Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Propuneri pentru imbunatatirea/modificarea Regulamentului 2023-2024

Adună
Acest topic este închis
X
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • #76
    Postat în original de dinuzara Vezi post

    Văd că la Hobby propuneți punctaj mai mare pentru 5-8 la un turneu B decât punctajul pentru 5-8 la un turneu A. De asemenea, punctaj identic pentru 3-4 la turnee A și B.

    La Elite la fel, punctaj identic pentru 3-4 la A și B.

    Dacă nu sunt erori de redactare, ne puteți prezenta și de ce propuneți aceste formule de calcul la categoriile și locurile menționate?
    Va rog sa cititi cu atentie grilele
    grila - hobby MTX5-8 avem la turnee B=2 sau 0 / turnee A=2+1 / turnee A+ = 2+2
    Punctajul pt. turnee creste de la turneele B către A+, pt ca și valoarea participanților creste
    Mulțumesc pt ca v-ați arătat interesat de postare

    Comentariu


    • #77
      Postat în original de Cornel 67 Vezi post
      De acord cu pragurile d-lui Campean. Trebuie umblat si la modul de punctare in asa fel incat sa castigi puncte mai multe decat acum pentru cei de pe podium, eventual si 5-8, dar si puncte mai putine decat acum pentru cei clasati pe ultimele locuri, astfel incat sa poti promova daca ai rezultate bune dar dupa promovare sa poti si cadea inapoi daca nu ai rezultate bune (nu iesi din inferioare, de exemplu, mai multe turnee).
      Adica promovezi, stai cateva luni la categoria superioara, te saturi de bătaie acolo, dupa care vii inapoi. In momentul de fata practic nu mai poti reveni la categoria de unde ai promovat, si iti piere cheful sa mai participi la turnee.
      Încerc sa fac o propunere de departajare a celor care se clasează la grămada pe locurile din spate(cei care nu au trecut de grupe)

      Comentariu


      • #78
        Propunere:

        Prioritatea inscrierii la TC (pana la data stabilita, dupa care se aplica primul venit/primul servit) sa fie urmatoarea:
        1. lideri judeteni (este concurs destinat lor);
        2. conform clasament;
        3. primul venit - primul servit.
        Blade: lemn off...ce lemn !
        Bh: cu tepi
        Fh: fara tepi

        Comentariu


      • #79
        Buna ziua.

        Postarea in aceeasi zi/ora a turneelor A care se desfasoara la aceeasi data. Organizatorii implicati pot stabili de comun acord data si ora la care sa se posteze turneele respective. Se reduce astfel inscrierea si ulterior retragerea de la un turneu X, pe motiv ca s-a postat un alt turneu Y care este intr-o locatie mai apropiata.
        Evident ca vor fi jucatori care se vor inscrie totusi la 2 sau mai multe turnee care se vor desfasura la aceeasi data, urmand sa se retraga ulterior de la turneul (turneele) la care considera ca au mai putine sanse de a obtine un loc cat mai bun, de exemplu.

        Comentariu


        • #80
          Postat în original de sorin_client Vezi post
          Propunere:

          Prioritatea inscrierii la TC (pana la data stabilita, dupa care se aplica primul venit/primul servit) sa fie urmatoarea:
          1. lideri judeteni (este concurs destinat lor);
          2. conform clasament;
          3. primul venit - primul servit.
          Un lider județean ar trebui să fie cu grila plina la concursuri și automat are în clasament loc eligibil pentru A + TC .Dar un lider cu doua trei turnee nu cred că ar.avea dreptul l

          Comentariu


          • #81
            La Turneul Final.

            Comentariu


            • #82
              I. Propuneri pentru modificarea Regulamentului


              1). Propunere pentru clarificarea art. 4.3.1 privind înscrierea jucătorilor

              Forma actuală:
              „Un jucător este transferat automat pe lista principală, de la o categorie la alta, numai în cazul în care modificarea lunară a MP-ului conduce la acest fapt”.


              Argument:
              Conform actualei prevederi, un jucător care promovează sau retrogradează la actualizarea clasamentului va fi mutat „pe lista principală”. Intenția era probabil să se decidă că în cazul jucătorilor care promovează/retrogradează să se ia în considerare data inițială de înscriere în momentul mutării pe lista de la noua categorie. Dar formularea lasă loc de interpretare, putându-se considera că un jucător intră automat pe lista principală la noua categorie, chiar dacă cronologic s-ar încadra pe lista de așteptare. Acesta este motivul pentru care propun clarificarea formulării prin adăugarea sintagmei „sau pe lista de așteptare”. De asemnea, propun ca modificarea să se facă automat doar în cazul jucătorilor care promovează la categoria superioară, iar în cazul jucătorilor care retrogradează mutarea pe lista categoriei inferioare să fie făcută doar la cerere.


              Propunere orientativă:
              Un jucător este transferat automat pe lista principală sau lista de așteptare la categoria superioară în cazul în care modificarea lunară a MP-ului conduce la acest fapt. Orice alt transfer de la o categoria la alta va fi făcut doar la solicitarea jucătorului”.



              2). Propunere completare art 4.3.3 privind Penalizarea retragerilor

              Forma actuală:
              „Nu se penalizează retragerile de pe lista de așteptare.”


              Argument:
              Există și situații în care organizatorii întârzie actualizarea listelor și mai ales în cazul în care au fost înscrieri/retrageri numeroase în promixitatea termenului limită este dificil să stai să socotești pe ce poziție te afli în listă. Recordul l-am văzut la un turneu unde lista n-a mai fost actualizată de miercuri până vineri pe la 18:00, adică la peste 20 de ore după termenul limită pentru retrageri.

              Propun ca un jucător să fie considerat pe lista principală sau pe lista de așteptare conform poziției aferente la cea mai recentă actualizare a listelor. Adică un jucător, deși ar intra virtual pe lista principală, să nu fie sancționat dacă la momentul retragerii efective nu se afla pe lista principală pe lista actualizată și publicată pe forum.

              O astfel de prevedere cred că i-ar impulsiona și pe organizatori să actualizeze listele, mai ales în proximitatea termenului de retragere, pentru că, așa cum spunea, am întâlnit și unii care mai ignoră acest aspect.


              Propunere orientativă:
              Nu se penalizează retragerile de pe lista de așteptare. La momentul retragerii un jucător este considerat pe lista principală sau pe lista de așteptare conform poziției la cea mai recentă actualizare a listelor de înscriere publicată pe forum”.



              3). Propunere pentru completarea regulilor privind obligațiile organizatorilor și penalizarea pentru retragerea întârziată

              Argument:
              La fel cum există un termen limită în care jucătorii se pot răzgândi cu privire la participarea la un turneu, depășirea termenului fiind sancționată, consider că este necesar ca acest termen să fie valabil și pentru organizator cu privire la modificările privind desfășurarea turneului.

              Propun ca termenul de retragere să fie totodată și termenul limită la care organizatorul să poate face modificări cu privire la desfășurarea turneului (comasarea unor categorii, modificarea orei de începere pentru una sau mai multe categorii, dacă se dispută grupe superioare sau direct eliminatorii etc).

              Nu consider că este corect să te înscrii la un concurs și să afli abia vineri că au fost comasate categorii, a fost modificată ora, au fost eliminate sau adăugate grupele superioare etc., condiții pe care dacă le-ai fi știut de la început nu te-ai fi înscris sau dacă ar fi fost anunțate în timp util te-ai fi retras înainte de termenul limită.

              Așadar, propun ca eventuala retragere a jucătorilor să nu fie penalizată în situația în care modificări cu privire la desfășurarea turneului sunt anunțate de organizator după termenul limită de retragere.


              Propunere orientativă:
              „Organizatorii au obligația să definitiveze și să anunțe informațiile despre sistemul de joc și desfășurarea turneului cel târziu cu 36 de ore înainte de startul turneului. Jucătorii nu vor fi penalizați pentru retragere întârziată în cazul în care organizatorul dispune și anunță astfel de modificări după termenul de 36 de ore”.



              4). Propunere pentru clarificarea art 6.2 privind Departajarea concurenților

              Forma actuală:
              „Set de departajare - fiecare cu fiecare cu notarea scorului în setul de departajare (dacă după pasul 4 sunt la egalitate 3 sau mai mulți jucători);”


              Argument:
              Este necesară clarificarea și completarea prevederii privind disputarea seturilor de departajare pentru a fi asigurată aplicarea unitară de către organizatori. Exemplific cu un caz concret în care deși am câștigat ambele seturi de departajare am ajuns pe locul al doilea printr-o interpretare eronată, consider eu, a organizatorului.


              Caz concret:
              Am disputat la un turneu seturi de departajare în trei după egalitate perfectă cu alți doi jucători în grupa inferioară. Eu fiind jucătorul A, rezultatele au fost următoarele:

              A-B: 12-10
              A-C: 12-10
              B-C: 11-4

              Consider că primul criteriu de departajare trebuie să fie numărul de victorii în seturile de departajare, iar clasamentul corect cred că ar fi fost:

              1: jucătorul A (2 victorii)
              2: jucătorul B (1 victorie)
              3: jucătorul C (nicio victorie)

              În schimb, organizatorul a interpretat ca prim criteriu de departajare diferența dintre punctele câștigate și punctele pierdute, astfel că a stabilit următorul clasament eronat în care am ajuns pe locul al doilea deși am câștigat ambele seturi de departajare:
              1. B (21-16= +5)
              2. A (24-20= +4)
              3. C (14-23= -9)
              Pentru a evita pe viitor astfel de erori, propun clarificarea și completarea articolului cu menționarea expresă a numărului de victorii ca prim criteriu de departajare în cazul seturilor de departajare. Eventual, dacă se menține egalitatea privind diferența de puncte câștigate și puncte pierdute, să se introducă criteriul suplimentar al numărului mai mare de puncte câștigate.

              De asemenea, pentru evitarea discuțiilor contradictorii privind ordinea disputării seturilor de departajare, propun să se specifice clar că ordinea de disputare va fi aceeași cu ordinea în care au fost disputate meciurile din grupă, cu aplicarea regulii privind disputarea primului set de către doi jucători din aceeași localitate sau care se află într-o situație de posibil conflict de interese: rude, antrenor-elev, colegi de muncă etc.


              Propunere orientativă:
              Set de departajare - fiecare cu fiecare - cu notarea scorului în setul de departajare (dacă după pasul 4 sunt la egalitate 3 sau mai mulți jucători). Seturile de departajare se vor disputa în aceeași ordine în care au fost disputate meciurile din grupă, cu aplicarea regulii privind evitarea conflictului de interese. Criteriile de departajare după disputarea seturilor de departajare sunt, în ordine, numărul de victorii în seturile de departajare și diferența dintre numărul de puncte câștigate și numărul de puncte pierdute”



              5). Completarea regulilor privind Desfășurarea turneelor (Cap. V)

              Argument:
              Din păcate, pot exista situații în care condițiile nu sunt întotdeauna potrivite practicării tenisului de masă. Dacă unele deficiențe afectează mai puțin jucătorii, există și situații în care condițiile efectiv împiedică buna desfășurare a meciurilor sau chiar pot deveni un risc pentru integritatea corporală a jucătorilor. Pentru astfel de situații, consider necesară și oportună introducerea unei prevederi care să stabilească faptul că în astfel de împrejurări care împiedică buna desfășurare a jocurilor (soare puternic din cauza geamurilor neacoperite, condens care face suprafața de joc foarte alunecoasă etc) să se dispună amânarea disputării meciului până la restabilirea unor condiții prielnice de joc sau până când devine disponibilă o altă masă unde jocul să poată fi disputat în condițiile corespunzătoare.


              Propunere orientativă:
              În situația în care condițiile de disputare ale partidei devin necorespunzătoare sau chiar periculoase (soare puternic, suprafață alunecoasă din cauza condensului etc), la sesizarea jucătorilor organizatorul va dispune amânarea disputării jocului până la remedierea deficiențelor sau până când jucătorilor le poate fi repartizată o altă masă de joc unde condițiile sunt corespunzătoare”.



              6). Propunere privind completarea art. 6.4.1 privind Ținuta de joc și paleta

              Forma actuală:
              „(...) Tricoul, șortul, fusta pot avea orice culoare, cu condiția să difere, în culoarea de bază, de culoarea mingii.
              Paleta poate avea orice mărime, formă sau greutate, dar lama trebuie să fie plată și rigidă. Partea paletei folosită pentru a lovi mingea va fi acoperită cu cauciuc simplu, cauciuc cu zimții spre exterior, sau cauciuc sandwich cu zimții spre exterior sau spre interior cu condiția de a fi pe lista fețelor omologate ITTF.
              (...)
              În caz de nemulțumiri sau reclamații, organizatorul va decide, respectiv va lua măsurile ce se impun, iar în cazul în care jucătorii nu au sesizat aceste nereguli înainte de începerea partidei, se poate continua jocul fără măsuri suplimentare. În cazul unei contestații, până la sosirea unui arbitru, punctele jucate rămân valabile”


              Argument:
              Categoria Hobby este pentru cei mai mulți jucători poarta de intrare în circuit și locul unde începătorii se familiarizează cu regulile sportului și ale circuitului AmaTur, dar începând de la categoria Avansați consider că aceste reguli elementare este necesar să fie respectate. Motiv pentru care propun ca jucătorii care participă la categoriile Avansați, Open și Elite și refuză să respecte aceste regulile elementare privind culoarea echipamentului și utilizarea fețelor omologate să piardă jocurile „la masa verde”. Nu cred că este firesc să vedem la categoriile superioare jucători cu tricouri albe, că mingi portocalii nu am văzut la turnee.


              Propunere orientativă:
              La categoriile Avansați, Open și Elite, la sesizarea adversarului direct făcută înainte de începerea meciului, organizatorul va dispune omologarea scorului cu 3-0 în defavoarea jucătorului care refuză să înlocuiască echipamentul de joc dacă acesta este de aceeași culoare cu mingea sau/și care refuză să înlocuiască paleta de joc dacă una sau ambele fețe nu se află pe lista celor omologate ITTF”.



              7). Propunere pentru completarea Anexei II privind Modul de desfășuare a turneelor

              Forma actuală:
              „Doi jucători din aceeași localitate care se regăsesc în aceeași grupă superioară vor juca primul meci din grupă unul împotriva celuilalt”


              Argument: Necesitatea de a fi evitate situațiile în care doi jucători s-ar afla într-un conflict de interese care îi poate determina să nu își apere corect șansele consider că nu este suficient de bine acoperită de actuala formulare din regulament. Există probabilitatea ca doi jucători dintr-un oraș mai mare nici măcar să nu se cunoască dinainte de turneu, dar vor fi considerați în conflict de interese, în timp ce alte situații nici măcar nu sunt luate în considerare de regulament. De aceea, pe lângă jucătorii din aceeași localitate, propun completarea cu jucători care se pot afla în conflict vădit de interese, dar care au localități de domiciliu diferite: rude, colegi de muncă, antrenor-elev etc.
              Eventual măcar în cazurile cunoscute de organizator ar putea fi realizate permutări inclusiv în grupele inferioare.


              Propunere orientativă:
              „Doi jucători care se regăsesc în aceeași grupă superioară vor juca primul meci din grupă unul împotriva celuilalt dacă sunt din aceeași localitate sau dacă între ei există raporturi care pot fi considerate de natură a genera un conflict de interese privind apărarea corectă a șanselor”.



              II. Observații cu privire la regulile de promovare impusă

              Am văzut dezbateri aprinse (până să înceapă discuțiile despre TC) cu privire la jucătorii care speculază mecanismul de calcul pentru a rămâne în categorie, probabil cu scopul obținerii titlului de lider județean.

              Cred că ar fi interesant dacă ar putea fi realizată o eventuală analiză/statistică a modificărilor de categorie de la introducerea regulii privind cele cinci podiumuri. Să vedem câți jucători au promovat la categoria superioară prin creșterea MP și câți prin regula podiumurilor. Eventual și câți jucători au MP calculat mai mic decât MP impus, pe categorii. Dacă statistica nu ar prezenta nimic îngrjiorător, atunci regula funcționează. Dacă în schimb se constată vreun dezechilibru să vedem cum ar putea fi corectată.

              O chestiune care, de exemplu, mi se pare nefirească este aceea că podiumurile, indiferent de turneu, au toate aceeași greutate. Adică să obții cinci locuri III la turnee B cu câțiva participanți sau să câștigi cinci locuri I la turnee A+. Promovezi și într-un caz, și în celălalt. Dar oare în ambele situații cele cinci podiumuri cu adevărat indică faptul că jucătorul este deja de nivelul categoriei superioare? Un alt factor de luat în considerare este reticența unor jucători să mai participe la turneele B pentru a nu obține podiumuri „nedorite”. Nu am o propunere concretă, dar cred că regula podiumurilor poate fi îmbunătățită astfel încât să nu afecteze negativ nici jucătorii cinstiți, nici organizatorii.

              Pe de altă parte, consider oportune propunerile privind eliminarea posibilității obținerii a două titluri succesive de lider județean cu scopul descurajării jucătorilor care pierd intenționat pentru a rămâne în categorie.


              Mulțumesc pentru atenție și succes la turnee!

              Comentariu


            • #83
              1. Campion Judetean
              Daca este "Campion Judetean", de ce sa se devenim campioni judeteni in urma meciurilor si a punctajelor adunate din concursurile desfasurate in toata tara?
              Sunt destui care nu se duc la concursuri prin tara, dar la un concurs in judetul respectiv ar veni, este mai la indemana, cheltuieli mai putine etc.
              Avem Campion Judetean desemnat ca urmare a rezultatelor concursurilor din toata tara, dar el in judetul lui, nu ii bate pe toti de la categoria lui.
              Propun organizarea de Campionate Judetene, unde Campionul Judetean pe fiecare categorie in parte sa fie desemnat strict dintre concurentii din judetul respectiv.
              Mai sunt niste posturi cu campionate Judetene... se poate extrage ceva cred... poate un "tur" si un "retur", care cred ca este suficient si atractiv.
              Poate in “tur” nu am avut o zi buna si mai am un “retur” sa imi iau revansa.
              Si pentru Turneul Campionilor sa se pastreze regula cu clasamentul, fara a se denumi "Campion Judetean". Ai clasamentul cel mai bun din judetul tau, obtinut din concursurile organizate in toata tara, vei participa la Turneul Campionilor.

              2. Turnee Regionale
              Aproximativ aceeasi speta ca cea de sus, cred ca este mai interesant sa iasa un Campion Judetean cu participanti exclusiv din judetul respectiv conform ptc.1, decat Regional.
              Regional in cateva judete sau prin toata tara este cam tot pe acolo..., adica nu joci doar cu cei din judetul tau, dar nici cu cei de prin toata tara, joci cu cei din cateva judete organizate intr-o regiune.
              Propun desfiintarea turneelor Regionale si sa se faca Campionat Judetean pe fiecare judet in parte, din care sa iasa acel Campion JUDETEAN.


              3. Anunt Concurs (mancare, bauturi, etc.)
              Propun ca anuntul concursurilor sa contina strict informatii sportive, organizare etc., informatii comune pentru toti organizatorii, fara ofertele de mancare, bautura etc.
              In acest fel alegerea concursurilor sa se faca de catre participanti intr-un mod egal, intr-un spirit sportiv, in functie de distanta, calcule punctaje, clasamente, adversari etc.
              Fara a transforma anuntul turneelor intr-un "all inclusive", sa alergam dupa oferte de mancare, bautura etc., sa ne intrecem care ofera mai mult si ce ofera.

              Si ofertele legate de mancare, bautura etc., ce sunt binevenite, sa fie oferite de catre organizatori la fata locului, nu in anuntul turneului.

              Comentariu


              • #84
                Ultima zi in care se puteau posta propuneri a fost 25 septembrie.

                Post inchis.

                Comentariu

                Who has read this thread:
                Procesare...
                X