Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Initiativa "persoana juridica in sprijinul turneelor mai mici din circuit"

Adună
Acest topic este închis
X
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • AMATUR - Legalitate si eficienta.

  Am considerat necesar sa redeschid subiectul initiat de Pali pentru simplul motiv ca pana sa-mi spun parerea, topicul a fost inchis! Nu-i niciun bai, o fac prin aceasta metoda.
  Profitand de zilele libere de la cumpana anilor, am incercat sa citesc de la cap la coada toate parerile referitoare la aceasta tema. Nu cred ca pot afirma ca am inteles cam ce se doreste, caci sunt prea multe pareri, unele sincere dar si multe altele nascute din contradictii, aparente frustrari si ambitii personale
  De la tatal meu, care a fost un eminent jurist, am invatat un lucru. Daca vrei sa iei o decizie intr-o situatie complicata, lasa la o parte paragrafele de lege interpretabile in fel si chip si prima oara incearca sa gandesti cu mintea sanatoasa a omului de rand. Astfel va rog a lua in vedere ca cele de mai jos reprezinta doar produsul gandirii mele de om simplu, in baza celor traite si invatate in cei 12 ani de participare la miscarea AMATUR.
  Incercand sa exclud toate divagatiile de la miezul problemei , sa o luam pe indelete si sa vedem cum ajungem la cele doua deziderate, care sa constituie baza unui AMATUR legal, eficent si mai ales cu viata lunga:

  1. Cadru legal pentru Amatur
  Parafrazandu-l pe Marx, care spunea ca “familia este celula de baza a societatii” , perceptia mea este ca Amaturul va trebui sa se organizeze de jos, la nivel local, prin infiintarea de asociatii sportive care sa aiba drept obiect de activitate tenisul de masa. Aceste celule vor alcatui structura de baza sau “societatea” tenisului de masa amator. Asociatii trebuie sa se constituie de regula in localitatile in care pana acum au fost organizate cu regularitate turnee, indiferent de categorie.
  Avand asociatia la nivel local constituita, problemele dezbatute cu atata ardoare in topicul lui Pali sunt ca si rezolvate. O asociatie poate organiza in conditii deplin legale un turneu de tenis de masa deoarece:
  - poate atrage sponzori locali, cu inregistrarea legala a donatiilor
  - poate inchiria prin asociatie o sala de sport pentru organizarea de turnee
  - poate emite bilete participantilor pentru taxa de participare, banii fiind contabilizati la venituri.\
  - Poate angaja pentru fiecare concurs, asistenta sanitara de specialitate
  - Poate cumpara premii, a caror valoare se va deduce in contabilitate
  - Isi poate imbogatii patrimoniul prin cumpararea de echipament sportiv din venituri sau prin accesarea de programe de finantare a activitatilor sportive initiate de catre consiliile locale sau judetene.
  - Poate organiza cursuri cu plata pentru invatarea tenisului de masa atat pentru copii cat si adulti, sau isi poate inchiria propria sala cu ora.
  Pe langa cele mai sus amintite, exista inca o sumedenie de alte oportunitati in functie de specificul local, de relatiile membrilor asociatiei cu organele de conducere locala sau operatorii economici locali.

  2. Conducere eficienta
  Asociatiile astfel constituite vor sti de la sine sa se organizeze astfel incat, an de an sa-si poata realiza scopul propus, dar sa ramana permanent pe linia de plutire. Astfel:
  - Nu este nevoie de o MEGA Asociatie Amatur la nivel national, cu cadre remunerate din cotizatii locale. Miscarea AMATUR trebuie sa ramana pur si simplu o MISCARE, ce va rezista pana cand asociatiile locale ii vor furniza energia necesara.
  - Consiliul director trebuie sa fie onorific, urmand a fi ales dintre membrii Asociatiilor locale LEGAL constituite.
  - Consiliul va stabili regulile generale de organizare a miscarii AMATUR
  - In fiecare an va fi ales un “ contabil al AMATUR” care va gestiona fondurile necesare turneului final, mentinerii site-ului si a altor cheltuieli generale.” Contabilul” ales va fi Asociatia care va organiza pentru anul urmator Turneul final. Spre aceasta vor fi directionate cotele amatur rezultate in urma fiecarui concurs desfasurat dupa turneul final pana la urmatorul turneu final.
  - La sedinta de final de an Consiliului organizatorul turneului final va face contabilitatea banilor gestionati, cei eventual ramasi neutilizati urmand a fi transferati in contul urmatorului organizator. Deoarece o asociatie nu poate ramane pe profit, diferentele ramase vor fi convertite in cheltuieli materiale in cadrul Turneului final pe care il va organiza.

  Astfel in cadrul AMATUR-ui, asociatiilor sportive locale vor fi singurii organizatori de drept ai unui turneu de tenis de masa, acoperindu-se toate aspectele legale cu privire la contabilizarea sumelor implicate in organizarea unui turneu, atragerea sponzorilor si asigurarea asistentei medicale obigatorii aferente fiecarui concurs.
  Lemn Levi SIC Gloria OFF; Fețe - FH:BT Tenergy 05 max black+BH Tibhar Grass Dtecs OX red
  Lemn TSP BLACK BALSA 7. OFF: Fețe -FH:Tibhar Evolution Mxp max black+BH Tibhar Grass Dtecs 0,5 mm red

  Comentariu


  • Stimati colegi care ati sustinut initiativa din decembrie anul trecut, stimati opozanti, stimati cititori!

   Se pare ca mai multe puncte din cele dezbatute mai sus au intrat in randul propunerilor care au vizat modificarea regulamentului, cateva primind votul majoritar in cadrul sedintei conducerii AmaTur, asa cum reiese din centralizatorul publicat in urma cu cateva zile de Marcel:

   "Propuneri participanți și rezultatele votului Coordonatorilor AmaTur
   DA - NU

   26. Infintarea unei Asociatii sportive, in prima faza doar pentru gestionarea de taxe si fonduri ce se manipuleaza dupa parerea mea destul de periculos de la anumite persoane in conturi catre alte persoane. (Zosim1)
   7-4

   39. Asistenta medicala (minim o trusa medicala si un asistent) sa fie obligatorii la toate categoriile. (Kantor Imre)
   8-5

   63. Bugetul sa nu mai apara public, ci numai in zona platitorilor. (GeluBv)
   12-0"

   http://www.tenisdemasa.ro/forum/show...394#post449394

   Am mai vazut macar o propunere strategica din punct de vedere organizational care mi se pare ca a fost dezbatuta si aici, dar n-o citez, fiindca nu am timp sa verific.

   Ideea ar fi - in special pentru colegii mai putin informati, dar cu glas cateodata tare, dar totodata si pentru cei mai informati, dar totodata si mai tacuti - ca discutiile pe teme pozitive, respectiv cautarile de drumuri au sanse mari ca in timp sa duca la rezultate reale, chiar daca initiatorii sunt improscati cu noroi sau atacati vehement.

   Lumea asa ii, se tot schimba...
   FH: Butterfly Tackiness Matsushita Pro Model BH: Dr. Neubauer Diamant
   Tel : 0742 257 995

   Comentariu


   • Postat în original de Topspinescu Vezi post
    e vorba de o competitie sportiva
    Probabil suntem mai multi care credem ca turneele noastre sunt competitii sportive, de facto.
    In ultimii ani au avut loc multe discutii pro si contra:
    -daca aceste concursuri de-ale noastre sa fie in special doar niste intalniri prietenesti (asa cum imi imaginez ca au pornit acum vreo 14 ani)
    -sau sa fie guvernate de reguli mai multe si mai precise (cu aplicarea carora atat participantul cat si organizatorul sa stie precis ce drepturi si obligatii are), deci sa fie competitii sportive, in intregul sens al formulei.

    Curentul general, de o majoritate covarsitoare a fost (si probabil este) pentru prima optiune. Prima optiune, care nu poate bloca sa ne lovim aproape sambata de sambata de probleme mai mici sau mai mari.
    Le si cer scuze tuturor colegilor care probabil sunt deranjati ca Pali vine din nou cu melodia sa veche.

    PS: Imaginati-va doar ca la un meci de fotbal organizat in cadrul unei competitii sportive nu se stie daca xy a luat in ultimele etape 2, 3 sau 5 cartonase galbene (deci daca are drept de joc) sau ce e de facut daca o poarta are 1 metru si x cm, iar cealalta 2 metri si y cm. Tot asa ganditi-va cum e daca la un meci de tenis de masa organizat in cadrul unei competitii sportive sala nu este omologata, sau daca unul dintre jucatori vine cu o racheta de tenis, etc.

    Pana ce optiunea este pentru prima varianta ca si forma de organizare a circuitului, n-avem altceva ce sa facem decat sa le fim recunoscatori coordonatorilor pentru timpul lor destinat organizarii detaliilor care tin de circuit, organizatorilor pentru tot ce fac pentru sambetele AmaTur, respectiv tuturor participantilor care sunt sau nu de acord cu acest sistem, dar se prezinta mai mult sau mai putin des la mesele de concurs.

    (Initial as fi notat cele de mai sus la topicul unui turneu de sambata trecuta, dar foarte probabil, locul ideilor e aici.)
    FH: Butterfly Tackiness Matsushita Pro Model BH: Dr. Neubauer Diamant
    Tel : 0742 257 995

    Comentariu

    Cine a citit topicul
    Procesare...
    X