Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: Această funcție se poate să nu fie disponibilă în anumite browsere.
Ce regulament spune ca nu ai voie sa lovesti mingea in urcare ?
---------- Post added 22-Oct-2011 at 18:46 ----------
...multumesc frumos pentru precizare...as da orice ca sa vad fata celor "grozavi" citind aceasta precizare...asa se intampla cand cand iti ia gura inainteRegulamentul ITTF:
2.06.02 The server shall then project the ball near vertically upwards, without imparting spin, so that it rises at least 16cm after leaving the palm of the free hand and then falls without touching anything before being struck.
In romana: Cel care serveste va arunca mingea in sus aproape vertical, fara a pune spin pe minge, astfel incat aceasta sa se ridice cel putin 16 cm dupa ce a parasit palma mainii libere si apoi sa cada fara a atinge nimic inainte de a fi lovita.
Deci, mingea va fi lovita dupa ce incepe sa cada. Nu ai voie sa servesti lovind mingea in urcare, nici macar in Amatur.
Regulamentul ITTF:
2.06.02 The server shall then project the ball near vertically upwards, without imparting spin, so that it rises at least 16cm after leaving the palm of the free hand and then falls without touching anything before being struck.
In romana: Cel care serveste va arunca mingea in sus aproape vertical, fara a pune spin pe minge, astfel incat aceasta sa se ridice cel putin 16 cm dupa ce a parasit palma mainii libere si apoi sa cada fara a atinge nimic inainte de a fi lovita.
Deci, mingea va fi lovita dupa ce incepe sa cada. Nu ai voie sa servesti lovind mingea in urcare, nici macar in Amatur.
Pana atunci, haide sa jucam cu fețe de aceeasi culoareCand forul titular al Amaturului va fi ITTF, se va juca dupa regulile lui, pana atunci ...
In articolul citat de mine scrie doar despre serviciu, nu despre jocul dupa serviciu si nu e vorba de 16 cm de masa, ci 16 cm fata de palma dupa ce a fost aruncata mingea pentru serviciu.
In pagina aceasta gasiti regulamentul ITTF pentru tenis de masă in format PDF, in limbile: engleza, franceza, spaniola, germana.
In limba romana: aici. La capitolul 2.6.2 gasiti pasajul mai sus mentionat.
Cred ca exagerarea nu duce la nimic bun. In Amatur nu toate mesele sunt aprobate de ITTF si nu e capatul pamantului. Fileul nu este mereu perfect si nu a murit nimeni din asta. Vin unii cu tricou alb si nu s-a intamplat nimic grav.anomis a spus:Pana atunci, haide sa jucam cu fețe de aceeasi culoare
Pana atunci, haide sa folosim "lemne" cu carbon 90%
Pana atunci, haide sa folosim tricou alb, chiar daca mingea e alba
Pana atunci, haide sa folosim orice masa, nu doar cele aprobate ITTF (si indiferent de dimensiuni)
Pana atunci, haide sa folosim fileu mai scund, ca sa treaca mai multe mingi.
Pana atunci, haide sa jucam seturi de 21 de puncte, cu serve schimbate la 5 puncte
Pana atunci, haide sa reinventam noi tenisul de masa. Doar suntem AMATUR. Bravo noua!
De fapt, cine o fi acest ITTF si regulile lui 'stupide'?
Pentru ca in Regulament scrie ca mingea va fi lovita in cadere.mateidumitru a spus:Multumesc Cristi pentru oportunitatea pe care mi-ai oferit-o de a putea studia regulamentul, dar, eu tot nu inteleg de ce nu ai voie sa lovesti mingea la serviciu , in urcare, dupa ce mingea a atins o inaltime peste 16 cm fata de podul palmei.
Daca crezi ca vreau sa despic firul in patru, atunci nu trebuie sa-mi raspunzi nimic.
Multumesc pentru intelegere !
Pentru ca in Regulament scrie ca mingea va fi lovita in cadere.
pai cred ca ratiunea ar fi urmatoarea : daca arunci o minge spre o paleta pe care o tii sub un anumit unghi , mingea care pleaca din ea deja are spin . cu cat arunci cu viteza mai mare si unghiul este mai ascutit , cu atat spinul va fi mai mare . si evident ca si viteza mingiei care pleaca din paleta va fi si ea mai mare , deci serva va fi mai rapida . probabil ca asta e ratiunea pentru care regulamentul permite in serva lovirea mingiei numai in cadere . ca sa evite spinul si viteza suplimentare adaugate de aruncarea mingiei in paleta . cel putin asta e banuiala mea .eu tot nu inteleg de ce nu ai voie sa lovesti mingea la serviciu , in urcare, dupa ce mingea a atins o inaltime peste 16 cm fata de podul palmei.
Anomis a fost putin ironic in postul de mai sus insa fara sa aibe nici o intentie de a jigni pe cineva.
Sunt de acord si eu sa se foloseasca tricouri in culoare diferita fata de cea a mingii(nu e asa de dificil).
Folosirea fetelor de culori diferite este de aemenea o cerinta usor de respectat.Am vazut la unele turnee ca au fost jucatori care foloseau iarba si soft de aceeasi culoare sau superanti si soft de culori identice motivand faptul ca ambele fețe sunt soft.La un concurs un astfel de jucator chiar facea mare zarva ca trebuie lasat in pace sa joace chiar daca toti din jurul sau protestau.
Ideea este ca TREBUIE NEAPARAT scrise in regulament sanctiunile ce se pot aduce jucatorilor in cazul in care nu respecta regulamentul.
Fileul se poate masura inainte de meci(mi se pare ca o unealta de masurat fileul costa in jur de 9 lei).Eu am reusit sa achizitionez un astfel de instrument si cine nu e multumit de inaltimea fileului poate sa-l masoare inainte de meci.
Problema cu mesele am vazut ca a fost adusa in discutie si de "valentinm".Ar trebui sa se gaseasca o solutie la turneele la care se folosesc mese de metro asfel incat jucatorii care au avut ocazia sa joace pe astfel de mese in grupe sa fie repartizati la alte mese,incat sa nu prinda grupe inferioare si superioare la aceeasi masa(cea de metro).Am mentionat acest lucru deoarece am patit acest lucru dupa ce m-am deplasat la un turneu cativa km buni pt.a juca tenis.
P.S.
Acum l-am prins pe domnul Matei Dumitru.Deaia ajungea dansul in fazele superioare ale competitiei ca servea ilegal.:lol:
Nu puteai sa nu ma dai de gol ?...Acum m-am lins pe bot...n-o sa mai joace nimeni cu mine![]()
of,of,mai Titi...ba- multa lume ar juca cu tine,numai sa-ti vada starea aia de ciufut atunci cand pierzi(adica mai mereu).
Referitor la neintelegerea ta cu aruncatu' mingii..raspunsul e ala care-l tot reprosezi tu la anumiti adversari"de ce servesti din mana ?"..ca doar nu o sa arunce mingea cu piciorul ..
In rest esti sanatos,toate bune ?![]()