Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Regulament pentru postarea unui Anunt de Vanzare-Cumparare

Adună
Acest topic este închis
X
Acesta este un topic important.
X
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Regulament pentru postarea unui Anunt de Vanzare-Cumparare

  1. Nu vă faceți magazin personal din forum! Riscați ban!
  Titlul unui anunț va conține explicit acțiunea de cumpărare/vânzare și produsul (produsele) în cauză. Titlul nu va conține apelative de genul: Ocazie unică!, Preț bombă!, SuperOfertă!, Preț de criză!, Foarte urgent!, etc.

  2. Conținutul topicului va conține OBLIGATORIU o descriere a produsului, dacă sunt defecte vizibile, dacă este funcțional, etc. Este OBLIGATORIE atașarea de poze REALE la produs astfel se mărește șansa ca acel produs să fie mai ușor vandabil!

  3. Este OBLIGATORIU indiferent de natura anunțului făcut (vânzare/cumpărare/etc.) precizarea metodelor de contact direct cu vânzătorul cât și modalitatea de livrare. Se recomandă să se precizeze locația vânzătorului și dacă e valabil anunțul și pentru provincie. Se elimină astfel "chatul" inutil gen "lasă un nr. de tel" sau "ai un ID?" sau "trimiți curierat?" cât și altele de acest fel. Prin aceste precizări cresc șansele de a avea o vânzare rapidă și se elimină topicurile întinse pe multe pagini greu de urmărit.

  4. Produsele scoase la vânzare NU se vând în sistem de licitație! În acest sens fiecare produs scos la vânzare va avea OBLIGATORIU un preț estimativ. Nu se admite scoaterea unui produs la vânzare ce are drept preț "nu stiu cât ar face" sau "aștept oferta voastră"! Dupa caz se precizează dacă suma cerută e negociabilă sau nu! ATENȚIE - prețul estimativ nu trebuie sa depășească prețul oficial! Siteul nostru nu încurajează BIȘNIȚA!

  5. Daca un user are mai multe produse scoase la vânzare este OBLIGATORIU ca acele produse să fie adunate într-un singur anunț (nu se încadrează în aceasă regulă anunțurile mai vechi de 1 lună). Se elimină astfel posibilitatea ca o pagină să fie ocupată de anunțuri aparținând unui singur user, se poate urmări mai ușor ce mai este și ce s-a vândut, cât și reacția celor ce au cumpărat de la acel user. Nu încercați să postați același anunț de mai multe ori sub alte forme! În caz de abuz ne rezervăm dreptul de a închide anunțul.

  6. Confirmarea valabilității anunțului se poate face la interval de 2 zile. Este INTERZIS să aveți două posturi consecutive în cadrul aceluiași topic pe parcursul a 48 de ore. Daca s-a uitat ceva și vreți să adăugați ceva dupa câteva minute de la postarea unui anunț folosiți EDIT. Orice mesaj postat înainte de cele 48 de ore se va uni automat cu mesajul anterior si nu va ridica anunțul. Dacă considerați că prețul cerut este mare pentru buzunarul personal NU jigniți vânzătorul sau alți useri participanți la "negociere" ! Nu abuzati de smiley-uri, fonturi mari sau culori suparatoare ochiului!

  7. Este INTERZIS să vă promovați produsul în anunțurile altora. NU faceți oferte de schimburi dacă vânzătorul nu specifică că dorește schimburi. Ofertele cu prețuri mai mici decât cel solicitat se vor face prin mesaj privat. Este INTERZIS a posta în cadrul unui topic ce nu este deschis de dumneavostră mesaje de gen "scump doamnă, scump, dincolo era mai ieftin" sau "mai scade dacă vrei să vinzi" exceptie fac posturile celor ce sunt direct interesați de subiect și/sau se observă că prețul cerut este mai mare decât pe siteurile de profil. Ridicarea anunțurilor altor persoane este interzisă. Adică nu postați: "de încredere", "am cumpărat", "super tare", etc. Folositi in schimb sistemul de "Calificative comerciale".

  8. Folosiți funcția RAPORTEAZĂ POST pentru a sublinia o încălcare a acestor reguli sau a regulamentului general de ordine interioară! NU abuzați de această funcție pentru "a vă plăti polițe vechi" sau a vă elimina concurența întrucât în astfel de cazuri există șansa să vă treziți cu avertisment sau ban.

  9. Este recomandabil a NU se vinde/cumpăra produse a căror proveniență este incertă! Scuza cu "postez pentru un amic/vecin ce nu are internet" ori "nu știu, nu e a mea e de la un prieten" sau și mai des întâlnită "el mi-a spus că e bun eu vă spun și eu ce mi-a spus el" nu este valabilă! Responsabilitatea în astfel de cazuri privind proveniența și/sau starea în care se află produsul vândut/cumpărat vă aparține în totalitate. ATENțIE- Administrația siteului www.tenisdemasa.ro NU își asumă răspunderea asupra corectitudinii anunțurilor și în caz de solicitare din partea persoanelor abilitate de lege va pune la dispoziție logistica necesară.

  10. S-a luat ca si standard perioada de 2 luni (1440 de ore) - un jucator amator e normal sa isi vanda materialele (cu care nu se "intelege") sau sa cumpere altele dupa o perioada de 2 luni - din aceasta cauza s-au permis 2 anunturi / 2 luni / 1 persoana - unul de vanzare si unul de cumparare; cand aceste anunturi devin inactive (atentie - inactive, NU inchise - altfel am putea inchide zilnic un anunt si sa facem altul nou) se pot posta alte anunturi noi!!

  11. S-a considerat ca daca o persoana vinde sau cumpara mai mult de 2 produse in 2 luni, aceasta persoana are o afacere privata online si se foloseste de forumul nostru pentru a-si comercializa produsele. Este OK, insa pentru a fi "fair play" cu toti ceilalti, se va considera ca in acest caz toate produsele vandute trebuie comasate intr-un singur topic de vanzare (sau maxim doua, pentru ca asa e permis). In acest caz se poate edita primul mesaj din anunt pentru a actualiza produsele vandute / cumparate.

  Abaterea de la aceste reguli duce la ștergerea anunțului și avertizarea celui în cauză.
  Pentru abateri repetate se poate lăsa și cu ban, chiar și pe o perioada nedeterminată!
  NECITIREA ACESTUI REGULAMENT NU VĂ SCUTEȘTE DE SANCȚIUNILE PENTRU ÎNCĂLCAREA SA.
  Ultima editare de Bogdan V; 06.iul.2020, 21:59.
  lemn: Waldner Dotec Carbon
  fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

 • #2
  Tutorial postare anunturi

  1. Creare anunt - selectati din meniul "prefix" daca e Vanzare, Cumparare sau Schimb  2. Editare titlu anunt sau tipul anuntului: Administrativ/Editare subiect  3. Daca anuntul nu mai e valabil va rog sa il inchideti din meniul Instrumente subiect/ INCHIDE anuntul

  lemn: Waldner Dotec Carbon
  fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

  Comentariu


  • #3
   Punctul 6. Confirmati valabilitatea anuntului. Nu mai des de o data la 2 zile.
   Asta pana gasim o solutie de ridicare a anunturilor fara mesaj.
   lemn: Waldner Dotec Carbon
   fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

   Comentariu


   • #4
    modificarea titlului unui anunt ?

    cum se poate modifica titlul unui anunt ? ptr a scoate in evidenta un pret nou, o ieftinire .....
    am incercat, cautat, sapat ..... dar nu am gasit modalitatea - rog ajutor !
    multumesc
    orice om (tenisman) are o parte buna in el - proverb canibal

    Comentariu


    • #5
     Nu e nevoie de scoaterea in evidenta. Titlul ramane de forma: "vand lemn Timo Boll Spirit".
     Orice adaugari de genul "pret de criza", "ieftin", "superoferta", "reducere de Mos Craciun" SUNT INTERZISE. Curand se vor sterge anunturile care incalca regulamentul. Pana acum se editau de catre admini.
     lemn: Waldner Dotec Carbon
     fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

     Comentariu


     • #6
      Ma refeream la modificarea ulterioara a titlului, gen "vand lemn Timo Boll Spirit - pret nou" sau "reudcere de pret" si nicidecum la cele mentionate de tine ; altfel, fiind acelasi titlu o perioada mai lunga, cunoscut de cititori, nu vor mai intra pe anunt chiar daca s-a operat modificari de pret;
      spun asta din propria experienta - sant titluri arhicunoscute pe care nu mai intru, nu mai pierd vremea sa le recitesc.
      orice om (tenisman) are o parte buna in el - proverb canibal

      Comentariu


      • #7
       E acelasi lucru. Ca zici "reducere de pret", "pret nou", "noua oferta", toate te duc cu gandul la concurenta neloiala.
       Ajunge forumul ca un pom de craciun, impopotonat de mii de anunturi cu "preturi de criza" si "superoferta de Valentine Day"
       Si ca o intrebare suplimentara:
       Dupa ce schimbi o data numele si pui "reducere de pret pentru lemnele mele impecabile" si tot nu se vand, care o sa fie urmatoarea schimbare?
       "O noua reducere, cu 2 lei mai putin decat precedenta reducere care era mai mica cu 1 leu decat pretul initial..."???
       Sau propuneti sa facem un procentaj minim de reducere de la care avem dreptul la schimbarea numelui?
       Si un chinez mic o sa verifice non stop cu cat s-a redus pretul astfel incat sa fie corect noul titlu...
       Astea sunt aberatii. Va rog respectati regulamentul!!
       lemn: Waldner Dotec Carbon
       fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

       Comentariu


       • #8
        Apropos de "pret nou"; "noua oferta" ; "oferta noua" . Sunt unele anunturi vechi de luni de zile , care fiind ridicate de cate un post al unui user interesat , din titlu iti lasa impresia ca e o oferta proaspat aparuta , oferta care se dovedeste a fi un post vechi si rascitit de n ori , in care mai trebuie sa si cauti printre nenumaratele posturi sa vezi daca sunt ceva actualizari la preturi... Din pacate foarte multe anunturi nu respecta regulile de postare a unui anunt .

        Comentariu


        • #9
         Respectare regulament secțiunea "Anunțuri Vânzare-Cump?rare"
         Acest topic a fost facut în urma sesizarilor fondate ale unor utilizatori ai forumului.
         Câteva specificații:
         1. Acest forum se dorește a fi punctul de întalnire al pasionaților de tenis de masa din România.
         2. Pentru o mai buna funcționalitate a forumului acesta a fost structurat în mai multe secțiuni dintre care enumar cele mai importante:
         - AmaTUR - secțiune dedicata competițiilor de amatori din toata țara
         - Antrenamente - unde apar informații legate de stiluri de joc, lovituri, metode de antrenament
         - Locații de antrenament - unde oricine își poate gasi un partener și o sala potrivita unde sa joace tenis de masa.
         - Echipamente: unde oricine se poate informa despre multitudinea de lemne, fețe, mingi, mese, adezivi și caracteristicile lor, astfel încat oricine sa poata sa aleaga ce e mai potrivit pentru propriul stil de joc.
         - Anunțuri de Vânzare-Cumparare - Deoarece niciodata nu nimerești din prima echipamentul potrivit (trebuie sa încerci o paleta înainte de a realiza ca ți se potrivește stilului de joc) aceasta secțiune ofera posibilitatea de a vinde / schimba și cumpara ceva mai potrivit.
         lemn: Waldner Dotec Carbon
         fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

         Comentariu


         • #10
          In ultima vreme la secțiunea de Vânzări au aparut persoane care posteaza 5-10 anunturi care ocupă aproape în totalitate prima pagină deși regulamentul spune clar - MAXIM 2 anunțuri trebuie să comaseze toate materialele oferite spre vânzare.
          Pe de altă parte, prin postarea multitudinii de anunțuri, prin reclama agresivă, s-a depășit cu mult ideea de "Schimbare a unui echipament care nu mi se potrivește și achiziționarea altuia mai potrivit cu stilul de joc", ceea ce s-a vrut a fi de la început această secțiune din forum.
          Mai mult, forumul este folosit ca un instrument de a face bani, utilizatorii obișnuiți ne mai încăpând pe un forum care le-a fost destinat.
          Bineînțeles că magazinele de echipamente de tenis de masa nu deranjează cu nimic acest forum, din contră, aduc profesionalism în zona de tenis de amatori.
          Ar trebui sa fie un exemplu magazine ca TT-SHOP sau TTSPORT, care au și siteuri personale, iar domnii Razvan si Valigti au un singur topic dedicat unde iși prezintă ofertele și sfaturile pentru pasionații de tenis, cu bun simț, profesionalism, și oricine știe care e topicul unde poate fi găsit fiecare.
          În urma celor de mai sus și a sugestiilor unor utilizatori am decis că fiecare vânzător își va comasa anunțurile într-un singur topic pe care îl poate actualiza cu noile materiale. Dacă vânzătorul nu este multumit de evoluția topicului propriu îl poate închide și ulterior să deschidă un altul însă doar după 3 zile de la închiderea celuilalt.
          Orice abatere de la această regulă va duce în primă fază la ștergerea anunțurilor greșite, apoi a tuturor anunțurilor respectivului user și avertizarea lui, iar în cele din urmă la blocarea accesului pe acest forum.
          lemn: Waldner Dotec Carbon
          fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

          Comentariu


          • #11
           Prima măsură pe care am luat-o a fost să unesc anunțurile lui EDWARD si tibi.
           Vă rog să vă limitați la un singur topic de vânzari. Dacă credeți că numele ales pentru noul topic nu e bun astept MP.
           Mulțumesc.
           lemn: Waldner Dotec Carbon
           fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

           Comentariu


           • #12
            Dl. Vitanu2006 a avut doua topicuri pentru o singura fata, a vandut-o si apoi a postat la ambele : "topic inchis" acest lucru le-a adus pe prima pagina, fara a adauga vreo informatie utila.
            Dupa cum i-a recomandat Manyaku88, a inchis acum topicurile si avem doua topicuri inchise pe prima pagina.
            Specificatia topic inchis nu inchide topicul si nici Clau nu trebuie sa inchida topicurile in care initiatorul scrie Topic inchis. Va recomand tuturor sa-i facem mai usoara munca lui Clau invatand sa folosim forumul si facilitatea administrativa de a inchide topicul.
            Iar despre postarea a doua topicuri pe aceeasi tema, unul cu "Vand nu stiu ce", iar celalalt cu "Schimb acelasi nu stiu ce pe care il vand in topicul celalalt" - nu mai trebuie sa spun ca folosirea cuvantului "sau" intre "vand" si "schimb" scuteste pe toata lumea de a citi avelasi lucru de doua ori.
            Eu propun sa fie avertizati cei care fac asa si la urmatoarea abatere sa fie sanctionati cu reputatie sau cu suspendarea temporara a contului, daca nu pricepe.
            Cred ca e cam greu pentru unii sa priceapa care sunt regulile bunului simt pe un forum si trebuie educati cu forta. Luati ca regula generala de comportament urmatoarea fraza: "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face." astfel, daca ai un post cu un anunt si nu-ti place sa-l vezi disparand pe pagina 3 in doua ore de la postare si pe prima pagina sunt doua topicuri inchise pentru aceeasi fata, poate data viitoare postezi un singur post pentru cele 2 fete si un lemn pe care vrei sa le vinzi sau sa le schimbi.
            Blog de tenis de masă

            Comentariu


            • #13
             Repet din nou unele puncte importante din Regulamentul de mai sus:
             1. Cine are mai multe materiale de vânzare va face un singur anunț care le va încorpora pe toate.
             2. Daca Anunțul e mai vechi de 1 luna și în consecință inactiv (ultimul mesaj din anunț să fie mai vechi de 1 luna) atunci puteți deschide un anunț nou.
             3. Editarea primului post precum și titlul anuntului e permisă pentru a putea adăuga aici noi materiale de vânzare, dând astfel posibilitatea unei mai bune reclame pentru ceea ce vindeți. Nu e neapărat nevoie însă să editați acest prim mesaj. Nu e nevoie nici să ștergeți ceea ce ați vândut deja, e suficient să puneți în dreptul articolului apelativul "VÂNDUT".
             4. Nu e nevoie și nici necesar să editați alte mesaje din cadrul anunțului deoarece toți dorim să putem vedea istoricul dumneavoastră în vânzari, ce ați vândut, la ce preț, părerea clienților, etc.
             lemn: Waldner Dotec Carbon
             fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

             Comentariu


             • #14
              Pentru adăugare de poze în anunțuri folosiți opțiunea "Adaugă imagine pentru postare":

              La editarea unui mesaj este necesar să accesați "opțiuni avansate" pentru a adăuga imagini.
              lemn: Waldner Dotec Carbon
              fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

              Comentariu


              • #15
               De azi inainte nu mai corectez titlurile neconforme ale anunturilor (sunt unii care din lene nu specifica daca "VAND, CUMPARA, SCHIMBA").
               Anunturile neconforme sau puse in alte parti decat in zona "Anunturi" (de exemplu sunt care pun anunturi in zona de Echipamente) se vor sterge fara notificare.
               De asemenea userii care la intrebarile din zona de "Echipamente" sar cu oferte de vanzare incercand sa profite de incepatori (in loc sa dea sfaturi despre proprietai si caracteristici ale echipamentelor), acesti useri vor fi sanctionati si vor primi avertismente.
               lemn: Waldner Dotec Carbon
               fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

               Comentariu

               Cine a citit topicul
               Procesare...
               X