Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Regula serviciului la jocul in perechi.

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Regula serviciului la jocul in perechi.

  Buna tuturor.
  Am citit de mai multe ori regulamentul, dar nu am gasit explicatie clara la un aspect al regulii serviciului la jocul in perechi si anume:
  - ca echipa care serveste prima (in urma tragerii la sorti) in primul set, poate schimba ordinea jucatorului care ar servi primul in seturile ulterioare (3,5 ori 7) ori poate continua in aceiasi ordine.
  Altfel spus. Prima echipa este formata din doi jucatori A1 si A2. Respectiv echipa a doua e formata din jucatorii B1 si B2.
  In primul set prima echipa decide ca primul sa serveasca jucatorul A1 iar echipa a doua alege ca la primire sa fie jucatorul B1.
  Ulterior, B1 serveste lui A2; A2 serveste lui B2; B2 serveste lui A1 si tot asa pana la terminarea primului set.
  In al doilea set respectiv, este obligatoriu, ca echipa a doua sa inceapa servirea cu B1(jucatorul care a inceput primul set la primire) care-i serveste lui A1; A1 serveste lui B2; B2 serveste lui A2 si tot asa.
  Pana aici toate bune si clare.
  Iar acum atentie, intrebarea: In al treilea set, prima echipa, POATE PASTRA ACEIASI ORDINE la servire, adica sa inceapa a servi tot cu A1 catre B1, cat si POATE SCHIMBA ORDINEA si sa inceapa a servi cu celalalt jucator, adica cu A2 si in acest caz echipa a doua e obligata (pastrand formula) sa alinieze la primire jucatorul B2. Adica, prima echipa are acest drept: sa aleaga jucatorul care sa serveasca primul in fiecare dintre seturi (1,3,5 si 7) in care ea e prima la servire. Iar echipa a doua NU ARE DECAT o singura alegere la inceput, in primul set: cine primeste primul si ramane in aceasta formula pana la finalul meciului. Adica daca primul serveste A1 - incepe a primi B1, iar daca primul serveste A2 - incepe a primi B2.
  Unde, negru pe alb, gasesc scris ori unde se subantelege acest lucru in regulament?
  Va multumesc.
  Ultima editare de agata; 24.ian.2020, 03:08.
  FH: T05 2.1
  M.Maze Off
  BH: T64 2.1

 • #2
  2.13.4 In each game of a doubles match, the pair having the right to serve first shall choose which of them will do so and in the first game of a match the receiving pair shall decide which of them will receive first; in subsequent games of the match, the first server having been chosen, the first receiver shall be the player who served to him or her in the preceding game. / În primul set al partidei de dublu, perechea care are dreptul de a servi prima, va stabili care dintre jucătorii la serviciu o va face, urmând ca perechea la primire să stabilească apoi care dintre jucători va primi primul. În setul următor, perechea care a servit prima în primul set, va deveni perechea la primire, iar perechea care a primit prima în primul set, va deveni perechea la serviciu.
  Nu vad niciunde specificat ca se poate schimba ordinea in setul 3.

  Comentariu


  • #3
   Deci, la inceputul fiecaruia din seturi, perechea care e la serviciu decide si poate incepe a servi cu oricare din jucatori. Respectiv perechea care e la primire e obligata sa alinieze la primire jucatorul corespunzator schemei convenite in urma tragerilor la sorti.
   FH: T05 2.1
   M.Maze Off
   BH: T64 2.1

   Comentariu


   • #4
    La inceputul meciului, nu al fiecarui set.

    Comentariu


    • #5
     Prima echipa e formata din jucatorii A1 si A2. Echipa a doua e formata din jucatorii B1 si B2.
     La inceputul meciului se trage la sorti ce echipa serveste prima. Aceasta echipa alege jucatorul care serveste primul in primul set A1. Echipa adversa alege jucatorul care primeste (atentie, nu primul, CI DE LA JUCATORUL CARE SERVESTE PRIMUL A1) B1. Gata, formula e fixata si anume: In primul set A1 serveste lui B1; B1 serveste lui A2; A2 serveste lui B2; B2 serveste lui A1 etc etc pana la sfarsitul primului set. In setul doi dreptul la servire il are echipa a 2-a .... SI ATNETIE ..... ia poate incepe sa serveasca ori cu jucatorul B1 (si atunci prima echipa aliniaza la primire jucatorul A1) ori poate incepe a servi cu jucatorul B2 (si atunci prima echipa aliniaza la primire jucatorul A2).
     FH: T05 2.1
     M.Maze Off
     BH: T64 2.1

     Comentariu


     • #6
      Eu așa știu că în setul decisiv (atunci când scorul este de 2-2 sau 3-3, în funcție dacă se joacă 3 din 5 sau 4 din 7) după ce se ajunge la 5, se schimbă mesele, iar în echipa aflată la primire,algoritmul folosit în acel set se modifică, jucătorii se vor schimba între ei.
      Lemn Levi SIC Gloria OFF; Fețe - FH:BT Tenergy 05 max black+BH Tibhar Grass Dtecs OX red
      Lemn TSP BLACK BALSA 7. OFF: Fețe -FH:Tibhar Evolution Mxp max black+BH Tibhar Grass Dtecs 0,5 mm red

      Comentariu


      • #7
       Asta da, asa este.
       FH: T05 2.1
       M.Maze Off
       BH: T64 2.1

       Comentariu


       • #8
        acolo unde a pus domnul Kralizec paragraful în limba engleză este totul foarte clar.
        ....sunt oarecum derutat, pentru că fiecare cititor de aici de pe forum, în loc să traducă și să ia de acolo ad/literam (pentru că așa trebuie luat orice regulament), interpretează diferite porțiuni sau adaugă de la el...
        tipic românesc!!!

        Postat în original de Kralizec Vezi post
        in subsequent games of the match, the first server having been chosen, the first receiver shall be the player who served to him or her in the preceding game.
        mai clar decât bună ziua: în meciul următor, perechea care servește decide bineînțeles care din cei doi va servi primul, iar la primire va sta cel care i/a servit acestuia în setul anterior...

        limba română e mai despicată decât o limbă de șarpe )))

        Comentariu

        Cine a citit topicul
        Procesare...
        X