Re: Acuda S 1 vs Tenergy 64
Re: Acuda S 1 vs Tenergy 64
Zoki a spus:
traian a spus:
Mersi Traian
Am citit insa lumea lauda foarte tare tenergy.Despre acuda....nimik.
Despre nianmor....nici asa.
De la noi de pe forum nu a jucat nimeni cu aceste gume sa faca ceva comparatii ?
Va multumesc tuturor celor care reusiti sa scrieti aici.
Ambele fete mentionate pot inlocui cu succes Tenergy 64 sau 05.
Am Tenergy 05 pe FH si Acuda S1 pe BH pe acelasi lemn (Kreanga Carbon), deci pot face o comparatie obiectiva.
In plus, am pus Nianmor pe FH altui Kreanga Carbon.
Pe unul dintre cele doua Kreanga, am avut initial Tenergy 05 pe FH si Tenergy 64 pe BH.
Nianmor are viteza si spinul comparabil cu Tenergy, lovitura un pic mai joasa si mi se pare un pic mai controlabil.
Buretele este mediu ca duritate si foarte elastic, nefiind poros ca la Tenergy.
Poti juca si de la distanta medie si mare fara probleme. Topspinurile care nimeresc masa creeaza probleme mari adversarului, iar traiectoria mingei "stearsa" este uneori mai curba decat la Tenergy.
Ce este esential la Nianmor, este faptul ca este considerabil mai usor decat Tenergy, ori, in principiu masa isi are si ea rostul ei in ecuatia loviturii.
Acuda S1 este mai apropiat de Tenergy prin prisma caracteristicilor venind in plus cu un burete similar.
Buretele seamana cu cel de la Tenergy, dar porii sunt mai mici.
Efectul de catapult este clar mai mare decat la Tenergy 05, similar cu cel al lui 64.
Spin similar, viteza de asemenea, lovitura un pic mai joasa.
Greutatea similara (46g taiata) recomanda Acuda S1 pt. cei care doresc sa inlocuiasca Tenergy 05 sau 64.
Nu pot comenta despre cum se uzeaza cele doua fete, avandu-le de relativ putin timp.
Pot insa sa spun ca setup-ul Kreanga+Tenergy 05+Acuda S1 are 187g, iar Kreanga+Nianmor+Stiga Boost TC are doar 177g, in ciuda faptului ca lemnul setup-ului 2 are 96g, in timp ce lemnul primului setup are 91g.
Dintre cele doua, joc mai mult si prefer setup-ul cu Nianmor si Stiga Boost.
Ref. la fetele Xiom, eu prefer si recomand Vega Asia ca inlocuitor pt. Tenergy 64, deoarece are spin mai mic si viteza mai mare decat Vega Pro. Are mare importanta pe ce lemn pui fetele Vega, se pot comporta foarte diferit functie de lemn.
Merg bine pe lemnele "stiff", cu carbonul la suprafata, sau pe cele "all wood" ca Xiom Aria.