fetele chinezesti au alt topsheet si alta tensionare a buretelui. dupa parerea mea - pentru ca am jucat o perioada cu set-up chinezesc - daca nu iti formezi tehnica de lovire cu fata chinezeasca, ci ai invatat sa joci cu fata europeana, dar vrei totusi sa faci aceasta schimbare...pasesti pe un drum anevoios, care la inceput e presarat cu insatisfactii, te asteapta multa munca la masa de joc si cu multa rabdare sa obtii si satisfactii.
in mod special la topspin diferentele sunt mari. pe scurt, la chinezeasca trebuie sa muncesti mult mai mult. asta inseamna alta dinamica a loviturii, cu bratul intins f bine, ca frecarea mingii sa fie cat mai lunga. aviz celor care, din pacate, dau topspin doar din mana (ma refer cu precadere la cel de FH) pentru ca nu stiu/sau nu pot sa-si foloseasca corpul, cu transfer de greutate de pe un picior pe altul si rotire de trunchi...daca la europeana ei o arunca peste fileu, ei, la chinezeasca se vor trezi ca asta nu se mai intampla asa de usor...asta este un exemplu. chiar si pentru cei care dau topspin corect, vor trebui sa munceasca mai mult pentru a pune in valoare acest tip de fata. e important sa-ti asumi aceste lucruri si, deci, sa n-ai asteptari false!
PS: cei care vor sa faca schimbarea asta doar de dragul schimbarii...deoarece considera ei ca o fata chinezeasca le-ar putea "imbunatati" jocul, i-as sfatui sa cantareasca avantajele si dezavantajele - european vs chinezesc.
- - - Actualizat - - -
stiu cel putin doi jucatori romani de certa valoare, care au jucat pentru o perioada cu fete chinezesti, dar au renuntat la ele din motivele expuse mai sus...cu chinezeasca trebuie sa muncesti mult mai mult!