filme poze din Amatour

bbogdanmircea

junior
Înscris
1 Apr 2008
Mesaje
241
Scor reacție
1
Vârstă
40
Locație
Straja, Suceava 5%, Iași 95%
se poate sa se posteze aici linkuri catre filmulete poze de la etapele Amatour-ului
eu cel putin as fi interesat de nijte meciuri din faze mai finale asa, o semifinala o finala ceva ar fi interesant...
 
re

re

mersi mult
da tipul din finala topspin foare violent
sper ca la amatori sa fie nivelul mai acceptabil...
oricum ma bucur ca nu m-am dus la Galați, ma faceam de rusine :D
apropo o nelamurire a mea. am vazut ca jucatorii profesionisti de obicei dau serva cu mult backspin astfel incat a doua oara aceasta sa cada tot pe masa, fiind foarte greu sa ataci chiar si cu topspin asa ceva...
in schimb aici in finala, cel care a pierdut dadea servele sa sara peste masa si aproape fiecare era atacata cu topspin...de ce asta? (nu vor sa piarda punctul pe push-uri ca aia e ptr varzari sau cum?)
 
1. In general serviciul de la un anumit nivel trebuie sa cada de 2 ori pe masa sau a 2-a oara sa cada chiar la limita mesei (cativa cm in afara). Dar, backspinul nu este folosit mereu .... poti foarte usor daca imprimi intensitatea potrivita servi cu topspin iar mingea sa cada de 2 ori pe masa.

2. sunt 2 motive pt care un jucator alege sa serveasca aproape exclusiv lung :
a) nu este sigur pe serviciul scurt, adica exista sanse destul de mari ca el sa iasa suficient de mult incat sa fie atacat. Cand servesti scurt distanta la care te departezi fata de masa imediat dupa serviciu trebuie sa iti permita sa ajungi la o minge scurta pusa de adversar, iar daca serviciul iese si el ataca te vei gasi destul de aproape fata de masa si nu vei mai putea bloca eficient. Servind lung si adaugand un efect lateral ii limitezi adversarului unghiurile, iar in consecinta returul va veni cu precadere intr-o anumita zona a mesei .... stiind care e aceasta esti astfel mai pregatit si il poti pune in dificultate. (chestia asta e valabila pana la un anumit nivel)

b) adversarul are un joc scurt foarte bun (push, flip, etc) care ii aduce puncte importante si este de preferat sa te angajezi intr-un schimb de contre si/sau topspinuri chiar de la inceput daca simti ca astfel ai mai multe sanse.
 
Filmuletele de mai sus scot in evidenta ceea ce s-a discutat "aprins" pe aici , pe forum - serve din mana (si ascunse dupa mana stanga) la greu. Inconstienta? Rea vointa ? E kiar asa de greu sa exersezi o perioada serve corecte si sa le aplici in meciuri ?
 
Nu nu e rea vointa.E doar obisnuinta si incapacitatea de a recunoaste ca fara serva aia nu prea faci nimic. Si inca ceva: serva nu e nici pe departe asa de periculoasa doar ca e greu ca omul sa gandeasca un pic si dupa aia sa actioneze.(aici imi fac mea culpa)
 
Uneori nu poti reactiona asa de repede la o serva data "meserias" din mana . Nu degeaba s-a interzis. E ca la iluzionism : mana e mai rapida ca okiul ...
 
nu va suparati cum as putea sa fac shi eu rost de filmuletzele de la bucuresti ca vreau sa ma vad shi eu cum jok:D:))=)) va rog cine le are sa posteze linku sau makar nicku de odc shi hubu pe care e sa le pot lua de la el;)
 
vali a spus:
Uneori nu poti reactiona asa de repede la o serva data "meserias" din mana . Nu degeaba s-a interzis. E ca la iluzionism : mana e mai rapida ca okiul ...

Am zis treaba asta vazand cum cineva care gandeste(bine si joaca la un nivel ridicat) nu o avut probleme prea mari cu tipul respectiv de serva!
 
rflash a spus:
1. In general serviciul de la un anumit nivel trebuie sa cada de 2 ori pe masa sau a 2-a oara sa cada chiar la limita mesei (cativa cm in afara). Dar, backspinul nu este folosit mereu .... poti foarte usor daca imprimi intensitatea potrivita servi cu topspin iar mingea sa cada de 2 ori pe masa.
2. sunt 2 motive pt care un jucator alege sa serveasca aproape exclusiv lung :
a) nu este sigur pe serviciul scurt, adica exista sanse destul de mari ca el sa iasa suficient de mult incat sa fie atacat. Cand servesti scurt distanta la care te departezi fata de masa imediat dupa serviciu trebuie sa iti permita sa ajungi la o minge scurta pusa de adversar, iar daca serviciul iese si el ataca te vei gasi destul de aproape fata de masa si nu vei mai putea bloca eficient. Servind lung si adaugand un efect lateral ii limitezi adversarului unghiurile, iar in consecinta returul va veni cu precadere intr-o anumita zona a mesei .... stiind care e aceasta esti astfel mai pregatit si il poti pune in dificultate. (chestia asta e valabila pana la un anumit nivel)
b) adversarul are un joc scurt foarte bun (push, flip, etc) care ii aduce puncte importante si este de preferat sa te angajezi intr-un schimb de contre si/sau topspinuri chiar de la inceput daca simti ca astfel ai mai multe sanse.

Foarte bine spus, e bine cand anumiti jucatori mai buni sau nu ajuta pe cei care au nevoie cu diferite explicatii tehnice pt ca multi cred ca au nevoie deoarece multi nu au un antrenor sau de la cine invata si putina tactica sau explicatii tehnice.
 
Trebuie sa ai ochiul format si pentru asa ceva. Normal ca cine are jucate 1000 de meciuri deja anticipeaza serviciul chiar daca este ascuns dupa mana, corp etc.
 
Nu e vorba ca nu ai anticipa spinul , problema ca serva din mana e data mai rapid decat ai putea sa iti pui in miscare angrenajul corpului ca sa returnezi . E vorba de viteza de reactie ... Iar cu serviciile ascunse - alea se scoteau mai mult pe ghicite dupa cum spunea Liu Guoliang intr-un interviu (Liu Guoliang fiind unul din cei mai meseriasi in materie de serve )
 
Hades a spus:
Trebuie sa ai ochiul format si pentru asa ceva. Normal ca cine are jucate 1000 de meciuri deja anticipeaza serviciul chiar daca este ascuns dupa mana, corp etc.
Potzi sa joci si 10 000 de meciuri,in clipa in care un jucator bun serveste o serva tip"pendulum" si iti ascunde momentul loviturii cu mana libera,habar nu ai daca a servit backspin,topspin sau nospin
 
Problema cu serva din mana nu a fost niciodata viteza ci efectul.

Pentru ca serviciul sa fie corect (adica sa cada cate o data in cele 2 jumatati ale mesei) exista o limita a vitezei cu care poti efectua un serviciu .... iar aceasta este suficient de mult sub timpul de reactie al unui jucator bun.

La efect insa situatia se schimba .... aruncand mingea in paleta se produce un efect mult mai mare decat al unui serviciu normal ... in plus se poate combina un efect al mingii care este aruncata in paleta cu efectul imprimat de paleta .... iar combinatia nu este deloc placuta.

In ceea ce priveste serviciile pe sub mana sau ascunse, preluarea nu se facea chiar pe ghicite .... din modul in care mingea sarea din masa se anticipa tipul efectului .... ntensitatea acestuia insa era mult mai greu de determinat ... uneori urmareai emblema mingii si puteai sa iti dai seama, dar uneori nu vedeai mai nimic.

Daca o sa urmariti meciuri din "epoca veche" o sa vedeti ca se servea mult mai mult lung ... tocmai din acest motiv, era greu de anticipat intensitatea efectului si in consecinta aveai sanse maricele sa ratezi un topsin decisiv. Daca va uitati la Waldner o sa vedeti de multe ori un killer block in linie imediat dupa serviciu, iar explicatia e simpla ... adversarul nu executa un topsin in forta din serva ci doar il tinea pe masa (las la o parte talentul de exceptie al suedezului).

O alta consecinta a schimbarii de serviciu a fost disparitia lui Liu Guoliang si a stilului sau (penhold short pimple attacker) care era considerat de chinezi la acel moment drept cel mai eficace. Jucand cu sandwich Liu a avut mereu un avantaj la preluare, iar la serviciu a fost un foarte mare talent (la nivelul lui Waldner). Dar in momentul in care serviciul a devenit "vizibil", sandwich-ul si-a pierdut avantajul fata de soft la preluare, iar la serviciu adversarul era mult mai greu de pacalit, efectul pe retur era mai mare, directia a devenit mai precisa si in consecinta posibilitatea de atac pe a 3-a minge a scazut .... iar topsinul cu sandwich e ceva mai complicat.
 
rflash a spus:
In ceea ce priveste serviciile pe sub mana sau ascunse, preluarea nu se facea chiar pe ghicite .... din modul in care mingea sarea din masa se anticipa tipul efectului .... ntensitatea acestuia insa era mult mai greu de determinat ... uneori urmareai emblema mingii si puteai sa iti dai seama, dar uneori nu vedeai mai nimic.

R: When you are receiving serves and you cannot tell the spin, would you assume it is top-spin, or back-spin?

LGL: If you cannot tell whether it is top or back spin, you lose the point if you guess wrong. So first of all you should try hard to see what spin it is. If you really cannot tell, then you would base your guess on the previous serves. In the last 10 serves, how many did you miss long, and how many did you hit into the net? Hopefully it is not 5-5. If 7 of the 10 were too long, or maybe 5 were long and 2 were pop-ups, then your opponent probably serves side-top better, or more frequently. When you could not see clearly, and you return the serve into the net a couple of times, then you should know that those serves that you could not see clearly are probably back-spin serves. Some players keep returning serves into the net because they don’t try to remember the previous serves.
 
vali a spus:
LGL: If you cannot tell ...... [/color]

La nivel inalt nu se greseau direct multe retururi, numai ca multe dintre ele erau usor de atacat.

Cele 2 schimbari fundamentale (marirea diametrului mingii + eliminarea serviciilor ascunse) au avut drept principal scop lungirea punctului ... de multe ori punctul se termina dupa doar 3 lovituri, spectatorul obisnuit nu putea sa realizeze ce se intampla si jocul nu era spectaculos ..... deci expunere media scazuta, incasari mici din publicitate, etc ...

Deci daca nu e "cherchez la femme" .... "it's all about the money" :twisted: :twisted:
 
Back
Sus