Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Liga amatur 2013

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Liga amatur 2013

  REGULAMENTUL


  CAMPIONATULUI DE TENIS DE MASA PE ECHIPE
  AmaTuR

  1. Denumirea

  Denumirea oficiala a competitiei este LIGA AmaTuR. Competitia este organizata de Asociatia AmaTuR ROMANIA si se adreseaza in principal cluburilor si asociatiilor de jucatori amatori, care nu sunt jucatori legitimati la FRTM (divizia B, A sau Superliga, baieti sau fete).
  2. Scopul
  Concursul urmareste desemnarea celei mai bune echipe de jucatori amatori, atragerea intr-o competitie de masa a centrelor de jucatori amatori din intreaga tara, precum si facilitarea aparitiei acestor centre prin asocierea doritorilor de competitie in centre noi.
  3 Organizatorii:
  Campionatul pe echipe Amatur este organizat de Amatur Romania prin coordonatorii centrali si coordonatorii celor 8 regiuni (anexa I) ca organizatori ai turneelor in fiecare regiune desemnata.
  4. Participantii la circuit
  Competitia se adreseaza in exclusivitate jucatorilor nelegitimati avansati si experti din Romania, asa cum au fost definiti mai jos. Pentru a fi inscris intr-una din echipe, jucatorul trebuie sa fie inregistrat in clasamentul Amatur la zi cu minim doua turnee individuale tip A.
  4.1. .Au dreptul sa participe:
  - amatori - nu au avut niciodata legitimatii emise de FRTM
  - fosti legitimati -au avut legitimatii emise de FRTM, dar ultima participare in Divizia B a avut loc inainte de 1 ianuarie 2013.
  - legitimati inactivi au legitimatie valabila, nu au participat in ultimii doi ani la competitii de tenis de masa organizate de FRTM; sau sunt inregistrati ca participanti cu 0 victorii; sunt considerate inactive si persoanele legitimate de catre Asociatiile Judetene de Tenis de Masa, sau Asociatia Municipala de Tenis de Masa Bucuresti, care participa la campionate judetene sau Municipale (Onoare, Calificari), precum si copiii nascuti dupa 1 ianuarie 1998, daca nu au participat in Divizia B, A , Superliga si nu au facut parte din loturile nationale.
  4.2. Categorii de participanti
  Avansati (A)
  (jucatori cu media MP intre 13 si 18 p),.
  - Copii legitmati FRTM la categoria "minicadeti 10-12 ani" daca nu au facut parte din loturile nationale de tenis de masa.
  4.3. Experti(O) (jucatori cu media punctajelor turneelor A minim 19)
  - copii legitimati la categoria "cadeti’(13-15 ani), cu conditia sa nu fi facut parte din lotul national in ultimii 2 ani.
  Obs. Participantii care se legitimeaza in timpul anului competitional la o echipa de divizia B, A sau superliga, nu mai pot participa in Campionat dupa data primului joc in divizie.
  5 Inscrierea echipelor
  Fiecare echipa care se inscrie va anunta in topicul rezervat inscrierilor urmatoarele date:
  1. Nume echipa;
  2. Localitatea de resedinta;
  3. Numele si prenumele capitanului de echipa; nr telefon
  4. Componenta echipei – Nume, prenume (minim 3 si maxim 6 coechipieri)

  Data limita de inscriere a echipelor in competitie:5 aprilie 2013.
  Data limita de finalizare a componentei echipelor: 12 aprilie 2013
  • Taxa de inscriere: 30 lei/echipa

  Cheltuielile pentru fiecare turneu vor fi anuntate si achitate separat pentru fiecare turneu zonal.
  • Coordonatorii campionatului au dreptul de a verifica exactitatea datelor inscrise si de a exclude din campionat participantii care declara date neconforme cu realitatea.

  6 Desfasurarea competitiei
  Competitia se desfasoara in doua faze distincte: faza regionala si faza nationala.
  Faza regionala se desfasoara primavara, avand rezervate doua date in Calendarul AmaTuR.
  Se organizeaza campionate regionale in 8 centre Amatur repartizate in 8 regiuni (anexa I).
  Mod de desfasurare:
  In functie de numarul de echipe, in fiecare centru se vor forma una sau doua grupe de cate 6-8 echipe, care vor juca fiecare cu fiecare, tur-retur. Modul si datele de disputare se vor finaliza de comun acord in fiecare centru; se va urmari ca dupa incheierea fazei regionale, primele 4 locuri sa fie stabilite distinct.
  Faza nationala se desfasoara toamna, avand rezervate doua zile consecutive (sambata+duminca) in calendarul Amatur.
  Turneele nationale se vor desfasura pe doua categorii:
  1 Experti -La aceasta categorie sunt inscrise echipele clasate pe primele doua locuri in fiecare regiune (2x8 echipe). Componenta echipelor poate fi completata pana la numarul maxim de coechipieri (6), fara a fi permise transferuri intre echipe.
  2 Avansati – La aceasta categorie participa echipele clasate pe locurile 3 si 4 in fiecare regiune.
  In componenta echipelor la aceasta categorie, in faza finala este permisa participarea unui singur jucator incadrat la categoria experti ( MP minim 19 p) pe baza clasamentului valabil la data de 1 mai 2013.
  Pentru incadrarea in aceasta categorie, este permisa completarea componentei echipei pana la 6 coechipieri si efectuarea unui singur transfer pana la data de 1 octombrie.
  Daca una sau mai multe echipe calificate renunta la turneul final, va fi inlocuita astfel:
  La categoria Experti va promova echipa cu cea mai ridicata medie MP (calculata pentru primii 3 echipieri) dintre cele calificate la categoria Avansati,
  La categoria Avansati va promova echipa cu cea mai buna medie MP ( a primilor 3 echipieri) dintre toate echipele clasate pe locul 5. Data limita de inscriere in faza nationala: 1 octombrie 2013.
  6.1 Sistemul de desfasurare
  Meciurile intre echipe se vor disputa in formula de 3 jucatori in fiecare echipa, fiecare cu fiecare (3x3), pana cand o echipa inregistreaza 5 victorii. Fiecare joc se disputa in formula 3 din 5 seturi.
  Formularul de joc (anexa 3) se completeaza inaintea inceperii .meciului ; Numarul de jucatori inscrisi in foaie este de 4. Pe parcursul jocului, rezerva poate inlocui pe oricare din coechipieri, o singura data. Jucatorul inlocuit nu mai poate reintra in meci.
  6.2. Retragerea din campionat
  In situatia in care una dintre echipe este punctata de doua ori cu 0p, echipa va fi exclusa din campionat, toate rezultatele echipei vor fi anulate, prin reactualizarea clasamentului..
  Nu sunt acceptate echipe formate din 2 sportivi.
  6.3 Clasamentul
  a. - Se acorda: 2 p la victorie, 1 p la infrangere si 0 puncte pentru neprezentareasau retragere.
  b. - In cazul in care doua echipe se afla la egalitate se va lua in calcul victoria directa.
  c. - In cazul in care trei sau mai multe echipe se afla la egalitate se vor lua in calcul numarul de victorii in clasamentul partial; iar daca egalitatea se mentine se vor lua in calcul in ordine diferenta intre numarul de meciuri castigate si pierdute, apoi diferenta intre numarul de seturi castigate si pierdute.
  6.4 Regulamentul de joc
  Se pastreaza Regulamentul de joc din Campionatul individual Amatur.
  6.5 Organizarea turneelor
  Organizatorii turneelor raspund in toate privintele de buna organizare a turneelor si pot dispune de sumele de bani incasate. La cerere vor fi asistati de un coordonator Amatur.
  Organizatorul local va asigura amenajarea corespunzatoare a salii (mese, despartitoare, mingi, caldura, lumina corespunzatoare) si va anunta facilitatile pe care le poate oferi: gustare, masa de pranz, apa, cafea, etc.Organizatorul local va asigura asistenta medicala, fie in colaborare cu un cadru medical participant la turneu, fie prin colaborare cu un cadru medical local. Acesta trebuie sa aiba pregatita trusa minima pentru primul ajutor.
  7. Distinctii si premii
  A. Distinctiile regionale
  Echipa clasata pe primul loc in fiecare regiune devine campioana regiunii.
  In functie de posibilitatile organizatorului zonal se pot acorda cupe, medalii si premii in obiecte.
  B. Distinctiile Campionatului national pe echipe Amatur
  categoria Experti
  Echipa clasata pe primul loc devine echipa campioana nationala Amatur , primeste cupa, medalia de aur.
  Echipa clasata pe locul II devine vicecampioana nationala si primeste medalia de argint;
  Echipa clasata pe locul III primeste medalia de bronz.
  Categoria Avansati:
  Echipa clasata pe locu I primeste titlul de … , medalia de aur
  Echipa clasata pe locul II devine vicecampioana nationala si primeste medalia de argint;
  Echipa clasata pe locul III primeste medalia de bronz.
  8. Sponsorizari
  Organizatorii regionali ai turneelor de primavara pot face intelegeri de sponsorizare cu firme din zona, care in schimbul unui serviciu acordat primesc dreptul de a face reclama pe perioada competitiei si pe site in topicul rezervat respectivei reuniuni.
  Pentru turneele de toamna, intelegerile de sponsorizare se pot face de catre organizatorul AmaTuR.
  In cazul in care un sponsor doreste sa sponsorizeze intregul campionat, pe baza acceptului organizatorilor si a conditiilor impuse de legislatia romana, sponsorul va deveni Sponsor principal al Campionatului.
  9. Dispozitii finale
  Prezentul Regulament este valabil pentru anul competitional 2013. In vederea imbunatatirii conditiilor de concurs, organizatorii isi rezerva dreptul de a efectua modificari in prezentul Regulament, fara a afecta spritul competitiei. Aceste modificari vor fi efectuate numai dupa o dupa analiza pe site si vor fi aduse la cunostinta participantilor prin internet, la adresele: www.tenisdemasa.ro si www.amatur.ro inaintea intrarii in vigoare. Modificarile permise nu vor avea caracter retroactiv, deci nu vor putea modifica punctaje, clasamente, situatii deja incheiate.
  Coordonatori: Florin Apian, Sorin Botirca, Dan Bodeanu, Catalin Cozma; Lucian Bozga; Aurel Fratea; Imre Kantor; Bogdan Roman
  Repartizarea judetelor in 8 serii:
  Seria I Organizator: Catalin Cozma Centrul: Falticeni
  Judete: Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui
  Seria a II-a Organizator Aurel Fratea Centrul: Constanta
  Judete: Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi
  Seria a III-a Organizator Dan Bodeanu Centrul: Bucuresti
  Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Teleorman
  Seria a IV-a Organizator: Lucian Bozga Centrul: Baicoi
  Judete: Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea
  Seria a V-a Organizator Sorin Botirca Centrul: Topoloveni
  Arges, Valcea, Olt, Gorj, Dolj, Mehedinti
  Seria a VI-aOrganizator Bogdan Roman Centrul: Arad
  Caras Severin, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara
  Seria a VII-a Organizator Florin Apian Centrul Bistrita
  Alba, Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj
  Seria a VIII-a Organizator Kantor Imre Centrul: Reghin
  Judetele: Mures, Sibiu, Brasov, Covasna, Harghita
  Ultima editare de Dan2; 13.mar.2013, 15:38.

 • #2
  Eu cred ca nu mai trebuie sa amestecam merele cu perele, adica, in echipele de ,,Avansati " sa nu joace nici un jucator de open. In felul acesta se vor evita multe discutii ulterioare.

  Comentariu


  • #3
   Nu cunosc ce jucatori legitimati sunt in zona 1. Am intrat pe site ul FRTM dar nu m-am dumirit.Sa scrie careva ce legitimati sunt in judetele aferente acestei zone pt a nu exista discutii ulterioare
   of all the things i lost i miss my mind the most

   Comentariu


   • #4
    Jucatorii legitimati care nu pot participa in Liga Amatur sunt inregistrati in Clasament cu litera L, iar numele sunt colorate cu VERDE.
    Lista nu este insa actualizata la zi si trebuie efectuate cateva completari si eliminari.
    Ultima editare de Dan2; 18.mar.2013, 11:16.

    Comentariu


    • #5
     Intrebare:este obligatoriu ca membrii unei echipe sa fie din acelasi oras?

     Comentariu


     • #6
      Postat în original de mariusik Vezi post
      Intrebare:este obligatoriu ca membrii unei echipe sa fie din acelasi oras?
      Nu este obligatoriu
      Hobby: Motoare si ski !
      http://www.youtube.com/watch?v=dyNpInTHl2Y

      Comentariu


      • #7
       Postat în original de GeluBv Vezi post
       Nu este obligatoriu
       ok...Multumesc frumos

       Comentariu


       • #8
        am si eu o intrebare: separarea A/O se va face inca de la prima etapa? Sau va fi combinat ca anul trecut? Adica intr-o echipa cu 3 jucatori cu media <19 poate participa unul cu media > 19? Multumesc
        Blade: Viscaria
        FH: Tenergy05
        BH: Tenergy05

        Comentariu


        • #9
         Postat în original de iahim Vezi post
         am si eu o intrebare: separarea A/O se va face inca de la prima etapa? Sau va fi combinat ca anul trecut? Adica intr-o echipa cu 3 jucatori cu media <19 poate participa unul cu media > 19? Multumesc
         Postat în original de Dan2 Vezi post
         REGULAMENTUL


         CAMPIONATULUI DE TENIS DE MASA PE ECHIPE
         AmaTuR

         .................................................. ...
         4.1. .Au dreptul sa participe:
         - amatori - nu au avut niciodata legitimatii emise de FRTM
         - fosti legitimati -au avut legitimatii emise de FRTM, dar ultima participare in Divizia B a avut loc inainte de 1 ianuarie 2013.
         - legitimati inactivi au legitimatie valabila, nu au participat in ultimii doi ani la competitii de tenis de masa organizate de FRTM; sau sunt inregistrati ca participanti cu 0 victorii; sunt considerate inactive si persoanele legitimate de catre Asociatiile Judetene de Tenis de Masa, sau Asociatia Municipala de Tenis de Masa Bucuresti, care participa la campionate judetene sau Municipale (Onoare, Calificari), precum si copiii nascuti dupa 1 ianuarie 1998, daca nu au participat in Divizia B, A , Superliga si nu au facut parte din loturile nationale.
         .................................................. ..
         4.2. Categorii de participanti
         Avansati (A)
         (jucatori cu media MP intre 13 si 18 p),.
         - Copii legitmati FRTM la categoria "minicadeti 10-12 ani" daca nu au facut parte din loturile nationale de tenis de masa.
         4.3. Experti(O) (jucatori cu media punctajelor turneelor A minim 19)
         - copii legitimati la categoria "cadeti’(13-15 ani), cu conditia sa nu fi facut parte din lotul national in ultimii 2 ani.
         Obs. Participantii care se legitimeaza in timpul anului competitional la o echipa de divizia B, A sau superliga, nu mai pot participa in Campionat dupa data primului joc in divizie.
         .................................................. .......................
         Faza nationala[/SIZE]
         se desfasoara toamna, avand rezervate doua zile consecutive (sambata+duminca) in calendarul Amatur.
         Turneele nationale se vor desfasura pe doua categorii:
         1 Experti -La aceasta categorie sunt inscrise echipele clasate pe primele doua locuri in fiecare regiune (2x8 echipe). Componenta echipelor poate fi completata pana la numarul maxim de coechipieri (6), fara a fi permise transferuri intre echipe.
         2 Avansati – La aceasta categorie participa echipele clasate pe locurile 3 si 4 in fiecare regiune.
         ..........
         ..........................
         In concluzie este la fel ca anul trecut.
         Hobby: Motoare si ski !
         http://www.youtube.com/watch?v=dyNpInTHl2Y

         Comentariu


         • #10
          Multumesc, se pare ca nu am citit suficient de atent
          Blade: Viscaria
          FH: Tenergy05
          BH: Tenergy05

          Comentariu


          • #11
           se face pe doua categorii open si amatori sau totul in aceeasi categorie ?

           Comentariu


           • #12
            Daca e ca anul trecut toata lumea joaca la gramada si merg mai departe primele doua clasate la Open si primele doua clasate ce indeplinesc conditia de participare la Amatori(maxim 1 jucator cu MP >19).
            of all the things i lost i miss my mind the most

            Comentariu


            • #13
             Pana pe 2 aprilie s-au inscris 28 de echipe:

             Seria I 4 echipe
             Seria a III-a 2 echipa
             Seria a IV-a 2 echipe
             Seria a V-a 2 echipe
             Seria a VI-a 6 echipe
             Seria a VII-a 5 echipe
             Seria a VIII-a 6 echipe

             Data limita de inscriere este 5 aprilie 2013.
             Ultima editare de Dan2; 02.apr.2013, 15:16.

             Comentariu


             • #14
              Extras din regulament:
              2. Avansati – La aceasta categorie participa echipele clasate pe locurile 3 si 4 in fiecare regiune.
              In componenta echipelor la aceasta categorie, in faza finala este permisa participarea unui singur jucator incadrat la categoria experti ( MP minim 19 p) pe baza clasamentului valabil la data de 1 mai 2013.

              sa intelegem ca, clasamentul actualizat astazi, va fi valabil si in toamna, in faza finala la echipe?
              banuiesc eu ca urmatoarea actualizare a clasamentului va fi dupa 1 mai.
              altfel,... incepe faza regionala, apoi pot interveni modificari in clasament!
              ar fi bine sa ramana valabil clasamentul de dinaintea inceperii fazei regionale, in general vorbind, (daca ma gandesc la mine poate ar fi bine altfel, poate trec inapoi la amatori)
              Blade: SCHLAGER CARBON OF+
              FH: Tenergy 05 FX
              BH: Tenergy 05 FX

              Comentariu


              • #15
               Incadrarea jucatorilor - Avansati (A) si experti (O) nu are importanta in faza regionala, fiecare echipa putand inscrie pe foaie orice componenta.
               Categoria A sau O va fi importanta numai la faza finala, unde, pt cat. Avansati este valabil extrasul de mai sus.
               Pentru a evita scaderile bruste de punctaj (asemanatoare regimului drastic pt intrarea in categorie la box ), am ales data de referinta 1 mai (clasamentul dupa turneele din 27 aprilie). Posibilitatile de migrare devin minime, dar nu imposibile.

               Comentariu

               Cine a citit topicul
               Procesare...
               X