Nittaku Acoustic, ce tipuri de lemn are in compozitie?

Re: Nittaku Acoustic, ce tipuri de lemn are in compozitie?

Ray Chow din Malaezia ne da de stire ca Violinul, poate si Acousticul zic eu, are "Ash wood outer ply", adica stratul superior e facut din FRASIN! Mai cautam si despre celelalte!

Sigur Violinul nu are acelasi outer ply ca si Acousticul. La Violin apar niste alternante de nuante sub forma de baghete in lungul lemnului, pe cand la Acoustic nu apar niciodata.

VISCO a spus:
Sigur Violinul nu are acelasi outer ply ca si Acousticul. La Violin apar niste alternante de nuante sub forma de baghete in lungul lemnului, pe cand la Acoustic nu apar niciodata.
Eu am doua Mazunov care au nuante diferite la outer ply asa ca cine stie ...Oricum nu doar furnirele fac lemnul ci si procedeul de lipire . Nu degeaba sunt cautate vekile Stiga care erau altfel lucrate.

vali a spus:
VISCO a spus:
Eu am doua Mazunov care au nuante diferite la outer ply asa ca cine stie ...Oricum nu doar furnirele fac lemnul ci si procedeul de lipire . Nu degeaba sunt cautate vekile Stiga care erau altfel lucrate.
Adevarul e ca au fost produse lemne Mazunov vreo 20 de ani .... n-ar fi exclus sa le fi schimbat un pic.
Oricum, cu noile reglementari ITTF privind lipirea lemnele all-wood nu vor mai fi la fel de folosite .... chiar daca per total au un feeling mai bun, mai natural se va merge pe compozit pt viteza, iar pentru un control mai bun vor fi aplicate diferite cavitati, forme mai ciudate, manere scobite, samd.

Nittaku Acoustic: limba-limba-tung tree-limba-limba
Nittaku Violin: white ash-white ash-kiri-white ash-white ash

vali a spus:
Da, am citit si eu articolul. Stratul intermediar de "Limba" este asezat cu fibra pe transversal iar de "Tung tree" nu am mai auzit la alte lemne. Acoustic este unic.

VISCO a spus:
vali a spus:
Da, am citit si eu articolul. Stratul intermediar de "Limba" este asezat cu fibra pe transversal iar de "Tung tree" nu am mai auzit la alte lemne. Acoustic este unic.
tung tree :
-a subtropical tree (Aleurites fordii) of the spurge family, whose seeds yield tung oil

Multumim frumos pentru aceste informatii.
Dar cum ramane cu VIONCELLO? :D

Probabil apropiat de Violin ca si caracteristici doar ca , cu capul mai mare . De aia poate e catalogat ca DEF.

In nici un caz Violinul nu poate fi un lemn def chiar daca are capul mai mare! Am jucat cu el 2-3 luni, mai joc cand mi-e dor de feelingul acela "catifelat" si de controlul f. bun, dar are in el posibilitati mari de atac!

Dado.daniel a spus:
In nici un caz Violinul nu poate fi un lemn def chiar daca are capul mai mare! Am jucat cu el 2-3 luni, mai joc cand mi-e dor de feelingul acela "catifelat" si de controlul f. bun, dar are in el posibilitati mari de atac!
eu ziceam de "Violoncelo" ala :)

Back
Sus