Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

exemple de lemne si fete care au control si viteza identice sau foarte apropiate

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • exemple de lemne si fete care au control si viteza identice sau foarte apropiate

    Salutare!
    Ma puteti ajuta cu exemple de lemne si fete ofensive care au controlul si viteza la nivel foarte apropiat ? Am observat ca majoritatea materialelor fac un compromis. Ori viteza e mare si controlul mic ori invers !

  • #2
    Nu exista, controlul e ceva subiectiv, in functie de nivelul de antrenament al fiecaruia. O combinatie care mie (cu 2 zile antrenament pe saptamana, si cu un nivel de amator) imi pare deloc controlabila, lui "X" (care face 4/5 zile pe saptamana, cu antrenor, etc) i se poate parea foarte controlabila. Depinde si cum se impaca fetele cu lemnul respectiv. Daca pui niste fete contolabile (medium soft) pe un lemn All+/off- vei obtine o combinatie destul de controlabila. Daca pui niste fete off+ pe un lemn all sau all+ e posibil sa ai acelasi control (maimult sau mai putin) daca ai pune niste fete foarte soft si foarte controlabile pe un lemn off+.
    Exemplu combinatie lemn si fete controlabile, testata de mine: Donic Liping Kitex off- cu xiom Vega si Acuda S3
    Exemplu combinatie lemn all si fete off+: Timoboll ALL cu T05 si T64
    Exemplu Combinatie lemn off+ si fete controlabile: Kreanga Carbon (cu vopsea argintie pe el) cu Tibhar Evolution FX-P, Primorac Carbon cu Acuda S3.

    Comentariu


    • #3
      Imi cer scuze,cred ca m-am exprimat gresit. Nu am vrut sa ma refer la combinatia lemn fete ci la fiecare dintre ele separat. Adica sa presupunem ca un lemn are viteza x si control y,ei bine x si y sa fie de nivel foarte apropiat, la fel si la fete. Multumesc oricum Claudiu

      Comentariu


      • #4
        Iar este relativa chestia. Mie T64 mi se pare ca are nu are spin si control, doar viteza, multa. Lui "X" poate ca i se pare altfel. Totul e relativ, si tine de nivelul de antrenament.
        - - - Actualizat - - -
        Insa mai asteapta niste pareri....

        Comentariu


        • #5
          Ca regula generala viteza este invers proportionala cu controlul deci simplist- mai multa viteza= mai putin control. Viteza este un indicator mentionat la toti producatorii de fete si lemne deci poti face o corelatie relativ corecta.
          Blade-Darker speed 90
          Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
          Bh- Testing

          Comentariu


          • #6
            La lemne as putea sa zic lemnul meu Donic Waldner Legend Carbon, lemn rapid cu control mare iar la fete Baracuda cam tot ca lemnul! Alta fata ar fi Thibar Genius optimum sound din ce am incercat eu sau DHS TinARC
            Din cate am inteles fete rapide cu control imens aproape identice sunt si Donic Bluefire M2 si TSP Victas Limber sau Tenergy 05 fx
            Ultima editare de krisztalori; 27.nov.2013, 22:11.
            Lemne: DHS Hurricane Long W997
            FH: DHS Hurricane Neo 3 nationala blue sponge 2,1/ 40
            BH: DHS GoldArc 8

            Comentariu


            • #7
              Cele mai controlabile lemne sunt cele All ... Daca doriti sa cresteti viteza putin puteti merge la All+ ( consider ca la un lemn off- deja este sacrificat mult control pentru viteza. In aceasta gama sunt multe lemne de la multe branduri ... Cum ar fi : stiga allround classic , stiga allround NCT ,yasaka sweden classic , yasaka silverline all wood , butterfly timo boll all+ , in principiu lemnele cu materiale compozite ( carbon , arylate etc ) sunt mai ofensive ... Pentru un lemn mai "cinstit" comsider ca un all wood se potriveste cel mai bine .
              La fete e foarte relativ ... Eu joc cu tenergy 05,05fx pe un lemn all+ si mi-e greu sa le controlez la lovituri puternice.. Cred cs niste fete cu control si viteza sunt : rakza 9, rakza 7 , seria tsp ventus ( speed,spin,soft) , donic bluefire m3 , acuda s3 etc..
              Blade : Stiga Allround wood NCT
              FH : Tenergy 05
              BH : Tenergy 05fx

              Comentariu


              • #8
                salutare,si eu am incercat ff multe combinatii pana acum,la mine lemnele all+ semirigide mi-au placut cel mai mult,dar la 1,5-3 m de masa imi rupeam mana din umar sa dau peste fileu,jucand cu fete rapide gen vega pro max sau omega asia,pana la urma am ramas la lemne off,off+,si fete cu burete mediu tare gen t05 care are control ff mare,tibhar nimbus care merge excelent pt bh avand cauciucul f subtire,donic blu m2,care seamana cu t05 la caracteristici,donic barracuda-control mare viteza medie,palio blitz,ff bun pt fh,are burete de rakza 7,xiom vega pro dar maxim 2 mm la burete buna pt fh,xiom vega euro f buna pt fh,bh,are viteza mare.o fata cu control deosebit este palio cj 8000,spin ff bun,burete mediu tare si f ieftina,donic coppa x1 gold sau platinum,care nu are topsheet tensor,dar un control ff mare,viteza mediu-tare.din toate lemnele cu care am jucat,cel mai mare control cat si viteza buna are friendship v6 aramid carbon,un lemn semirigid catalogat de fabricant la viteza de off+,dar este numai un off,iar de la bty....lemnele mai scumpe...viscaria-deosebit de echilibrat intre viteza si control,bty keyshot...un -off,cu un feedback deosebit.......
                fh-xiom vega-pro 2mm
                blade--galaxy-v16
                bh-xiom omega tour--max

                Comentariu


                • #9
                  Nu va cunosc nivelul de joc, dar pentru majoritatea jucatorilor un lemn all+ si tenergy ( fete ofensive prin definitie ) sunt mai degraba bomba decat paleta si in nici un caz cu control extraordinar. Eu am lemn all+ si tenergy si simt ca paleta nu ma " iarta " deloc, cum m-am relaxat sau am gresit cat de putin lovitura se duce mingea in balarii ...
                  Blade : Stiga Allround wood NCT
                  FH : Tenergy 05
                  BH : Tenergy 05fx

                  Comentariu


                  • #10
                    Pentru prima experienta cu tensori recomand Acuda S2 fh si acuda S3 bh. Impreuna cu un lemn all wood cu viteza all+ din lista domnului tudor500 si o sa aveti un set-up care o sa va tina muult timp de acum incolo si va va aduce foarte mult control si posibilitatea sa invatati si sa exersati toate loviturile(contra, topspin, block, taiate, etc). Eu de un an folosesc folosesc un lemn levi(all+/off-) si acuda s2 pe bh si fh si nu indraznesc sa il schimb tocmai pentru ca mai am de invatat destul. Iti recomand sa pornesti de la un setup cu mult control si pe care sa il schimbi doar cand iti intra multe pe masa si simti ca vrei mai multa viteza. Bafta.

                    Comentariu


                    • #11
                      Multumesc,domnilor! Sfaturile sunt foarte utile,am sa tin cont.

                      Comentariu


                      • #12
                        Cu placere
                        Blade : Stiga Allround wood NCT
                        FH : Tenergy 05
                        BH : Tenergy 05fx

                        Comentariu


                        • #13
                          Lemn cu control foarte bun si viteza pe masura:
                          pin - koto - pin (miez de 2.7 mm da all+, de 3.0 off- spre off) - koto - pin
                          Eu n-am putut controla bine varianta cu 3.0 mm dar ma descurc excelent cu 0.7 si Donic Baracuda de 2 mm, o fata foarte echilibrata, care permite executarea tuturor loviturilor.
                          Lemnul mi-a fost facut de dl. Levi si e poate cel mai bun ce mi-a trecut prin mana. Varianta mea e asimetrica (cu mar indian si stejar pe Backhand intrucat folosesc iarba in OX). Si lemnul Sintech All+ are o presa foarte buna. Dl. Laki din Miercurea Ciuc e extrem de multumit de el. Pentru stilul meu de joc pe backhand nu s-a potrivit, dar forehandul mergea excelent.
                          DR. Levi All+; FH: Andro Impulse PowerSponge 2.0 mm; BH: Giant Dragon Dragon's Talon OX
                          Dr. Levi All; FH: Yasaka Razka Max; BH: TSP Curl-PH OX

                          Comentariu

                          Who has read this thread:
                          Procesare...
                          X