Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Nelamurire

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  chiar de-ar fi amator (de exemplu un jucător din altă grupă care nu are meci), orice ''arbitru'' vede mai bine situațiile care ridică probleme: scor, serviciu sau alte elemente de joc neregulamentare, comportament nesportiv, etc.
  oricât de echidistant sau fair-play este cineva, când e vorba să câștige un punct în loc să-l piardă...va judeca în favoarea lui, firesc.
  arbitrul nu face puncte, nu-l interesează să fie pe locul 1 sau 2 în grupă...pentru că el nu joacă

  Comentariu


  • #17
   Postat în original de mateidumitru Vezi post
   Regulamentul circuitului Amatur pe 2019, stipuleaza ca jocurile din circuitul Amatur se desfasoara respectand regulile jocului de tenis aprobate de ITTF si FRTM, care spun clar ca srviciul corect este daca inaltimea mingii fata de palma, este > 16 cm.
   Este oare atat de greu sa respectam regulile pe care noi ni le-am impus ?
   Rog conducerea Amatur sa ia masuri pentru viitor, sa se respecte toate regulile impuse de regulament, pentru a nu se mai crea premizele unor astfel de conflicte, care nu fac placere nimanui.
   Sunt situatii rare de acest fel in amatur ,dar sunt .PACAT.
   Problema solutionarii eu o vad astfel ,ca sa elimini asa ceva din amatur ar fi bine ca pe viitor la orice fel de concurs fie el B sau A sau A+ ORGANIZATORUL SA ADUCA AMINTE la inceputul fiecarui concurs cateva reguli de disciplina si mod de desfasurare.
   E o idee care sper sa duca acolo unde trebuie.
   Am avut ocazia sa vad lucruri si comportamente mult mai urate pe care unii nu gandesc ca jignesc sau mai rau ca in sala sunt si copii care sunt viitorul amaturului si ce vad aia vor face .
   Eu unde am putut am fost cu foarte multi copii dupa mine dar ceea ce au vazut si auzit ei am preferat sa nu mai gresesc si sa-i educ despre sport asa cum este de fapt scopul lui,de a forma caractere de oameni curajosi ,drepti si sanatosi prin concursuri organizate acasa.
   PACAT ,PACAT ,PACAT..........
   Blade . PHOTINO
   Fh. Tibhar ev. Mx-p
   Bh.:Tibhar ev. Mx-p MATERIALE TENIS DE MASA EMI.TT

   Comentariu


   • #18
    Am incercat sa gasesc o definitie completa a tusului.
    Nu am reusit s.o gasesc.AM CITIT CANDVA ,UNDEVA .......referitor la acst aspect si din ce imi aduc aminte sunt trei situatii:
    1. locul loviturei mingei in tre liniile imaginare ca prelungire a marginei mesei-indiferent de directie punctul este considerat bun pt cel care a lovit mingea
    2. lovitura mingei este din extralateral,nu trece peste fileu ci pe linga stalpul fileului - treaiectorie ascendenta sau orizontala tus valabil
    - traiectorie descendenta tus nevalabil
    3. lovitura mingei se face in zona marginei mesei si trece peste fileu--indiferent de traiectoria mingei se considera tus valabil

    INTREBARE: Poate cineva sa mi indice unde am citit asa ceva,ca sa nu mai caut .........nu spun ca cine!
    Multumesc anticipat,

    Comentariu

    Cine a citit topicul
    Procesare...
    X