salut Alin,
teoretic, cele doua lemne sunt foarte similare, insa dupa cum cred ca stii, fiecare lemn e cu aia ma-sii, sare diferit, are personalitatea lui, asa ca nu poti spune ceva general valabil. trebuie testat lemul X, vazut, ce simt are, daca ti se potriveste. stiu ca e o diferenta la maner intre cele doua, trebuie sa tii cont si de acest lucru, daca-ti place cel de viscaria sau nu. tot teoria spune ca viscaria e ceva mai moale ca lemn, ceva mai mult control, dar cum ziceam tre sa tii cont de mai multe aspecte...cum sare, ce gramaj are, cat e de uscat lemnul ...etc. f important e de ce vrei sa treci la viscaria? vrei mai multa viteza sau mai mult control sau de ce?
PS: am dat cu vreo 2 viscaria si cu vreo 2 alc-uri, care erau diferite, in primul rand intre ele ...viscaria vs viscaria si alc vs alc.
PPS: cred ca n-ar strica, daca ai posibilitatea, sa te sfatuiasca cineva care se pricepe si care sa stie daca ti s-ar potrivi un asemenea lemn. de ce zic asta? pentru ca lemnul este f important, iar daca nu e ales cu cap, s-ar putea sa-ti dea tot jocul peste cap si este pacat...alegerea iti apartine!