Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Reguli generale de funcționare a forumului

Adună
Acest topic este închis
X
Acesta este un topic important.
X
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Reguli generale de funcționare a forumului

  Reguli generale de funcționare:
  - Rasismul, antisemitismul și atacul la persoană sunt interzise. Vă rugăm să fiți civilizați.
  - Sunt interzise conturile multiple. Descoperirea de către moderatori sau administratori a acestor conturi va duce la suspendarea definitivă a conturilor clonă precum și suspendarea pe o perioada nedeterminată a contului principal.
  - Înainte de a crea un topic nou asigurați-vă că subiectul nu a mai fost discutat (folosiți cu incredere functia search), că topicul are un titlu cât mai sugestiv și că este postat în sectiunea corespunzatoare.
  - Nu sunt permise și vor fi șterse nick-urile create cu scopul de a face reclamă altor site-uri; este interzisă publicarea mesajelor publicitare de orice fel (link-uri, anunțuri, etc).
  Nici un membru al forumului nu poate invoca drept scuză pentru încălcarea Regulamentului faptul că nu știa de existenta lui. Orice încălcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor să dea avertismente și/sau să restricționeze accesul membrilor în cauză.
  Acest regulament poate fi modificat fără înștiințări prealabile atunci când situațiile noi o impun! Este bine să verificați această pagină din când în când.
  lemn: Waldner Dotec Carbon
  fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

 • #2
  Categorii de utilizatori și drepturile asociate:
  titlu reputație vechime Nr posturi
  boboc <=0 <30 zile <10
  cadet 1 >30 zile >10
  junior 10 >90 zile >50
  senior 50 >180 zile >150
  maestru 150 >365 zile >1000
  ințelept 300 >700 zile >2000
  Toate 3 condițiile trebuie îndeplinite simultan.
  Dacă ulterior reputația scade sub intervalul din tabel, utilizatorul retrogradează în grupul corespunzător. (la retrogradare se ține cont doar de reputație, vechimea și posturile neavând cum să scadă).
  Reputația crește cu 1 punct la fiecare "mulțumesc sau îmi place post" și scade cu 2 puncte la fiecare "nu-mi place post".
  Ranguri acordate automat: boboc - la înscrierea pe forum - acești useri nu pot acorda mulțumiri sau reputații, au 300 de mesaje private alocate.
  cadet , junior, senior, maestru, intelept pot acorda câte un punct de reputație, pot de asemenea da "îmi place / nu-mi place", au cate 300 de mesaje private.
  Organizatori de turnee - utilizatori care au organizat turnee în ultimii doi ani. În plus față de alți utilizatori, au dreptul de a edita posturile în secțiunea AmaTur, cu scopul de a putea actualiza listele de înscriși, clasament, etc.
  Orice abuzuri de "mulțumiri sau nu-mi place" precum și acordări de calificative vor fi sancționate, respectivii utilizatori rămânând fără dreptul de a acorda pe viitor reputații si mulțumiri. Abuzurile se pot reclama aici.
  Cine ajunge la -15 reputație este automat "troll" - nu mai are drept de mulțumiri, forumul se va încărca mai greu, etc.
  Cine ajunge la -25 reputație este automat "banat" - este exclus de pe forum
  EDITAT CLAU (28.06.2013):
  Am mărit baremurile la reputație pentru acordarea rangurilor.
  lemn: Waldner Dotec Carbon
  fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

  Comentariu


  • #3
   Avertizarile si titlul de troll se acorda pentru:
   - Folosirea agresiunii verbale (in scris), a limbajului vulgar, defaimator, jignirile, înjuraturile, insultele, atacul la persoana precum si a gramaticii, rasism si antisemitism
   - Abuzul in acordarea punctelor de reputatie
   - Acumularea a cel putin 15 puncte negative de reputatie
   Banarile se acorda pentru:
   - Dupa cel putin o avertizare, asa cum a fost descris mai sus, la decizia administratorilor/ moderatorilor
   - Repetarea actiunilor care au condus la avertizarea respectivului membru
   - Conturi multiple
   - Pentru publicarea mesajelor publicitare de orice fel (link-uri, anunturi, etc), inclusiv prin intermediul semnaturii precum si a mesajelor spam
   - Acumularea a cel putin 25 puncte negative de reputatie
   - Orice atac asupra echipei de moderare cu insinuari, jigniri, acuze si alte actiuni defaimatoare se va pedepsi drastic. Contestarea publica a actiunilor moderatorilor va fi pedepsita la fel. Pedepsele vor fi aplicate imediat fara postarea de comentarii sau alte explicatii.
   Pentru semnalarea de catre membri a incalcarilor regulamentului se va folosi functia „Report” in care se va descrie motivul raportarii.
   lemn: Waldner Dotec Carbon
   fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

   Comentariu


   • #4
    Regulament pentru postarea unui Anunț de Vânzare-Cumpărare

    1. Nu vă faceți magazin personal din forum! Riscați ban!
    Titlul unui anunț va conține explicit acțiunea de cumpărare/vânzare și produsul (produsele) în cauză. Titlul nu va conține apelative de genul: Ocazie unică!, Preț bombă!, SuperOfertă!, Preț de criză!, Foarte ieftin!, etc.

    2. Conținutul topicului va conține OBLIGATORIU o descriere a produsului, dacă sunt defecte vizibile, daca este funcțional, etc. Dacă există și poze REALE la produs se mărește șansa ca acel produs să fie mai ușor vandabil!

    3. Este OBLIGATORIU indiferent de natura anunțului făcut (vânzare/cumpărare/etc.) precizarea metodelor de contact direct cu vânzătorul cât și modalitatea de livrare. Se recomandă să se precizeze locația vânzătorului și dacă e valabil anunțul și pentru provincie. Se elimină astfel "chatul" inutil gen "lasă un nr. de tel" sau "ai un ID?" sau "trimiți curierat?" cât și altele de acest fel. Prin aceste precizări cresc șansele de a avea o vânzare rapidă și se elimină topicurile întinse pe multe pagini greu de urmărit.

    4. Produsele scoase la vânzare NU se vând în sistem de licitație! În acest sens fiecare produs scos la vânzare va avea OBLIGATORIU un preț estimativ. Nu se admite scoaterea unui produs la vânzare ce are drept preț "nu stiu cât ar face" sau "aștept oferta voastră"! Dupa caz se precizează dacă suma cerută e negociabilă sau nu! ATENțIE - prețul estimativ nu trebuie sa depășească prețul oficial! Siteul nostru nu încurajează BIȘNIȚA!

    5. Daca un user are mai multe produse scoase la vânzare este OBLIGATORIU ca acele produse să fie adunate într-un singur anunț (nu se încadrează în aceasă regulă anunțurile mai vechi de 2 luni). Se elimină astfel posibilitatea ca o pagină să fie ocupată de anunțuri aparținând unui singur user, se poate urmări mai ușor ce mai este și ce s-a vândut, cât și reacția celor ce au cumpărat de la acel user. Nu încercați să postați același anunț de mai multe ori sub alte forme! În caz de abuz ne rezervăm dreptul de a închide anunțul.

    6. Confirmarea valabilității anunțului se poate face la interval de 2 zile. Este INTERZIS să aveți două posturi consecutive în cadrul aceluiași topic pe parcursul a 48 de ore. Daca s-a uitat ceva și vreți să adăugați ceva dupa câteva minute de la postarea unui anunț folosiți EDIT. Orice mesaj postat înainte de cele 48 de ore se va uni automat cu mesajul anterior si nu va ridica anunțul. Dacă considerați că prețul cerut este mare pentru buzunarul personal NU jigniți vânzătorul sau alți useri participanți la "negociere" ! Nu abuzati de smiley-uri, fonturi mari sau culori suparatoare ochiului!

    7. Este INTERZIS să vă promovați produsul în anunțurile altora. NU faceți oferte de schimburi dacă vânzătorul nu specifică că dorește schimburi. Ofertele cu prețuri mai mici decât cel solicitat se vor face prin mesaj privat. Este INTERZIS a posta în cadrul unui topic ce nu este deschis de dumneavostră mesaje de gen "scump doamnă, scump, dincolo era mai ieftin" sau "mai scade dacă vrei să vinzi" exceptie fac posturile celor ce sunt direct interesați de subiect și/sau se observă că prețul cerut este mai mare decât pe siteurile de profil. Ridicarea anunțurilor altor persoane este interzisă. Adică nu potați: "de încredere", "am cumpărat", "super tare", etc.

    8. Folosiți funcția RAPORTEAZă POST pentru a sublinia o încălcare a acestor reguli sau a regulamentului general de ordine interioară! NU abuzați de această funcție pentru "a vă plăti polițe vechi" sau a vă elimina concurența întrucât în astfel de cazuri există șansa să vă treziți cu avertisment sau ban.

    9. Este recomandabil a NU se vinde/cumpăra produse a căror proveniență este incertă! Scuza cu "postez pentru un amic/vecin ce nu are internet" ori "nu știu, nu e a mea e de la un prieten" sau și mai des întâlnită "el mi-a spus că e bun eu vă spun și eu ce mi-a spus el" nu este valabilă! Responsabilitatea în astfel de cazuri privind proveniența și/sau starea în care se află produsul vândut/cumpărat vă aparține în totalitate. ATENțIE- Administrația siteului www.tenisdemasa.ro NU își asumă răspunderea asupra corectitudinii anunțurilor și în caz de solicitare din partea persoanelor abilitate de lege va pune la dispoziție logistica necesară.

    Abaterea de la aceste reguli duce la ștergerea anunțului și avertizarea celui în cauză.
    Pentru abateri repetate se poate lăsa și cu ban, chiar și pe o perioada nedeterminată!
    NECITIREA ACESTUI REGULAMENT NU Vă SCUTEȘTE DE SANCȚIUNILE PENTRU ÎNCĂLCAREA SA.
    lemn: Waldner Dotec Carbon
    fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

    Comentariu


    • #5
     Reguli generale de funcționare a forumului

     Regulament Forum Tenisdemasa.ro

     1. GENERALITĂȚI


     Acest forum este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de către toți membrii săi, din momentul în care se înregistrează și își creează un cont.


     Înregistrarea nu este necesară pentru a citi mesajele postate de membrii deja înscriși, ci doar pentru a avea acces la anumite secțiuni, pentru a putea răspunde la mesaje, a putea descărca fișiere sau a avea dreptul de a deschide noi subiecte de discuții.


     Toți membrii înregistrați trebuie să înțeleagă că utilizarea de către ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de către Tenisdemasa.ro, administratorii forumului rezervându-și astfel dreptul de a-și selecta utilizatorii. Orice încălcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor Tenisdemasa.ro să dea avertismente și în cele din urmă să restricționeze (la libera lor discreție) accesul membrilor în cauză, pe perioadă nedeterminată.


     Niciun membru al forumului nu poate invoca drept scuză pentru încălcarea Regulamentului faptul că nu știa de existența lui. Tenisdemasa.ro își asumă obligația de a posta în permanență un link către prezentul Regulament pe pagina principală a forumului, astfel ca acesta să poată fi ușor identificat și citit.


     Administratorii Tenisdemasa.ro au dreptul să modifice oricând prevederile prezentului Regulament, moment în care își vor notifica utilizatorii, pentru a cunoaște respectivele actualizări.


     2. INTERDICȚII


     Pe forumul Tenisdemasa.ro următoarele activități ale membrilor sunt strict interzise:


     a. crearea și folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiași utilizator). Descoperirea de către moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitivă a conturilor "clone" și suspendarea pe o perioadă de 15 zile a contului principal;


     b. atacul la persoană, jignirea sub orice formă a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenințătoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior și nu a persoanelor care le-au postat;


     c. postarea de informații, fișiere, poze, etc. cu încălcarea dreptului de autor și a drepturilor conexe prevăzute de Legea 8/1996, precum și a oricăror alte drepturi ale terților. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atașate în cadrul forumului aparțin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fără permisiunea autorilor reprezintă o încălcare a legilor în vigoare. Dacă doriți să le folosiți vă rugăm să contactați autorii lucrărilor. Tenisdemasa.ro nu își asumă în niciun fel obligația de a proteja pozele afișate în cadrul forumului, de a despăgubi autorii și nici de a ajuta autorii să fie despăgubiți pentru pagubele pe care le-au suferit;


     d. postarea de discuții sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor României (incluzând dar fără a se limita la informații false, vulgare, defăimătoare, rasiste, cu orientare sexuală sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul României) sau care instigă la încălcarea acestor legi;


     e. postarea aceluiași mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversație ("flood");


     f. postarea de discuții care nu au legătură cu subiectul în cauză ("offtopic"). Moderatorii își rezervă dreptul de a șterge aceste comentarii și de a da un avertisment userilor în cauză;


     g. folosirea abuzivă a smiley-urilor în mesajele postate (iconițele animate), scrierea de mesaje alcătuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesivă a culorilor;


     h. atașarea de fișiere ce conțin viruși, troieni, spyware, softuri comerciale fără licență, crack-uri sau orice fel de atașament ilegal sau potențial periculos; în general este recomandat să nu se atașeze niciun fel de fișier decât în cazul în care această acțiune are un fundament solid și este pe deplin justificată;


     i. trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar dacă este făcută prin intermediul mesajelor private, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori în lanț" ori mailuri în masă, mesaje instant, etc; este de asemenea interzisă publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal", MLM, schemă de afiliere sau orice altă activitate menită a înșela încrederea unor alte persoane, precum și orice activități similare unor fapte în privința cărora s-a probat în trecut potențialul infracțional;


     j. colectarea oricărui gen de informație identificabilă personal de la utilizatori sau membri ai forumului, sau afișarea acestui tip de informații, sub orice formă, inclusiv texte sau imagini (indiferent de formă, embed, upload, etc).
     3. RECOMANDĂRI


     Membrii trebuie să țină seama de următoarele recomandări privind utilizarea în bune condiții a forumului Tenisdemasa.ro:


     a. să respecte toate interdicțiile de mai sus, în caz contrar administratorii și moderatorii Tenisdemasa.ro putând apela la sancțiuni, de la un simplu avertisment până la ștergerea contului și restricționarea accesului, iar dacă este cazul, la autoritățile competente potrivit legislației române în vigoare;


     b. să completeze cât mai multe câmpuri din profilul propriu precum Locația, Vârsta, etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalți utilizatori și pot reduce la minimum discuțiile de genul "Tu de unde ești?”, "Câți ani ai?", etc;


     c. să nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "cool", "lol" etc; de asemenea să nu dea un răspuns doar pentru a scrie ceva, ci doar dacă au câteva idei coerente și pertinente la subiect;


     d. dacă fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, să nu mai folosească citarea integrală a acestuia, pentru a nu îngreuna citirea de către ceilalți utilizatori a textului;


     e. să caute cu atenție (folosind funcția "căutare") înainte de a deschide un subiect nou;


     f. să nu abuzeze de mesajele private;


     g. să nu posteze comentarii deplasate la adresa altor membri și să încerce să îi ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar dacă unele pot părea banale și simple;


     h. să încerce să creeze subiecte cât mai scurte, clare și sugestive (a se evita titluri confuze de genul "Am o problemă. Cine mă poate ajuta?");


     i. să folosească butonul "raportează post" pentru a semnala subiecte de discuție sau postări care încalcă regulamentul (inclusiv postări offtopic) și să evite alimentarea acestor discuții prin incitări și atacuri;


     j. să nu posteze sau să creeze subiecte în care să explice de ce intenționează să renunțe la forumul Tenisdemasa.ro; aceasta este o alegere personală, fără relevanță pentru forum;


     k. să respecte deciziile moderatorilor și să nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi mesageria privată.     4. DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE MODERATORILOR


     4.1. Obligații:


     a. să aibă o atitudine tolerantă față de utilizatori și să-i ajute să-și rezolve problemele fără a antrena vreun tip de dispută cu aceștia;
     b. să închidă/șteargă subiecte/postări doar când acestea încalcă flagrant regulamentul;
     c. să explice clar și argumentat motivul pentru care a fost închis un subiect, când este cazul;
     d. să explice atunci când este necesar (prin mesaj privat) de ce a șters posturile unui membru.
     4.2. Drepturi:


     a. să șteargă orice post considerat offtopic;
     b. să curețe orice post ce abundă în smiley-uri și să atenționeze pe privat utilizatorul care nu respectă regulamentul;
     c. să șteargă orice post ce conține reclame de orice fel (reclamă = postarea de link-uri ce nu sunt utile și ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nicio legătură cu subiectul, trimiteri repetate către o anumită pagină/firmă... etc.);
     d. să avertizeze prin mesaj privat, întotdeauna, utilizatorii care încalcă regulamentul și să propună banarea acestora în cazul în care recidivează;
     e. să atenționeze prin mesaj privat utilizatorii care au semnături/avatare/limbaj ce nu respectă regulamentul forumului;
     f. să șteargă fără avertizare subiectele de tip spam. (de genul "Cumpără viagra, cauciucuri de iarnă... etc) și să baneze autorii acestora.
     Obligația principală a moderatorilor este aceea de a se asigura de buna funcționare a întregului forum, în general.
     5. RESPONSABILITĂȚI


     În conformitate cu prevederile termenilor și condițiilor de utilizare ale site-ului www.tenisdemasa.ro, Tenisdemasa.ro nu are niciun fel de responsabilitate pentru conținutul comentariilor postate de către membri.


     Chiar dacă din momentul postării, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine Tenisdemasa.ro, dreptul moral de autor și responsabilitatea conținutului aparțin în totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Deși încercăm să monitorizăm cât mai bine conținutul mesajelor publicate, Tenisdemasa.ro nu poate fi tras la răspundere pentru oricare din regulile încălcate de membrii acestui forum, cu atât mai mult cu cât caracterul "real time" al postărilor face posibilă oricând încălcarea accidentală a legii.


     În cazul în care o persoană consideră că i-a fost încălcat dreptul de autor sau că i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul Tenisdemasa.ro, noi nu putem dezvălui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date către terți nefiind permisă în lipsa acordului expres al persoanei vizate, în conformitate cu dispozitiile art. 5(1) a legii 677/2001.
     Dacă vă considerați nedreptățit în orice mod datorită unui mesaj de pe forum, puteți proceda la sesizarea justiției sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma și vom răspunde solicitărilor venite din partea unei astfel de autorități publice, atâta timp cât ele corespund rigorilor legale, urmând să facem cunoscute datele autorului acestuia către autoritatea competentă și să ne conformăm dispozițiilor acesteia, dacă este cazul.
     lemn: Waldner Dotec Carbon
     fețe: Tenergy 05/Tenergy 05

     Comentariu

     Cine a citit topicul
     Procesare...
     X