returnare eficienta serviciu sfaturi

bbogdanmircea

junior
Scor reacție
1
Vârstă
40
Locație
Straja, Suceava 5%, Iași 95%
Salutare.
Dintotdeauna am avut o mare problema in a intelege si a returna serviciile adversarilor.
Din pacate asta poate di foarte nasol pentru ca oricat de bine ai stii tu sa lovesti la antrenament sau incalzire daca nu poti returna o serva eficient sau dai afara toate serviciile adversarului nu mai poti sa-ti pui deloc in valoare jocul.
Asa ca mi se pare interesant daca am incepe un topic in care fiecare sa prezinte diferite tipuri de servicii si modul cum se returneaza, sau o modalitate simpla de a intelege cum trebuie lovita o minge pentru a o returna corect.
Eu cel putin pana acum am 2 oameni carora nu le pot pune mingea pe masa din serva decat din greseala :((
Din ce imi aduc aminte era o regula care spunea ca atunci cand returnezi trebuie sa lovesti inspre locul de unde a plecat paleta adversarului cand a servit sau ceva de genul, dar niciodata nu am stapanit prea bine acesta regula...
Astept sfaturile voastre...

aici ar fi un desen (scuzati calitatea dar a fost facut in doodle :)) ) care park mi l-a facut cineva care se pricepe

Re: returnare eficienta serviciu ajutor si sfaturi

din cate inteleg eu din desenul ala, ai de aface cu, cateva efecte laterale :)
La care ai foarte multe solutii, defapt poti sa faci mai orice...
Poti sa ataci daca mingea e suficient de lunga, si tu ai destula incredere + cunostinte pentru un topspin de efect:P
Poti sa tai mingea, de sub masa sa-ti intre... chiar foarte frumos
Sau poti imprima efectul "invers" celui acordat:)
Uitate mereu la paleta adversarului cand serveste....
Cam atat la ora asta....
Ah and play more :) si antreneazate mult mai mult.
Apropo lasa "di"-urile ca nu e cazul.

musca a spus:
Ah and play more :) si antreneazate mult mai mult.
Apropo lasa "di"-urile ca nu e cazul.
"di" nu prea inteleg cum vine ce inseamna termenul
asa mersi de explicatii de obicei merge faza cu taiatul si intorsul efectului dar la adversarii astia cand incerc sa tai sare mingea vro 2 metri inafara mesii deci evident tai intr-o directie gresita...stiu ca pare simplu, probabil doar eu nu ma prind...

Teorie este destula, de exemplu ai aici cel putin 1+4 articole
http://tabletennis.about.com/od/howtore ... nserve.htm
sau cu video
http://outpost81.com/Binghu_Ren_teaches ... serves.htm
Trebuie mult antrenament ... pina intra totul in reflex.
Eu am ales calea mai facila (vorba-vine) ... Dark Side
Doar ca sunt jucatori in Amatur care servesc asa bine, incit chiar daca ai iarba sau antispin, nu esti 100% la adapost.

mersi mult
filmuletul este foarte foarte interesant de departe cel mai tare pe care l-am vazut pe aceasta tema
da cunosc, tocmai contra unui jucator din amatur am descoperit ca nu inteleg cu naibii trebuie lovita mingea aia ca s-o pun pe masa...

Back
Sus