O stire citita azi de dimineata pe fb m-a trimis inapoi in timp la Blegny-Belgia,retraind inca o data "la cald" frumoasele momente si satisfactii pe care mi le-a daruit atunci tenisul de masa romanesc.
...............Era 16 octombrie 2011 mai precis,zi in care Rares Sipos si Andreea Dragoman se impuneau in intrecerea celor mai buni pongisti europeni under 12 ani.
La fete,Andreea s-a calificat fara infrangere in finala iar la baieti Cristi a castigat grupa lui dar Rares,dupa un inceput ezitant,reuseste sa se califice de pe doi in gruapa sa,urmand sa joace prima semifinala cu Cristi.
Dupa o partida foarte echilibrata,de inalta tinuta tehnica,in care victoria a fost,pe rand,si de-o parte si de cealalta,Rares se impune in fata colegului si prietenului sau si se califica in finala...pe care urma s-o castige.Toti cei prezenti atunci in sala(antrenori,sportivi,jurnalisti si spectatori)au fost de parere ca aceasta a fost adevarata finala a competitiei masculine si au aplaudat la scena deschisa performace ul oferit de cei doi tineri jucatori romani.A urmat la scurt timp performanta Andreeei,locul I fara infrangere,dupa un traseu perfect,si bucuria mea a fost fara margini.O conjunctura fericita a facut sa pot fi martor la aceste frumoase realizari si sa ma pot bucura impreuna cu ei la intonarea imnului Romaniei!
Am auzit multe voci "avizate",atunci,acolo,care le prevedeau celor trei tineri ping-pongisti romani o cariera frumoasa si afirmarea lor in tenisul mondial chiar!
Am vazut,simtit si trait impreuna cu Ghita Vaida,antrenorul Andreei,si cu Septimiu Sipos,tatal lui Rares aceste frumoase realizari ale copiilor "nostri" ......
Retraind inca o data cu aceeasi emotie acele momente si parcurgand din memorie traseul ultimilor 10 ani din cariera sa,recenta performanta a lui Rares in campionatul Germaniei nu face decat sa confirme increderea pe care a avut-o tatal lui Rares in talentul fiului sau de mic copil si in munca titanica depusa impreuna in toti acesti ani cu speranta ca,intr-o zi toate aceste eforturi vor fi rasplatite.
CHAPEAU,Septimiu!
FELICITARI Rares!