Caut un lemn usor, de atac!

Cosnic

senior
Scor reacție
0
Vârstă
33
Locație
Sibiu, Romania, Romania
Va salut!
Sunt putin nemultumit de lemnul meu chinezesc actual, si as dori sa mi-l schimb.
Nu ma pricep inca foarte bine la materiale. Nu am in arhiva personala decat 2-3 nume de lemne. Deci nu stiu ce si cum sa caut .
As dori un lemn cat mai usor (actualul mi se pare prea greu, comparativ cu cel dinainte, care l-am folosit pana la epuizare! ) , cu profil de atac, SI daca exista, unul putin mai lat, sa nu aiba dimensiunile cele mai mici...
Exista asa ceva? Imi poate enumera cineva ceva exemple? Va multumesc anticipat!

Kokutaku Stay Sher...e destul de usor si poate sa faca un joc destul de variat...variantele vechi sunt mai bune...

Cantariti lemnul actual. Cautati un lemn care sa aibe cu aprox 10g mai putin, eventual cu o echilibrare mai buna, nu unul "cat mai usor". Extremele nu fac niciodata bine. Fetele pot fi deasemeni alese, sa fie mai usoare. Unele setupuri sunt "grele" cu anumite fete, dar ok cu altele.

Aveti dreptate aici...si fetele sunt grele, de 2.1 . Dar nu vreau sa le schimb, inca...si simt ca am nevoie de ceva mai usor. Am obiceiul sa dau topspinuri puternice...si imi rupe incheietura mainii :) . Am incercat-o pe a unui tip, mai usoara (Xiom era, n-am vazut modelul) ...si parca aveam alta cadentza... acum vreau sa ma mai informez putin sa vad.
Va multumesc pentru ajutor toturor!

Un lemn de 80-85g este un lemn usor, pt majoritatea mainilor. Sub acest plafon, "sweet spotul" si stabilitatea lemnului, nu mai sunt satisfacatoare pentru pretentiosi. Eu de exemplu, daca pun pe un lemn de 88g, doua fete Tenergy 05, setupul mi se pare putin cam greu, dar daca schimb una din fete cu ceva mai usor, totul este ok.

O sa cantaresc toata paleta sa vad exact. Si apoi sa compar. Cantarurile electronile de la magazine sunt precise oare? Arata la gram ?

Donic Cayman este un lemn usor (70g sau mai putin), putin mai lat si gradat pana la OFF-. Dar nu stiu daca este suficient de ofensiv pentru ce doriti. Poate BalsaCarbo X3 sau X5?

dar spune-ne ce lemn si fete ai...vezi ca daca pui pe unele lemne usoare fete grelute s-ar putea sa-ti provoace disconfort...cauta lemne cu centrul de greutate spre maner...lemne varianta nou,bun si ieftin ce se gasesc pe la noi ar fi friendship dynasty hinoki, friendship bomb sau tulpe 703...

Salut, Cosnic are un Instinct cu Cream Transcend si Focus Snipe. Sper ca nu e nicio problema ca am divulgat echipamentul tau, Cosnic. :)
Oricum Focus Snipe e o fata usoara, chiar daca e 2.1. Instinct are 85 de grame asa. Ce paleta ai avut inainte?

dar spune-ne ce lemn si fete ai...vezi ca daca pui pe unele lemne usoare fete grelute s-ar putea sa-ti provoace disconfort...cauta lemne cu centrul de greutate spre maner...lemne varianta nou,bun si ieftin ce se gasesc pe la noi ar fi friendship dynasty hinoki, friendship bomb sau tulpe 703...
No exact asta e ce simt ca nu imi place!! Simt centrul de greutate undeva spre varful paletei. Si pe retopspin mai ales, ajung la ea, dar nu cum trebuie, ma duce parca unde vrea ...
(at)RBlade, inainte am avut o Joola din metro, fetele proaste, dar lemnul mi s-a parut bun, poate si ca am jucat 2 ani jumate cu ea :) Slabuta paleta, dar o simteam mai bine la schimburile rapide. Sa nu ma intelegi gresit, cu configuratia asta facuta de tine, joc mult mai bine decat inainte, dar mi-am adaptat stilul...evit ce nu merge, dar ma framanta evitarile...
Citesc despre Butterfly Balsa Carbo X5 si pare a fi foarte interesanta...

aha...setupul pe care il ai mi l-am dorit eu acum vreo juma de an...daca trage paleta spre varf si te deranjeaza ( pe putini ii deranjeaza iar eu is printre ei ) infasoara pe maner un overgrip,parca asa se cheama, pt.echilibrare...paletele dinainte facute, din comert, is f.bine echilibrate si dau senzatia de control...

Eu de ce nu m-am gandit la asta? Sa sti ca e foarte posibil sa ai dreptate! Daca ar putea inversa raportul greutatii, sa simt si eu impactul in mana....
Ce bune sunt aceste discutii pe forum, extraordinare! Unde am ajuns eu, de la premisa ca Lemnul e prea greu... sa mai adaug cateva grame :)
Acum saptamana viitoare sa vad si rezultatul...

Daca vrei lemne usoare si foarte echilibrate iti recomand lemnele Andro. eu am avut un andro super core system 0ff+, de 70g, cu lama compacta, 149 L - 150 l, foarte echilibrat, greutate pe maner, cu un tenergy 05 1.9 si un vega euro max cantarea 160g. Paletanu se simtea grea de varf, creand astfel o senzatie foarte placuta. Actual am un lemn din aceasi serie, numai ca este all+. este acealasi lucru. un lemn foarte echilibrat.
Recomnd lemene andro din categoria Super core system carbon light!

deci...lemnul tau are greutatea ideala...si este f.bun pt.incepatori...pune-i overgrip si o sa ai un maner mai gros si indemanos si o paleta mai echilibrata...se gaseste la orice magazin de sport...

(at)Cosnic: poti sa scurtezi lemnul la varf cu vreo 2-3 mm. Asta va duce echilibrul spre maner. S-ar putea sa devina putin de tot mai rigid.
Daca ai ocazia, incearca si un lemn Stiga Allround NCT - daca ai noroc, gasesti unul pe la 80 grame si nu e lent deloc (ALL+). Merge bine pentru joc allround ofensiv si are mult control.

Si unele lemne Tibhar se incadreaza in categoria pe care o cauti tu. De ex. Tibhar Samsonov Carbon este un OFF spre OFF+ si este si usor si are si un control foarte bun.

Back
Sus