Dado.daniel a spus:
tycutz a spus:
Inca o data cred ca gresiti grav cand vine vorba de tenis de masă. Pentru a progresa e nevoie in primul rand de ANTRENAMENT. OP am observat ca schimbi materialele destul de des. Asa nu o sa ajungi nicaieri. Criteriile sunt clare: vrei sa joci pe atac dar sa ai si control pui un lemn maxim off si fete de control pentru invatarea/aprofundarea executiilor. Nu ai prea multe de ales: fete europene/japoneze sau chinezesti(vezi cu care te impaci mai bine). Dupa ce LOVESTI CORECT poti schimba fetele cu unele mai ofensive si incepi intarirea loviturilor. Daca esti jucator defensiv variantele se multimplica dar si acolo sunt cateva directii clare care au fost expuse in diferite posturi pe forum. Nu mai schimbati aiurea echipamente, investiti in antrenamente. Mult mai importante sunt: deplasarea la masa, lovituri corecte, exersarea continua a serviciului si a preluarii, conditia fizica necesara pentru a fi tot timpul la locul potrivit pentru executarea loviturii urmatoare. Bafta la antrenamente!!!
Venind de la cineva care are in semnatura printre cele mai rapide set-upuri care le-am vazut vreodata, cred anomis ca ar trebui sa-i asculti sfatul! In acest sens ziceam si eu de vega europe, e mai pamanteana decat tenergy05.
Parerea mea este ca, vega europe, in ciuda controlului ridicat si a spinului bun, are sweetpot-ul foarte redus. La mingile moi sau cu efect mare pe care incerci sa le returnezi si nu reusesti sa lovesti mingea cu o suprafata relativ mica din centrul paletei, vei da in fileu. Mingea sare bine doar din centrul paletei chiar si in cazul folosirii lemnelor cu carbon. De aceea eu as recomanda dintre fetele moi tibhar sinus sound, sau mai bine o fata medium tibhar sinus alpha sau daca e sa fie de la xiom, fetele vega pro.