AmaTur: Turneu B Turneu B "Cupa Scrumbia săltăreață" - Brăila, 4 Aprilie 2015

marcelgiosan

1971-2020
Turneu B "Cupa Scrumbia săltăreață" ? Brăila, Sâmbătă 4.04.2015



LOCALITATEA: Brăila, str. Ștefan cel Mare, nr. 218;
DATA: Sâmbătă 04 Aprilie 2015;
CATEGORII: Open/Amatori;
ORA DE ÎNCEPERE:
OPEN/AMATORI - amestecat - 08.00 - 09.15 ? validare înscrieri, la 09.30 încep meciurile;​
SALA: Lipan Sport Arena, Brăila;
Web: http://cslipantenisdemasa.weebly.com/cslipantenisdemasa.weebly.com, e-mail: cslipantenisdemasa(at)yahoo.ro
LOGISTICĂ: 10 mese (Butterfly, Joola, Tibhar) aprobate ITTF, mingi TSP*;
SPAȚIU DE JOC: 650 mp, aer condiționat/încălzire;
SUPRAFAȚA DE JOC: Grabo Rocket;
FACILITĂȚI: Vestiare, dușuri, garderobă;
TAXA: adulți 20 Lei, copii 10 Lei, din care 1 Leu/participant vor fi transferați în contul AmaTur;
Se asigură apă plată ? 2 litri;
MATERIALE DE PREMIERE:
Locurile 1?4 ? cupe + diplome;
INSCRIEREA PARTICIPANTILOR:
- pe forum sau telefonic;
- dimineața la sală în limita locurilor disponibile.
SISTEMUL DE JOC:
- Amestecat Open + Amatori ? maxim 40 participanți;
- Se joacă în sistemul cel mai bun din 5 seturi (3/5);
- Grupe inferioare de câte 4 jucători ? se califică primii 4;
- Capi de serie grupe inferioare ? conform Clasament AmaTur la zi;
- Grupe superioare de câte 4 jucători - se califică primii 3;
- Tablou eliminatoriu de 32;
- Ordine favoriți eliminatorii ? conform numărului grupei superioare;
- Locurile II se trag la sorți;
- Turneu de consolare pentru cei necalificați în eliminatorii;
MASA DE PRÂNZ:
- Scrumbie la grătar 10 lei!
ORGANIZATORI:
- Ion Marius, tel. 0725.063.355;
- Giosan Marcel, tel. 0723.283.701;

Rugăminte:
Pentru că Duminică sunt Floriile - dezlegare la pește - iar în Galați este chiar Festivalul scrumbiei, vă rugăm ca la înscriere să specificați dacă vreți să serviți o scrumbie la grătar și alături de prieteni, pe lângă scrumbia sau saramura ce-o veți servi în Duminica Floriilor alături de familie, pentru a putea aproviziona Alosa immaculata - Scrumbia de Dunăre, deoarece nu e chiar așa săltăreață și n-a prea urcat pe Dunăre anul acesta. Mulțumim!
 
Ultima editare:
Rezervat ?nscrieri și clasament

Rezervat înscrieri și clasament

Inscrieri Open + Amatori - on 02.04.2015 at 14:35:00

1.
Ion Marius - Braila.jpg
Ion Marius - Brăila - 21 - 28,74 - OL
2.
Wischegg Robert - Galati.jpg
Wischegg Robert - Galați - 35 - 23,62 - O
3. Voinea Sorin, Galați - 162 - 19,4 - O
4. Ionita Valentin, Galați - 191 - 18,05 - O
5. Arion Costel, Marasesti - 206 - 15,87 - A
6. David Madalina, Barlad - 281 - 14,33 - ALF
7. Pintilie Nela, Galați - 285 - 17,11 - ALF
8. Florea Gigi, Galați - 299 - 13,29 - AW
9. Stolearenco Igor, Galați - 318 - 11,44 - A
10. Giosan Marcel, Galați - 319 - 11 - A
11. Zarinschi Catalin, Galați - 326 - 14,23 - A
12. Chiscop Bogdan, Galați - 361 - 12,98 - AJ
13. Peiu Cosmin, Babadag - 399 - 14,43 - A
14. Staicu Adrian, Galați - 438 - 11,54 - A
15. Samoila Ion, Babadag - 475 - 13,6 - A
16. Mitu Manuel, Galați - 519 - 11 - A
17. Mureșan Ioan, Galați - 520 - 9,28 - AW
18. Panait Adrian, Brăila - 600 - 8,23 - AW
19. Constantinescu Rares, Brăila - 660 - 8,14 - AJ
20. Tihan Silviu, Brăila - 667 - 9,16 - A
21. Gaitan Tiberiu, Brăila - 679 - 15,67 - A
22. Pusca Sergiu, Brăila - 772 - 15,67 - A
23. Anghel Adrian, Brăila - 794 - 8,8 - A
24. Apostu Ionel, Brăila - 821 - 12,67 - A
25. Budescu Marian, Galați - 881 - 7,05 - A
26. Roscan Nicusor, Brăila - 889 - 10 - A
27. Gutu Victor, Galați - 908 - 16,5 - A
28. Lascan Mirel, Umbraresti - 928 - 10,33 - A
29. Roscan Valerica, Brăila - 943 - 10,67 - A
30. Ionescu Vlad, Brăila - 1019 - 7,25 - AJ
31. Stoian Nicolae, Brăila - 1048 - 9 - A
32. Podasca Traian, Galați - 1052 - 7 - A
33. Barac Andreea, Brăila - 1066 - 7 - AF
34. Toma Andrei, Brăila - 1094 - 6,5 - AJ
35. David Adrian, București - 1179 - 26 - O
36. Benko Paul, Babadag - 1278 - 7,67 - A
37. Predescu Adrian, Brăila - 1339 - 7,5 - A
38. Badache Andreea, Galați - 1356 - 12 - AF
39. Chirila Laurentiu, Brăila - 1396 - 9,5 - A
40. Vasile Marian, Brăila - 1441 - 5 - A
41. Vasile Daniel, Brăila - 1540 - 8 - A
42. Mocanu Anca, Brăila - 1553 - 6 - AJF
43. Morun Marian, Brăila - 1556 - 5 - A
44. Vasile Razvan, Brăila - 1763 - 5,5 - AJ
45. Nicolae Gabriel, Babadag - 2339 - 5 - A
46. Moise Viorel, Brăila - nou - 0 - A
47. Mirza Adrian, Babadag - nou - 0 - A
48. Constantinescu Valentin, Brăila - nou - 0 - A
49. Jica Vasile, Tulcea - 1658 - 12 - A
50. Arion Radu, Tulcea - 1581 - 7 - A


Clasament Open + Amatori

1.
Ion Marius - Braila.jpg
Ion Marius - Brăila
2.
Wischegg Robert - Galati.jpg
Wischegg Robert - Galați
3 -- 4
Ionita Valentin - Galați
Gutu Victor - Galați
5 -- 8
Chiscop Bogdan - Galați
Pintilie Nela - Galați
Arion Costel - Marasesti
David Madalina - Barlad
9 -- 16
Voinea Sorin - Galați
Pusca Sergiu - Brăila
Stolearenco Igor - Galați
Peiu Cosmin - Babadag
Gaitan Tiberiu - Brăila
Zarinschi Catalin - Galați
David Adrian - București
Panait Adrian - Brăila
17 -- 30
Florea Gigi - Galați
Giosan Marcel - Galați
Staicu Adrian - Galați
Samoila Ion - Babadag
Mitu Manuel - Galați
Mureșan Ioan - Galați
Constantinescu Rares - Brăila
Apostu Ionel - Brăila
Roscan Nicusor - Brăila
Lascan Mirel - Umbraresti
Stoian Nicolae - Brăila
Vasile Marian - Brăila
Vasile Daniel - Brăila
Nicolae Gabriel - Babadag
31 -- 40 0v gr.sup.
Tihan Silviu - Brăila
Anghel Adrian - Brăila
Budescu Marian - Galați
Ionescu Vlad - Brăila
Podasca Traian - Galați
Barac Andreea - Brăila
Toma Andrei - Brăila
Morun Marian - Brăila
Mirza Adrian - Babadag
Jica Vasile - Tulcea
41 -- 1v gr.inf.
Badache Andreea - Galați
42 -- 50 0v gr.inf.
Roscan Valerica - Brăila
Benko Paul - Babadag
Predescu Adrian - Brăila
Chirila Laurentiu - Brăila
Mocanu Anca - Brăila
Vasile Razvan - Brăila
Moise Viorel - Brăila
Constantinescu Valentin - Brăila
Arion Radu - Tulcea
 
Ultima editare:
Amatori scrumbie Brăila:
1. Ion Marius;
2. Predescu Adrian - grataragiu șef;
3. Moise Viorel;
4. Anghel Adrian;
5. P?cleanu Mihai;
6. Panait Adrian;
7. Dobrilă Petru;
8. Vasile Daniel.
 
Openiști :) scrumbie Galați:
1. Giosan Marcel;
2. Chiscop Bogdan;
3. Mureșan Ioan.

Amatori scrumbie B?rlad:
1. David Mădălina.
 
"""pentru a putea aproviziona Alosa immaculata - Scrumbia de Dunăre, deoarece nu e chiar așa săltăreață și n-a prea urcat pe Dunăre anul acesta. Mulțumim!"""

Marcele daca cumva dupa 4 Aprilie urca scrumbia pe Dunare in sus ,trimite-mi si mie una pana la Passau dar sa fie bine rumenita.:D

Va ureaza pofta buna EMI
 
Din Galați Stolearenco Igor - Amatori scrumbie

- - - Actualizat - - -

Din Galați : Budescu Marian si Podasca Traian cu portiile aferente de scrumbie !

- - - Actualizat - - -

si Mureșan Ioan cu doua portii scrumbie
 
încă niște Amatori ... de scrumbie:
1. Voinea Sorin - Galați;
2. Staicu Adrian - Galați;
3. Ioniță Valentin - Galați;
4. Zăinescu Corneliu - Galați 50% funcție de vreme.
 
Florea Gigi și Arion Costel prezenți la mica dezlegare de pește - neoficială - de dinainte de Florii.
 
Ultima editare:
Alosa immaculata - Rețetar I

Alosa immaculata - Rețetar I

înainte de a ne deda oricăror cinstite ospețe pescărești trebuie să hrănim și spiritul cu promisiunea unui g?nd gastronomic.
Drept povață culinară n-avem decât a lua cuvintele unui obișnuit al Deltei, slovei și bucătăriei românești care te poartă spre tigaie cu sentimentul că-ți șoptesc strămoșii ce și când să faci, iar popa te amenință cu degetul de după ușă:

"Magnifica scrumbie de Dunăre se gătește în țara ei, adică la Tulcea și la Galați - dar și la Brăila, în primul rând la grătar și la cuptor. Se mai poate face și prăjită, marinată sau plachie, și ciorbă și oricum dar tot nu iese mare lucru de capul ei, că-i prea grasă și nici nu se întâlnește bine cu alte unsori încinse.
Scrumbiile se grijesc de mațe, apoi se crestează des pe lățime, după obiceiul de la Dunăre, ca să se pătrundă, se freacă cu sare și piper, se ?nvelește ?ngrijit fiecare peșcuț în h?rtie pergament și se pune în cuptor, pe tavă, la foc mic, sau direct pe grătar, la jar potolit. Când e gata ? cam 30 de minute ? se desface din h?rtie, cu grijă, să nu se piardă sosul. Se așază în farfurie, și se presară cu pătrunjel verde tocat. Sosul fierbinte se amestecă într-o căniță cu zeamă de lăm?ie și se toarnă ploaie peste pește.
Se poate face la cuptor ori la grătar și fără foaie de pergament. Atunci scrumbia trebuie unsă bine cu ulei, la fel tava sau grătarul. Nu e la fel de bună ca atunci când e ?nvelită, pentru că se usucă și prinde gust de la untdelemn. Alții o ?nvelesc în aluat, dar făina absoarbe sucul fin al peștelui.
Vinul alb și sec, ca o tăietură de brici printr-un g?nd vechi, al scrumbioarei fine și albe la carne este Rieslingul, fie el de Rin, ca pe Târnave, fie ?Italic? ca mai peste tot.
Eu îl prefer, mărturisesc spășit, pe cel de Blaj: deși nu are nervul și vlaga solară a unui vin de câmpie, are în schimb o frăgezime și o mireasmă mai pregnante și mai aț?țante, mai legate de bobul copt de strugure decât oriunde ceea ce-l face frate cu scrumbia cea nobilă." (Radu Anton Roman)



S-avem pohtă!
 
Back
Sus