1. In general serviciul de la un anumit nivel trebuie sa cada de 2 ori pe masa sau a 2-a oara sa cada chiar la limita mesei (cativa cm in afara). Dar, backspinul nu este folosit mereu .... poti foarte usor daca imprimi intensitatea potrivita servi cu topspin iar mingea sa cada de 2 ori pe masa.
2. sunt 2 motive pt care un jucator alege sa serveasca aproape exclusiv lung :
a) nu este sigur pe serviciul scurt, adica exista sanse destul de mari ca el sa iasa suficient de mult incat sa fie atacat. Cand servesti scurt distanta la care te departezi fata de masa imediat dupa serviciu trebuie sa iti permita sa ajungi la o minge scurta pusa de adversar, iar daca serviciul iese si el ataca te vei gasi destul de aproape fata de masa si nu vei mai putea bloca eficient. Servind lung si adaugand un efect lateral ii limitezi adversarului unghiurile, iar in consecinta returul va veni cu precadere intr-o anumita zona a mesei .... stiind care e aceasta esti astfel mai pregatit si il poti pune in dificultate. (chestia asta e valabila pana la un anumit nivel)
b) adversarul are un joc scurt foarte bun (push, flip, etc) care ii aduce puncte importante si este de preferat sa te angajezi intr-un schimb de contre si/sau topspinuri chiar de la inceput daca simti ca astfel ai mai multe sanse.