Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Masa din tabla.

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Masa din tabla.

  Salut, doresc sa contruiesc o masa de tenis din tabla neagra, prea multe informații nu am, decat ca in copilarie in fata blocului aveam o asemenea masa, care era data cu cateva straturi de vopsea. Daca aveti idee, m-ar interesa cam ce grosime ar trebui sa aiba tabla si ce vopsea este recomandata. Multumesc.

 • #2
  In primul rand, trebuie sa spui (vezi) de ce buget dispui, apoi sa faci un calcul, pentru ca grosimea acelei table, trebuie sa fie marisoara pentru a permite mingii sa sara 22- 25 cm, cand este lasata sa cada de la 30 cm, cum prevede standardul, si costul ei s-ar putea sa fie maricel. Apoi suportul pentru a sustine acea greutate, iarasi s-ar putea sa te cam coste, nemailuand in calcul ca tabla trebuie sa fie perfect plana. In al doilea rand, daca nu intentionezi sa o folosesti la exterior, exista solutii mult mai practice. E o mica barbarie, sa faci un monstru de masa din tabla (de fier) doar de dragul vremurilor de demult.

  Comentariu


  • #3
   Exact pentru exterior, am vazut ca o coala de 1,5 m x 3 m cu o grosime de 5 mm ajunge undeva la 700 de lei, este buna grosimea?

   Comentariu


   • #4
    Cred ca este suficienta grosimea, avand in vedere duritatea fierului, dar ce te faci cu greutatea, care la dimensiunile unei mese de tenis, ajunge la 180 kg? (tabla de 5mm, are 40kg/m patrat 3m x 1.5= 4.5mx40=180kg) Apoi sa faci un cadru suport, care sa sustina aceasta greutate in mai multe puncte, nu doar pe contur, ptr ca tabla, expusa la soare direct poate suferi deformari, intri pe un teren alunecos cu multe necunoscute, si ca pret te apropii de pretul uneia special construita pentru exterior. Mult mai usoara, manevrabila pliabila....De exemplu: https://www.decathlon.ro/masa-de-ten...d_8285981.html
    Radu Serban apreciază asta.

    Comentariu


    • #5
     Sunt constient de greutatea tablei, spatiu am, deformari sper sa nu am, o sa-i fac un cadru rezistent. Am avut o masa de exterior, care nu m-a tinut mai mult de 5-6 ani, tocmai mutatul dintr-o parte in alta deterioreaza masa. Ma gandeam ca din tabla rezista de 2-3 ori mai mult.

     Comentariu


     • #6
      Rezista de 10 ori mai mult, cu mici reparatii in timp. La ea, nu trebuie decat sa ai grija in decursul timpului, sa nu se exfolieze vopseaua (sa nu rugineasca) Succes la mestereala!
      Palink apreciază asta.

      Comentariu


      • #7
       Doar o observatie: vopseaua trebuie astfel aleasa incat iarna sa se poate contracta iar vara dilata, fara sa se rupa sau crape.
       Palink apreciază asta.
       un singur lemn DEF
       zeci de fețe diverse

       Comentariu

       Cine a citit topicul
       Procesare...
       X