Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Folie celuloid

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Folie celuloid

    Salutare.
    Am următoarea nedumerire: foliile acelea de celuloid, de protecţie a feţelor de cauciuc, au vreun rost, în cazul ţinerii paletei în husă sau cutie de aluminiu/lemn/plastic etc?
    Dacă au rostul protecţiei, aceasta la ce se referă, la protecţie pe timpul transportului? Protecţie pe perioadă nedeterminată?
    Ţineam două palete în aceste folii de protecţie şi apoi în cutie de aluminiu (Donic). O paletă este OK, cealaltă pare pătată. Pare că paleta nu a "respirat". Pata mare care se observă pe protecţie, are formă similară şi pe faţa paletei.
    Recomandaţi păstrarea paletei cu aceste folii de protecţie, pe feţe, pe perioadă nederminată?
    Mulţumesc!
    lemn Xiom Stradivarius/ BH-Xiom Vega negru maxim/FH-Xiom Omega V roşu maxim

  • #2
    Foliile acelea de hartie se arunca dupa montare, nu stiu pe nimeni sa le pastreze, au probabil rostul lor in ambalarea fetselor noi patrate. Orice paleta cu fetse europene/japoneze tinuta la sertar cu lunile risca sa se "prajeasca", adica sa apara gauri prin ea, fie ca e cu folii de plastic, de hartie sau fara nimic. O fatsa noua pe o paleta pusa la conservare cu lunile va deveni mai rigida la prima reutilizare, chiar daca nu e "prajita", cauciucul isi pierde din elasticitate, paleta trebuie aerisita si jucata periodic sau macar date cateva duble cu ea asa prin casa. In fine, va descurcati 😎

    Comentariu


    • #3
      Cred că am precizat greşit. Mă refer la acele folii adezive pentru protejarea feţelor de paletă. Unele sunt din plastic (transparent, ca unele de la Donic, sau opace, ca unele de la Xiom). Credeam că sunt din celuloid, fiind asemănătoare cu materialul din care erau făcute filmele fotografice (cine le ma ştie, desigur). Probabil sunt din plastic...
      Foliile de hârtie le arunc şi eu, desigur!

      OK. Sunt de acord cu ce spuneţi dumneavoastră. Atunci nu acelaşi lucru se întâmplă şi cu feţele de paletă care stau cu lunile (sau chiar cu anii), în magazine de specialitate? Întreb sincer (fără să fiu ironic) dacă acele feţe, care stau în plicul lor de hârtie, protejate de două folii mai tari de hârtie şi învelite în ceolofan (prin toate trec razele utraviolete/ radiaţii electromagnetice pentru care după cum se ştie, nu trebuie să fie expunere directă la soare, a standului de expunere a materialelor, ci doar ca locaţia să aibă ferestre ce beneficiază de lumina soarelui şi/sau să se afle în apropierea unor câmpuri electromagnetice generate de linii de înaltă tensiune), nu sunt supuse deteriorării de care precizaţi - dar sunt afectate dacă sunt lipite pe paletă, puse într-o cutie de protecţie care cutie n-o vede soarele, neam?

      Întreb pentru că aş renunţa la aceste folii de protecţie dacă nu au un beneficiu substanţial...Şi vreau să ştiu dacă fac bine sau aş face rău dacă aş renunţa la ele, bazat pe experienţa domnilor de pe portal.
      Mulţumesc.

      Cu stimă, Gabriel
      lemn Xiom Stradivarius/ BH-Xiom Vega negru maxim/FH-Xiom Omega V roşu maxim

      Comentariu

      Who has read this thread:
      Procesare...
      X