Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sfaturi in legatura cu lacuire si adezivi.

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Sfaturi in legatura cu lacuire si adezivi.

    Am un lemn TBS si m-am gandit sa probez adeziv pe baza de apa, drept care mi-am luat un xiom I-bond. Va rog, un sfat in legatura cu lacuirea. O fi necesara? (avand in vedere ca la acest lemn stratul exterior este de o esenta tare - koto)

    Se simte in joc diferenta dintre un adeziv pe baza de toluen si unul pe baza de apa? (desigur fetele sunt generatie noua)
    Merci mult!

    ps. Oare e doar un moft lipirea cu adeziv voc free daca nu joc in competitii?!
    Lemn:Xiom Zeta
    Fete:MX-P

  • #2
    1. "Va rog, un sfat in legatura cu lacuirea. O fi necesara? (avand in vedere ca la acest lemn stratul exterior este de o esenta tare - koto)" - Lacuirea, din punctul de vedere al integritatii lemnului, nu este necesara. Lemnul este "beton"! Dar, o lacuire fina, nu strica absolut deloc, si nici nu schimba calitatile lemnului. Din punctul de vedere al buretelui fetelor pe care lipesti, depinde. daca ai fete cu cu burete moale, s-ar putea sa il cam lasi pe lemn (buretele), sau sa il rupi (Adezivul xiom lipeste foarte puternic). Daca foloseti fete cu burete ferm, nu ai probleme.
    2. "Se simte in joc diferenta dintre un adeziv pe baza de toluen si unul pe baza de apa? (desigur fetele sunt generatie noua)" - da, este o diferenta semnificativa. O fata, o data ce ai dat-o cu toluen timp de caetva ore, se transforma intr-o cu totul alta fata, chiar daca este de generatie noua!
    3. "Oare e doar un moft lipirea cu adeziv voc free daca nu joc in competitii?! " - Atata timp cat nu joci in competitii sub egida FRTM, este permisa lipirea cu orice adeziv, fie el pe baza de apa sau toluen. Depinde de preferințele fiecaruia. Eu unul, folosesc toluenul pentru a "indrepta" fetele care stau ca o clatita, pana devin complet plate, apoi un strat de lipici pe baza de apa, dupa lipesc pe lemn, fara a exista denivelari sau pozitionari inestetice ale marginilor.

    Comentariu


    • #3
      Multumesc mult de lamuriri.
      Imi mai poti spune te rog cate straturi de adeziv (pe baza de apa) sa dau pe lemn? (am inteles ca 2 ar fi ok, desi pe youtube am vazut ca toti dau cate 1 strat)
      - - - Actualizat - - -
      scuze ... si daca se de cu lac si pe cant sau doar pe fete
      Lemn:Xiom Zeta
      Fete:MX-P

      Comentariu


      • #4
        depinde ce adeziv folosesti. daca lacuiesti lemnul, da 2 straturi de xiom i bond. daca folosesti spring fresh, este de ajuns unul singur. cu lac este de ajuns sa dai doar pe fetele lemnului, eventual si pe cand, insa de obicei cantul se protejeaza cu rasini epoxidice.

        Comentariu


        • #5
          ma indoiesc ca un lemn lacuit nu isi schimba proprietatile in sensul ca sare mai putin!bn un lemn nelacuit poate distruge fetele!
          tb alc t05/t05 fx

          Comentariu


          • #6
            Postat în original de ma long Vezi post
            ma indoiesc ca un lemn lacuit nu isi schimba proprietatile in sensul ca sare mai putin!bn un lemn nelacuit poate distruge fetele!
            Ar trebui precizat aici ca un lemn nelacuit poate (insa nu e sigur) distruge fetele in sensul jupuirii buretelui fetei asta daca incerci sa le schimbi.. nu de alta dar sa nu fie newcomers care sa creada ca se sfarteca fata pe lemnul nelacuit in timp ce joaca
            Nittaku violin​Fastarc C-1 / Fastarc S-1

            Comentariu


            • #7
              Re: Sfaturi in legatura cu lacuire si adezivi.

              Postat în original de ma long Vezi post
              ma indoiesc ca un lemn lacuit nu isi schimba proprietatile in sensul ca sare mai putin!bn un lemn nelacuit poate distruge fetele!
              Lacul dat intr-un strat subtire nu schimba deloc proprietatile lemnului. Dupa cum poate sti, unele firme, in special stiga, andro, lacuiesc lemnele din fabrica...
              Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2

              Comentariu


              • #8
                Daca te decizi sa lacuiesti lemnul trebuie sa fi atent ca stratul pe care il dai sa fie foarte subtire. Mai exact abia sesizabil. Daca dai un strat prea gros vei avea o mare problema la lipirea fetelor. O sa se dezlipeasca cand o sa-ti fie lumea mai draga. Eu, cand am lacuit prima data un lemn, am dat un strat care am crezut ca era foarte subtire. Am realizat apoi ca era totusi mult prea gros si ca urmare a trebuit sa dau lemnul cu smirghel de mai multe ori pentru ca nu puteam lipi fetele. Acum cand lacuiesc aproape ca nici nu se vede lacul.Dupa parerea mea de amator e oarecum indicat sa lacuiesti lemnul doar in cazul in care faci lipiri dese pe el deoarece exista riscul ca la dezlipirea neatenta a unei fete sa se exfolieze primul strat de lemn de pe paleta( datorita cantitatii excesive de lipici pe care il absoarbe lemnul). Lacul are rolul de a lega mai bine stratul superficial al lemnului si de a nu permite solutilor de lipit sa intre adanc in structura lemnului. Daca vei folosi fete de generatie noua lipite cu solutie pe baza de apa nu e nevoie sa le dezlipesti periodic deoarece iti pastreaza calitatile in timp si implicit nu mai trebuie sa lacuiesti lemnul. Nu uita totusi ca nu vei juca la nesfarsit cu acel lemn si cu siguranta peste ani vei gasi un lemn care sa te reprezinte mai bine. Eu personal nu l-as lacui. Dar pana la urma decizia e a ta. Succes!
                YASAKA MA LIN Soft CARBON / YASAKA RAKZA 7 Soft

                Comentariu


                • #9
                  Postat în original de ma long Vezi post
                  ma indoiesc ca un lemn lacuit nu isi schimba proprietatile in sensul ca sare mai putin!bn un lemn nelacuit poate distruge fetele!
                  Un lemn lacuit mult arunca mingea mai tare, nu mai incet. Lacul este un material care rigidizeaza lemnul.
                  Cu o cantitate mare de lac se modifica simtul la loviturile de finete - preluari, servicii, nu simtul la topspin si re-topspin.
                  Un strat subtire de lac face treaba - nu trebuie mai multe straturi.
                  Ideea lacuirii lemnului este evitarea aschierii prin umplerea golurilor si ingroparea acelor "varfuri" care ar putea sa fie ridicate de un adeziv mai puternic, asa cum sunt cele pe baza de apa (mai putin Stiga BTG sau Spring Fresh / Eco Lex). Sigur, cine vrea un simt mai putin soft poate folosi lacul in strat mai gros.
                  Eu folosesc lac pe baza de apa de la Donic, cu burete de aplicare in varf si este perfect pentru o lacuire eficienta si fara exces. Pentru a ma asigura ca un se dezlipesc fetele, dau cu smirghel fin dupa lacuire, pe o suprafata de 1-2 cm de la margine. De asemenea, petnru anumite lemne, am dat cu lac si pe maner, tot in strat subtire, pentru a-l impiedica sa retina transpiratia.
                  Blog de tenis de masă

                  Comentariu


                  • #10
                    Accuda S2 se poate lipi cu orice fel de adeziv. O spun din propria experienta. Am lipit-o doi ani cu speed glue si buretele nu a avut nimic de suferit. Daca lipesti cu speed glue, in primele 2-3 ore va fi mai rapida, apoi se va domoli. Practic, adezivul pe baza de apa nu modifica caracteristicile de joc ale fetei. Adezivii pe baza de apa au fost introdusi in primul rand pentru protectia jucatorilor impotriva solventilor volatili si nu in ultimul rand pentru ca fetele sa fie folosite fara modificarea caracteristicilor de fabricatie. Deci aviz amatorilor de bustere!!!
                    Levi SIC Gloria OFF, Fețe: FH Xiom VEGA X max black+BH Der materialspezialist Kamikaze OX red
                    Levi SIC Carbo Def, Fețe: FH Tibhar Evolution MX-D 2mm black+BH Tibhar Grass Dtecs OX red

                    Comentariu

                    Who has read this thread:
                    Procesare...
                    X