nu stii sigur cand s-a spart mingea; daca s-a spart la contactul cu masa si a sarit nenatural ,evident ca nu mai conteaza cu ce a lovit adversarul si unde a trimis ; chiar si o crapatura la contactul cu masa a facut-o sa sara cativa mm intr-o parte ,aia fiind diferenta dintre fh/bh si cant , ulterior ,spartura mare producandu-se la contactul cu paleta...

  22. #14
    organizator turnee

    Data înscrierii
    23.11.2009
    Locație
    Agnita
    Vârstă
    60
    Postări
    2.129
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    82 z 7 h 19 m
    Timp online pe zi
    35 m
    Reputație
    4411
    Regulamentul face referire doar la situatia minge sparta in timpul jocului,cand "....arbitrul decide repetarea punctului".
    In situatii ca aceasta,insa,intervine acel "cod nescris al sportivitatii si conduitei sportive" aprobat si acceptat de majoritatea sportivilor,cand se ofera punctul adversarului!
    I love table tennis !

  23. Îmi place Bogdan A, adimucu le-a plăcut acest mesaj
  24. #15
    maestru
    Avatarul lui adimucu
    Data înscrierii
    30.08.2010
    Locație
    Sibiu
    Vârstă
    48
    Postări
    1.264
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    18 z 7 h 27 m
    Timp online pe zi
    8 m
    Reputație
    1463
    Csaby-wan, ai dreptate în general. În situația de față mingea lovită s-a dus direct afară, deci punctul este oricum al adversarului, nu trebuie să i-l ofere nimeni. De fapt aici, dictând repetarea, arbitrul i-a cam furat un punct, pe care trebuie să-l câștige de 2 ori. Într-adevăr, cum scria cineva și mai sus, dacă se repetă, cel în cauză ar trebui să trimită mingea elegant tot în aut.

  25. Îmi place Bogdan A le-a plăcut acest mesaj

Subiecte similare

  1. minge dubla
    De jacsonn în forumul Regulament
    Răspunsuri: 6
    Ultimul post: 12.10.2019, 23:28
  2. Spargere minge in timpul punctului
    De george25 în forumul Regulament
    Răspunsuri: 7
    Ultimul post: 14.05.2013, 22:56
  3. E voie sa dai din aer in timpul jocului ?
    De ErykDinamo în forumul Regulament
    Răspunsuri: 4
    Ultimul post: 14.02.2013, 12:32
  4. Atacare a3a minge
    De george25 în forumul Antrenamente
    Răspunsuri: 6
    Ultimul post: 13.01.2013, 02:31
  5. asa sa taie o minge!
    De dado_daniel în forumul Multimedia
    Răspunsuri: 10
    Ultimul post: 08.12.2009, 13:02

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita postările proprii
  •