Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

J.O. Waldner - The Mozart of table tennis

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • J.O. Waldner - The Mozart of table tennis

  Salut pasionatilor tenisului de masa !
  La "cererea publicului" in acest post voi incerca sa fac un rezumat ar carierei lui J.O.Waldner, bazat pe o serie de interviuri si date gasite pe net cat si a unor imagini video care sa sustina continutul postului. Am preferat sa prelucrez eu datele pentru a fi mai concis postul, dar daca considerati ca poate fi usor de inteles direct din limba engleza, va rog sa ma anuntati ( nu este tradus cu Google translate ). Informatiile pe care le-am strans nu sunt intru totul complete ( palmares, echipament etc ) si va rog sa corectati sau completati ceea ce credeti de cuviinta, fara insa a incepe cu diverse comentarii, de genul "stiu ca Ma Lin a fost mai tare" etc.... Informatiile in mare parte sunt luate dintr-o serie de interviuri ale lui Waldner si exprima parerea sa despre tenisul de masa, clasamente, echipamente, reguli ITTF etc.
  Daca mai este un post asemanator rog administratorul sa il stearga sau il mute la rubrica respectiva ( eu unul nu am gasit un post asemanator ). Linkurile video va permit downloadul fisierelor destul de mari uneori ( daca aveti o alta solutie, va rog sa o postati pentru cele de 1 GB). Daca link-urile nu functioneaza va rog sa ma anuntati.
  Jan-Ove Waldner s-a nascut la Stockholm pe 3 Octombrie 1965. Primul lui turneu a fost in 1971. In anul 1974 devine campion la categoria sa de varsta. A fost remarcat in anul 1982 la 16 ani cu ocazia Campionatului European, unde a ajuns in finala si a pierdut in fata colegului sau Mikael Appelgren.... dar de atunci a inceput o cariera dintre cele mai stralucitoare in tenisul de masa mondial, o lupta continua a continentului european impotriva suprematiei chineze ....
  Palmaresul jocurilor directe (sunt meciuri pana in 1997):
  Waldner - Chen Longcan 7-10
  Waldner - Chen Zhibin 3-2
  Waldner - Guo Yuehua 0-2
  Waldner - Jiang Jialiang 4-8
  Waldner - Ma Wenge 19-5
  Waldner - Teng Yi 23-7
  Waldner - Wang Tao 5-1
  Waldner - Li Gunsang 9-3
  Waldner - Kim Taek Soo 12-11
  Waldner - Yoo Namkyu 9-2
  Waldner - Kim Song Hui 11-4
  Waldner - J-P Gatien 22-11
  Waldner - Andrzei Grubba 41-20
  Waldner - Tibor Klampar 8-1
  Waldner - Zoran Primorac 20-13
  Waldner - Jorg Rosskopf 22-11
  Waldner - J.M. Saive 26-21

  Palmares Campionate Mondiale:

  1983 - medalie argint pe echipe
  1985 - medalie argint pe echipe
  1987 - medalie argint la simplu, medalie argint pe echipe
  1989 - medalie aur la simplu, medalie aur pe echipe
  1991 - medalie argint la simplu, medalie aur pe echipe
  1993 - medalie bronz la simplu, medalie aur pe echipe
  1995 - medalie argint pe echipe
  1997 - medalie aur la simplu (21-0 in games), medalie argint la dublu
  1999 - medalie bronz la simplu
  2000 - medalie aur pe echipe
  Jocurile Olimpice:
  1992 - MEDALIE Aur la simplu
  2000 - MEDALIE Argint la simplu
  Realizarea cea mai mare a fost titlul olimpic de la Barcelona ...in celelalte olimpiade a oscilat intre optimi si saisprazecimi ..
  Campionatul European
  1982 - medalie argint la simplu
  1984 - medalie argint pe echipe
  1986 - medalie aur la dublu, medalie aur pe echipe
  1988 - medalie aur la dublu, medalie aur pe echipe
  1990 - medalie aur pe echipe
  1992 - medalie argint la dublu, medalie aur pe echipe
  1994 - medalie argint la simplu, - medalie argint pe echipe
  1996 - medalie argint la simplu, medalie aur la dublu, medalie aur pe echipe
  2000 - medalie aur pe echipe
  2002 - medalie aur pe echipe
  Campionatul National al Suediei:
  Din anul 1981 si pana in anul 2010 a dominat acest campionat, castigand aurul la simplu, dublu cu exceptia catorva ani in care a castigat medalia de argint...
  La un moment dat a fost intrebat sa faca un clasament din cei mai buni 10 jucatori dupa parerea lui. Raspunsul lui a fost fara aroganta ...pentru ca in acel moment chiar nu avea rival in tenisul de masa mondial.
  1. Jan-Ove Waldner
  2. Kong Linghui
  3. Guo Yuehua
  4. Wang Liqin
  5. Liu Guoliang
  6. Jiang Jialiang
  7. Jorgen Persson
  8. Wang Hao
  O alta intrebare interesanta a fost sa descrie jucatorul perfect ...
  ( am lasat engleza pt a intelege procedeele mai bine )
  Forehand loop, opening: Ma Lin
  Forehand loop, in open play: Wang Liqin
  Forehand flick: Damien Eloi
  Backhand loop: Rosskopf, particularly against backspin. Otherwise Kreanga.
  Backhand flick: Wang Hao, over the table.
  Defensive play: Vladimir Samsonov
  Footwork: Ryu Seung Min
  Ball sense: Mikael Appelgren
  Reading the game: Jan-Ove Waldner
  Tactics: Jan-Ove Waldner
  Serve: Liu Guoliang
  Returns: Jorgen Persson
  Physique: Christophe Legout
  Attitude: Wang Liqin
  Video link : Finala 1997 - Birmingham
  https://mega.co.nz/#!V8Ug0ZxL!Bv3szk...Q-rUGhpNoWSoso

  to be continued ...
  Mizutani ZLC | MX-S

 • #2
  Ce alti sportivi europeni au mai castigat aurul olimpic sau mondial ?

  Comentariu


  • #3
   http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...nnis_Championshttp://en.wikipedia.org/wiki/List_of...n_table_tennishttp://en.wikipedia.org/wiki/Table_T..._Championships

   Comentariu


   • #4
    Episodul 2 - Jucatorii
    In acest capitol Walner discuta despre meciurile si jucatorii intalniti de-alungul carierei, comparatii si analize ale celor doua tabere: Europa Vs. China
    Kong Linghui:Mai multe victorii la rand ale mele inainte sa pierd la Campionatul Mondial pe echipe din 2000.
    Liu Guoliang: Pierdut primele 5 meciuri si castigate ultimele 4. Un jucator apreciat de Waldner din punct de vedere al jocurilor , mai ales pentru jocul bun all around si a unor serve foarte bune.
    Ma Lin: Jucatorul cu care in mod clar a avut foarte multe meciuri si care au fost castigate in majoritate de Ma Lin, dar a castigat un meci important la Olimpiada din 2004. Intrebat care sunt punctele forte si slabe ale lui Ma Lin in raport cu jocurile cu el, Walner raspunde ca avea un retur fenomenal, un forehand foarte foarte bun, si un joc extrem de rapid tot timpul. Sensibilitatea sa insa erau mingiile cu efect mult si slabiciunea pe atacul direct. De altfel si servele lui Ma Lin nu erau deosebit de periculoase, cu variatii de backspin si nospin, destul de "impinse". In schimb cu servele lui Ryu Seung Min nu eram obisnuit asa ca am fost nevoit sa lupt din greu mai ales ca avea si o forma extraordinara ( semifinala olimpica din 2004 ) si un joc extrem de rapid in lovituri si cu lovituri extrem de puternice.
    Wang Liqin: Era tanar in perioada de glorie a lui J.O, acesta pierzand cele 2 meciuri avute cu el....
    Cai Zhenhua: Meciuri terminate egal 2-2 ..
    Wang Xi: cel mai bun aparator al momentului si partenerul meu de la Fulda. Am un procentaj de 50/50 cu el la antrenamente. Dupa el l-as clasa pe Joo Se Hyuk ...
    Zoran Primorac si Andrzej Grubba: Oponentii cu care m-am luptat de-alungul timpului dar care nu au obtinut nici un titlu major, cu toate ca au fost extremi de talentati si de buni. Aceeasi parere o am si despre Jean-Michel Saive, Jean-Phillipe Gatien.
    Andrey Mazunov Meciurile cu Mazunov m-au incomodat intr-un fel datorita jocului foarte bun de rever, rever care in general m-a deranjat la jucatorii care il stapaneau foarte bine, cu toate ca la Mazunov era singurul procedeu care ma incomoda din stilul lui de joc.
    Joo Se Hyuk: Daca as juca astazi cu Joo as castiga la meciurile din 5 dar la meciurile din 7 as pierde.
    Talente care ar fi trebuit urmarite ar fi fost Klampar si acum Magnus Molin, dar care si-a cam risipit talentul in ultimul timp....
    Diferente intre jocul european si cel chinez:
    Tehnica: Europenii stapanesc mai bine loviturile de baza si au mai multa imaginatie, au mai multe optiuni la mingie, dar este dificil de generalizat. Chinezii joaca mai pe stilul "robot" si isi limiteaza optiunile la mingie, dar au o tehnica superioara la raliuri, tehnica la care exceleaza.
    Tactica: Chinezii sunt mult mai bine pregatiti aici, aplicand aceasta disciplina tactica in timpul meciului, sub indrumarea unor antrenori foarte competenti in acest sens. Numai suedezii ii egaleaza pe acestia din urma la acest capitol.
    Antrenament: Chinezii se antreneaza mai mult chiar de la varste mai fragede decat noi si este o diferenta mare, iar la nivele de top antrenamentele sunt extrem de tari, acesta datorita stilului de antrenament din perioada de inceput.
    Video link - WALDNER vs LIU Guoliang - WTTTC 2000
    http://www.tabletennisvideocentral.c.../player/49/368
    to be continued ...
    Mizutani ZLC | MX-S

    Comentariu


    • #5


     Mersi !
     Constat cu placere, urmarind statistica, pozitia dominanta a reprezentantei noastre Angelica Rozeanu, cel mai titrat sportiv castigator de titlu suprem la campionatele mondiale - individual, cu 6 titluri succesive dobandite intre anii 1950 - 1956. Sa nu uitam si 5 titluri la dublu si dublu mixt. Asta da performanta !
     Ma inclin cu profund respect !!!
     - - - Actualizat - - -
     Sa nu uitam faptul ca, pana in 1957 campionatele mondiale se tineau in fiecare an, de atunci din 2 in 2 ani. Trebuia mentionat.

     Comentariu


     • #6
      Am pus aici un filmulet interesant unde D-na Angelica Rozeanu ce ocupa un loc de cinste asa cum ar fi trebuit sa fie mentionati si alti romani ( Ella Zeller, Pitica G., Maria Alexandru, Otilia Badescu, Maria Golopenta, Mihaela Steff, Sari Szasz, Farkas etc etc etc ... )
      Mizutani ZLC | MX-S

      Comentariu


      • #7
       Episodul 3 - Cariera
       Dupa spusele lui Waldner, meciurile in care totul i-a iesit au fost la New Delhi in 1987 cand a jucat cu Chen Longcan si Teng Yi ( cu toate ca era foarte bolnav de disinterie ) dar si cel mai mare esec si dezamagire a fost la in Eindhoven in 1999 - semifinala cu Ma Lin, unde a avut 2-0 si 16-11 in al treilea. Cu toate acestea, este mandru de ceea ce a realizat si iubeste acest sport in continuare. Cel mai mare succes il considera la Barcelona in 1992 cand a cucerit aurul olimpic, pt ca este cel mai mare titlu care se poate castiga pregatindu-se indelung pentru acest lucru. Dintotdeauna si-a dorit sa fie cel mai bun din lume si nu si-a dorit niciodata sa abandoneze acest sport chiar si cand era tanar erau si alte tentatii.
       Un moment de cumpana in cariera sa a fost in 2002 cand a fost o problema la picior care l-a tinut departe de competitii si antrenamente. Forta care l-a facut sa revina si mereu sa isi doreasca mai mult, l-a impins catre victorie, se numeste - competitia si determinarea de a castiga mereu. In acest moment mai joaca meciuri pentru a se mentine in forma si pentru distractie, nu mai mentine antrenamentele la nivel maxim, atat pentru "a mistui" dorinta de a juca pe care i-o cere acest sport. Decomandata mai joaca la club Fulda si poate in liga suedeza ( Pingisligan ) dar este destul de putin competitiva fata de Bundesliga. Dorinta lui este de a deveni un antrenor "in teren" decat un trainer obisnuit sau poate sa lucrez pentru un producator (de echipament sportiv cred ?). Nu regreta nimic din ceea ce a facut si acum se vede in clasamentul mondial pe locul 50 ( N.A. - aceasta declaratie este la data interviului - catva ani in urma ) si nu crede ca va juca in turnee pentru veterani. Cu toate ca a castigat campionatul Suediei in 2006 nu s-a mai inscris la campionatul mondial din cauza unor probleme la spate renuntand si la aparitia de la US OPEN 1997 din cauza organizarii care lasa de dorit dar se va canaliza pe turneul SAFIR si Campionatul suedez, chiar daca in ziua de astazi pierde mai multe meciuri decat in trecut.
       Comparativ cu alte sporturi tenisul de masa cere o rezistenta si o forma deosebita, forma fizica este esentiala care sa sustina cerintele de top, cu toate ca toate sporturile la nivel de top performanta necesita un antrenament tare.
       Intrebat care este mai mare talent al Suediei raspunde la misto - Mikael Appelgren - dar razand spune ca Suedia are multe talente, exemplu fiind Alexander Franz care joaca la dublu cu Persson in campionatul Suediei. Nu a avut niciodata "obsesii" in tenisul de masa, nu a fost ceva care sa il fac nervos la joc pentru ca antrenamentul si stiinta jocului il faceau sa fie mereu concentrat asupra meciului si al punctului urmator care trebuia castigat. Daca nu ar fi jucat tenis de masa niciodata probabil ca ar fi jucat un sport cu mingia gen fotbal, tenis de camp ... O mare importanta o are antrenorul in timpul meciului, plus ca antrenamentul care i se potriveste unui jucator nu i se poate aplica altuia, fiind foarte important ca antrenorul sa cunoasca asta si sa aplice fiecarui jucator antrenamentul si tactica ce i se potriveste. Acelasi lucru si despre antrenamentele obisnuite, antrenorul trebuie sa stie daca un jucator este impins mult prea tare sau mai poate fi "presat".
       Pentru a fi "good" trebuie sa te antrenezi 5-6 hours pe zi, 6 zile pe saptamana de la varsta de 12-14ani, adica 30 ore pe saptamana, dar aici intervine si antrenorul si antrenamentul specific fiecaruia. Caracteristicile de baza ale unui jucator trebuie sa fie : simtul mingiei, serva si retur foarte bun, joc foarte bun de picioare si o asimilare si aplicare a tacticii de joc, dictata de antrenor.
       Imi place China pentru ca tenisul de masa acolo este un fenomen masiv, tratat cu mare seriozitate, a petrecut mult timp acolo intorcandu-se de fiecare data cu placere. Interesant este ca este foarte apreciat in China si Germania ca mare star si semi star in Swedia, asa stau lucrurile, declara Waldner.
       Intrebari personale
       Waldner este pe cale sa isi ia carnetul de conducere nevand probleme la "traseu" dar "teoria" i-a pus ceva probleme... he he....
       Intrebat daca se recunoaste ca un mare star sau artist ca si Federer, Maradona, Mick Jagger, Waldner a raspuns ca nu prea, orice mare sportiv este special in felul lui, special intr-un sens bun.
       Intrebat daca este un singuratic, acesta a raspuns ca nu este chiar daca nu este intr-o relatie in acel moment, ii plac oamenii dar prefera sa stea acasa sa se odihneasca dupa calatorii lungi si obositoare. Apreciaza valoarea timpului petrecut in liniste. Depinde de cum se vad lucrurile si asta este felul lui.
       Waldner are un restaurant "W" dar pe moment declara ca este inchis si ca felul lui preferat sunt chiftelutele si ca nu are o bautura preferata.
       Este conectat la ceea ce se intampla la tenisul de masa astazi, comunicand cu jucatorii din echipa Suediei si urmarind si turneul Pro. Discuta cu "old boys" despre meciurile de tenis chiar daca sunt antrenori sau chiar daca mai sunt jucatori activi.
       Intrebat daca s-a imagina un jucator de 40 ani in turneul Amator cum ar proceda ? Se va antrena asiduu sa castige turneul sau va juca numai de placere ? Raspunsul ales a fost ca va juca de placere si se va antrena pentru asta ....
       Video link - Doua meciuri cu Tibor Klampar foarte interesante ca si evolutie a jocului lui Waldner


       to be continued ...
       Mizutani ZLC | MX-S

       Comentariu


       • #8
        Episodul 4 - Echipament si Regulament

        Dupa o pauza cam lunga a venit vremea sa inchid seria de interviuri Waldner. Ca multi altii si pentru Waldner echipamentul este important dar din raspunsurile lui reiese ca stabilitatea (echilibrul setupului si jocul cu el constant) este un factor decisiv in alegerea lui.

        So ... setupul lui Waldner la acel moment era Coppa JO Gold - forehand si Coppa JO Platin - backhand, pe lemn Waldner Senso Carbon. Waldner afirma ca nu a fost un fan in a incerca multe materiale, a stiut ce a vrut dar partenerul sau Persson a fost un adevarat tester de echipamente. De la banarea speedglue in opinia lui Waldner , fetele au evoluat mult si isi va cauta un lemn mai rapid sa se potriveasca cu noile generatii de fete. O intrebare interesanta se refera la ierbari si cei care practica antijoc. Waldner apreciaza efortul de a creea efect mingiei si este foarte greu sa devii bun la jocul cu "defenders" daca acesti practica un stil complet ( defensiv / ofensiv ). Iarba se potriveste foarte bine acestui stil de joc dar totusi acum este foarte greu sa fii si un defender bun, pt ca trebuie sa stapanesti si jocul ofensiv si defensiv deopotriva la fel de bine, asta si datorita echipamentelor din ce in ce mai performante. Un defender modern bun pe de alta parte trebuie sa se antreneze dublu pentru a face fata cerintelor de astazi. Exemplul lui este Wang Xi de la Fulda, care daca ar fi jucat un stil pur ofensiv ar fi fost in acel moment in primii 50. Revenind la speedglue, a raspuns ca toti jucatorii Suediei s-au folosit de el in 1989 la finala cu echipa chineza (Chen Longcan, Teng Yi si Jiang Jialiang ). Aici e greul... Dar chinezii ? Waldner crede cu siguranta ca Teng Yi a folosit speedglue si nu este sigur de ceilalti doi pentru ca, spune el, erau penholderi traditionali ...

        Acum vin intrebarile dificile pt ca raspunsurile sunt cam diplomate ... Intrebat despre banul boosterului, Waldner este de acord cu el si ca "nu stie" daca este raspandit printre jucatori ( voi sublinia eu cuvintele pe care si intervievator le remarca ca fiind prea diplomate ....) Waldner raspunde ca il poate numi "diplomat" daca citeste printre randuri adevaratul raspuns. Intrebat despre banul "frictionless pimples", Waldner spune ca este rau pt ca s-a interzis un stil de joc, important este sa aiba culori diferite pe lemn si jocul sa fie cat mai variat.
        Urmatoarea intrebare se refera la setului de noi reguli implementate.
        - 40 mm ball: Waldner crede ca jocul a pierdut din placere si efectul s-a diminuat iar jucatorii si-au poierdut imaginatia si joaca ca niste roboti.
        - serva ascunsa: Aceasta regula l-a afectat personal dar se poate adapta relativ usor la noua regula
        - set la 11 in loc de 22 : Foarte ok pentru mine.

        Regulile schimbate nu il afecteaza mai mult decat pe alti jucatori si per total echilibrul este la fel ca inainte. Banarea speedglue dupa parerea lui Waldner ar fi trebuit sa nu existe si speedglue sa fie lasat pentru ca ar fi devenit inofensiv ( jucatorii oarecum s-ar fi adaptat ), in schimb au aparut probleme care in trecut nu erau si trebuiau tratate cu grija, nu asa cum s-a intamplat in cazul Wang Liqin, Adrian Crisan si Petr Korbel care au fost descalificati, ca urmare ca au avut echipament ilegal si legea a trebuit sa fie aplicata. ( El se refera de fapt ca au afectat psihic jucatorii prin descalificarea brusca, cu toate ca au incalcat legea si trebuiau pedepsiti, dar nu asa). Jocul de tenis s-a schimbat dealungul timpului ( si nu numai din cauza regulilor ) si Waldner crede ca acum jocul nu mai este variat cu diverse stiluri de joc si de fapt s-a accelerat devenit robotizat. Aceste schimbari au fost cauzate de echipament sau diverse stiluri de antrenament care sunt interconectate si interdependente. echipamentul rapid face ca jucatorul sa joace mai repede, dar este un progres natural pe masura ce toti factorii implicati au evoluat.

        Intrebat daca ar schimba ceva in tenisul de masa si daca da, care ar fi acele schimbari, Waldner a raspuns....
        - minge mai mare - Nu
        - fileu mai inalt - Nu
        - masa mai mare - nu
        ... dar ar pune accent mai serios pe concursurile PRO Tour care in ultimul timp au stagnat, cu toate ca televiziunile s-au implicat mai tare si internetul a deschis alte oportunitati. Singura tara in care lucrurile se desfasoara corect dupa parerea lui Waldner este China ( cu tot respectul ). Schimbarile actuale din tenis sunt destule deja ( la data interviului nu aparuse iar schimbarea mingiei ) iar pentru cei din afara fenomenului ( non - players ) lucrurile devin din ce in ce mai greu de urmarit. Daca ar mai interveni alte schimbari acestea vor afecta din nou jocul si vor aduce cheltulieli suplimentare pentru fabricanti si implicit pentru cluburi / jucatori si poate toate aceste schimbari vor inchide si mai mult jocul decat este acum. Ultima intrebare se refera la idee federatiei de a permite tarilor participante la Olimpiada si la campionate Mondiale de a inscrie numai 2 jucatori per tara. Waldner este categoric... inutil, mai bine ar lasa cei mai buni jucatori sa joace ( indiferent cati ) , daca acea tara este cea mai buna ( aduce mai multi jucatori ) asta e... Ceilalti trebuie sa munceasca sa ii ajunga din urma....The end...

        ...Si video cireasa de pe tort - Waldner -
        https://mega.co.nz/#!Z58lwSBR!S0EaUl...UK_0f_AOBCJFOg


        Enjoy
        Cristake
        Mizutani ZLC | MX-S

        Comentariu


        • #9
         Voi continua saga Walner cu o noua serie de imagini ... Enjoy
         Cristache

         Mizutani ZLC | MX-S

         Comentariu


         • #10
          Recunosc, sunt mare fan Waldner. Am vizionat in ultimul an sute de minute de meciuri, antrenamente si ducumentare despre el. Mi se pare fantastic. Am si incercat sa-l introduc in serialul meu Istoria tenisului de masa si mai am mult material dedicat lui la aceasta sectiune.
          (Sa nu mai spun ca am avut privilegiul sa-l vad in direct, sa dau mana cu el si sa facem poze impreuna.)
          Mersi Cristake !

          Comentariu


          • #11
           Am putea face un fan club pentru ca si eu sunt mare fan Waldner si am aici un documentar care mi-a mers la suflet.
           Initial documentarul nu avea subtitrare dar catva din noi am vorbit cu userul care a facut un efort si a subtitrat tot filmul in engleza.
           Chiar si asa m-am uitat la el cu si fara subtitrare dar devine mai de apreciat in momentul cand intelegi discutiile lor despre acea perioada intensa. Mai nou un coleg de-al meu, suedez, a vazut documentarul si a mai adaugat un strat de cunoastiinte peste informatia initiala....

           Nu uitati sa activati subtitrarea           Enjoy
           Cristake
           Mizutani ZLC | MX-S

           Comentariu


           • #12
            Mersi !

            Comentariu


            • #13
             Omagiu.

             Comentariu


             • #14
              Multumesc pentru imagini ...
              Pe langa talent stau in spate un numar greu de numarat de ore de munca si o echipa de antrenori si jucatori care TOTI s-au sacrificat ca Waldner sa fie si sa ajunga ceea ce este. Este vorba despre un concept care in Romania nu este inteles nici acum in lumea tenisului de masa mai ales profesionist nu mai vorbesc de management la nivel de echipe de copii. Daca am aplica acum ceea ce suedezii au aplicat pentru a invinge China cu 5-0 ( vezi filmul - 30 de ani in urma ) noi in lumea tenisului de masa am fi muuuult mai departe chiar si decat tarile cu traditie ... Sunt multe de comentat aici dar .... stric ziua multora si topicul lui Waldner cu asta.
              Respect
              Cristake
              Mizutani ZLC | MX-S

              Comentariu


              • #15
               Still Mozart - A Tribute to Jan-Ove Waldner               - - - Actualizat - - -

               Comentariu

               Cine a citit topicul
               Procesare...
               X