Prima paleta custom

David1109

newbie
boboc
Scor reacție
1
Vârstă
24
Locație
Alexandria
Va salut. Sunt un baiat de 16 ani, am invatat sa joc tenis de masa cu tata intr un garaj in pandemie, la mine pe zona nu prea este dezvoltat sport insa as vrea sa incep sa merg la concursuri si turnee pentru ca ma pasioneaza. Am jucat la inceput pe niste Hi Tecuri, apoi pe o Joola Carbon Pro iar acum am un Timo Boll Titanium pe care caut sa l schimb cu un custom. As avea cam 500 de lei de dat si nu as vrea sa mizez pe chinezarii, vreau sa iau ceva branded. Joc destul de ofensiv as putea zice ma bazez tare tare pe forehand. Cum ar trebui sa balansez blade ul cu fetele? Ar trebui sa iau un blade mai bun care sa ma tina mai mult la inceput cu niste fete de compromis sau nu? Ar fi chiar de ajutor daca m ar putea ajuta cineva cu un build in bugetul asta. Multumesc anticipat!

Poti incerca de la HM Blades, cred ca te pot ajuta si cu sfaturi despre ce ti s-ar potrivi mai bine.

HM Blades - Palete de buget

P.S. La inceput mai mult conteaza antrenamentul si sa intelegi miscarile corecte

1. Chinezariile sunt foarte bune, daca stii ce sa iei si de unde sa iei.

2. Pentru sfaturi competente, trebuie sa determini CE joci si CUM joci acum momentan, CE vrei sa joci si ce obiective de dezvoltare ai. Iar pentru asta ar fi necesar sa-ti iei si un antrenor/tutore care sa te ghideze prin loviturile / miscarile de baza.

3. Pentru jocul ofensiv (two winged looper) antrenorii europeni recomanda in general Yasaka Sweeden Extra cu Rakza 7/Rakza 7 Soft. Eu iti zic ca e mai bine cu Korbel si Fastarc FH G1 2.0mm/ rever C1 2.0mm. Sau daca prinzi o oferta buna pe TT11 merge si acea Sweeden Extra, dar mai bine G1/C1 decat Rakza7/Rakza7 soft. Seria Fastarc tine mai bine, e mai stabilia, e mai liniara si ajta mia bine la dezvoltare decat Rakza7/7s .Din pacate e clar ca un Nitakku Accoustic iese din bugetul tau. ???>>Pentru cei care fac palete, la 5 straturi Accoustic se joaca pentru miezul de tung (senzatie si feedback extraordinar), iar Sweeden Extra pentru Anigre/Limba (care e mai dur decat Limba/Limba si un pic mai greu). Limba - Spruce -Aoyus -Spruce-Limba are sens pentru parc/garaj si nu pentru ceva serios. Dar Animus ala pare promitator peste 2-3 ani daca intre timp determini ca-ti place senzatia de zephilium si tolerezi limba la exterior pe un inner carbon (dar asta e discutie de avansati).

4. Dar daca nu-ti permiti antrenor si inveti de pe Youtube (vezi ca sunt multe canale excelente unde predau/prezinta si castigatori de grand slam), eu zic sa te gandesti si la chinezarii. Sunt mai ieftine, si progresul este mult mai rapid. Plus ca te introduc intr-un sistem din care poti face trecerea cu usurinta la alte tipuri / stiluri de joc.

Lemnele de inceput pentru chinezarii sunt DHS Pg7 si Yinhe U2 Spin. Cu mult antrenament si talent, un chinez s-a dus si a castigat o olimpiada cu acel PG7 putin mai greu. Pe FH incepe cu un Friendship Battle II National Blue Sponge. Esti flacau, deci ia un 39'. E de preferat sa iei editia aniversara (aia cu pachet albastru) pentru ca asa esti sigur ca nu e fake. Sau ia editia cu pachet galben, dar foloseste un magazin de incredere de pe Ali. Ai grija sa iei editia nationala pentru ca sunt mai multe versiuni. Pentru rever ia un Yinhe Moon 12 Blue Medium-Hard (M+). E o copie extrem de reusita pe albastru a cauciucului NItakku G1 pe 2.1mm de burete de la C1--- si e ieftina (asta pentru cunoscatori). Sau daca vrei sa incerci si pe rever un cauciuc lipicios, poti incerca un Battle II soft, un 729-08 PRO (ia de 47), sau un DHS Hurricane 8 (37').

Pentru viitor obiectivul ar fi sa ajungi la nivelul in care joci pe FH H3 NEO sau Skyline 3 Blue sponge pe FH, cu rever liniar si plasament (Moon 12 H-/Nitakku G1/Donic J3), extra ofensiv (Dignics 05/Tenergy 05) sau tacky (H3 NEO / Hurricane 8 in 37') pe un lemn flexibil (fie 7 ply all wood, fie pe un inner carbon, fie acel Xiom Hugo Hal cat mai e pe piata).

5. Sa-ti iei neaparat husa pentru paleta si o solutie de curatat (High Rev 3.0 e cea mai buna dupa parerea mea). Si neaparat sa-ti iei cateva benzi de cant de pe Ali - sunt bune si extrem de ieftine. Mai ales aia de la Gewoo iti salveaza paleta foarte bine daca o lovesti de masa.

Mult succes si nu uita sa te distrezi!!!

1. Chinezariile sunt foarte bune, daca stii ce sa iei si de unde sa iei.

2. Pentru sfaturi competente, trebuie sa determini CE joci si CUM joci acum momentan, CE vrei sa joci si ce obiective de dezvoltare ai. Iar pentru asta ar fi necesar sa-ti iei si un antrenor/tutore care sa te ghideze prin loviturile / miscarile de baza.

3. Pentru jocul ofensiv (two winged looper) antrenorii europeni recomanda in general Yasaka Sweeden Extra cu Rakza 7/Rakza 7 Soft. Eu iti zic ca e mai bine cu Korbel si Fastarc FH G1 2.0mm/ rever C1 2.0mm. Sau daca prinzi o oferta buna pe TT11 merge si acea Sweeden Extra, dar mai bine G1/C1 decat Rakza7/Rakza7 soft. Seria Fastarc tine mai bine, e mai stabilia, e mai liniara si ajta mia bine la dezvoltare decat Rakza7/7s .Din pacate e clar ca un Nitakku Accoustic iese din bugetul tau. ???>>Pentru cei care fac palete, la 5 straturi Accoustic se joaca pentru miezul de tung (senzatie si feedback extraordinar), iar Sweeden Extra pentru Anigre/Limba (care e mai dur decat Limba/Limba si un pic mai greu). Limba - Spruce -Aoyus -Spruce-Limba are sens pentru parc/garaj si nu pentru ceva serios. Dar Animus ala pare promitator peste 2-3 ani daca intre timp determini ca-ti place senzatia de zephilium si tolerezi limba la exterior pe un inner carbon (dar asta e discutie de avansati).

4. Dar daca nu-ti permiti antrenor si inveti de pe Youtube (vezi ca sunt multe canale excelente unde predau/prezinta si castigatori de grand slam), eu zic sa te gandesti si la chinezarii. Sunt mai ieftine, si progresul este mult mai rapid. Plus ca te introduc intr-un sistem din care poti face trecerea cu usurinta la alte tipuri / stiluri de joc.

Lemnele de inceput pentru chinezarii sunt DHS Pg7 si Yinhe U2 Spin. Cu mult antrenament si talent, un chinez s-a dus si a castigat o olimpiada cu acel PG7 putin mai greu. Pe FH incepe cu un Friendship Battle II National Blue Sponge. Esti flacau, deci ia un 39'. E de preferat sa iei editia aniversara (aia cu pachet albastru) pentru ca asa esti sigur ca nu e fake. Sau ia editia cu pachet galben, dar foloseste un magazin de incredere de pe Ali. Ai grija sa iei editia nationala pentru ca sunt mai multe versiuni. Pentru rever ia un Yinhe Moon 12 Blue Medium-Hard (M+). E o copie extrem de reusita pe albastru a cauciucului NItakku G1 pe 2.1mm de burete de la C1--- si e ieftina (asta pentru cunoscatori). Sau daca vrei sa incerci si pe rever un cauciuc lipicios, poti incerca un Battle II soft, un 729-08 PRO (ia de 47), sau un DHS Hurricane 8 (37').

Pentru viitor obiectivul ar fi sa ajungi la nivelul in care joci pe FH H3 NEO sau Skyline 3 Blue sponge pe FH, cu rever liniar si plasament (Moon 12 H-/Nitakku G1/Donic J3), extra ofensiv (Dignics 05/Tenergy 05) sau tacky (H3 NEO / Hurricane 8 in 37') pe un lemn flexibil (fie 7 ply all wood, fie pe un inner carbon, fie acel Xiom Hugo Hal cat mai e pe piata).

5. Sa-ti iei neaparat husa pentru paleta si o solutie de curatat (High Rev 3.0 e cea mai buna dupa parerea mea). Si neaparat sa-ti iei cateva benzi de cant de pe Ali - sunt bune si extrem de ieftine. Mai ales aia de la Gewoo iti salveaza paleta foarte bine daca o lovesti de masa.

Mult succes si nu uita sa te distrezi!!!
Salutare! Mersi tare pentru tot ce mi ai scris. Intre timp mi am luat un custom cu lemn Korbel off si o pereche de xiom vega pro. Am zis sa nu ma complic sa folosesc fete diferite intre drive si rever. Mi a facut o domnul Bogdan Roman, sunt tare multumit de ea. Acum ce voiam sa zic, la mine in oras nu e niciun antrenor din ceea ce stiu, ar trebui sa invat de pe Youtube, ce canale mi ai putea recomanda? Daca ai putea sa lasi si o opinie vis a vis de set up ar fi cu atat mai de ajutor. Mersi again

Acum daca ai luat-o, nu mai are sens sa schimbi cu altceva...Banii nu cresc in copaci. Tine-o si vezi cum te intelegi cu ea.

Korbel e un lemn bun. Daca te intelegi bine cu manerul si nu o deteriorezi, nu are sens sa iei altceva 3-4 schimburi de cauciucuri

Vega Pro nu e rau pentru rever. La prima schimbare, daca vrei sa continui pe aceeasi linie cu acest Vega Pro, ia un Xiom Vega X 2.0mm pentru rever (un pic mai mult spin, un pic mai mult control, aceeasi viteza, un pic mai sensibil la spin, arc mai mare, semnificativ mai buna durabilitate). Daca vrei ceva mai liniar si mai stabil in blocuri si flickuri, treci la G1 de 2.0mm (au aproximativ acelasi pret) sau la varianta sa mai ieftina si mai putin sensibila la spin (Yinhe Moon 12 Blue M+).

Pe FH treci rapid la urmatoarea schimbare la un hibrid sau la un chinezesc. Battle II National Blue sponge in 39' e cel mai usor de jucat si procurat. Daca-ti place ideea de cauciuc mort, liniar si lipicios pe FH, incepe cu Battle II si de acolo ai multe optiuni.

"One punch table tennis" e un canal decent si are multe lectii rare si o compilatie de material furat de la Academia din Singapore

"Global TT Studio" e bunicel daca o suporti pe tipa aia enervanta... si e cam scumpisor daca vrei membership

"Table tennis teaching channel" @kakaluser este bun --- acolo se posteaza o parte din lectiile de pe discord de la Academia din Singapore a lui ZJK. Bonus lectii cu Fang Bo pentru total incepatori si lectii rare cu variatiuni de joc tinute de oamenii retrasi din lotul extins al echipei nationala a Chinei. Era destul de ieftin si bonus, se mai dau uneori invitatii pe canalul de discord.

"TT Long cup" este canalul lui Ti Long - un antrenor bun scolit in China / Coreea de Nord.

"TT full spin" e un canal bunicel al unui influencer celebru pe tenis de masa in China (era sa-l bata pe FZD la campionatele nationale si este in top 100 jucatori amatori din China 2 ani la rand), dar are mult continut imprumutat si e cam scumpisor.

Dintre jucatorii europeni, Anders Lind are un canal bunicel si Timo Boll are lectii gratuite.

Dintre antrenorii europeni de top prezenti online, doar Chico table tennis este un canal bun pentru antrenamente (dar se bazeaza mult pe robot)

Subiecte similare

Utilizatori care vizualizează acest subiect

Back
Sus