Eu joc de vreo 3 ani cu fete chinezesti pe forehand. Am cumparat numai variante comerciale , mai ieftine, dar am jucat si cu variante provinciale si nationale (imprumutate de la colegi).Am avut Hurricane 3 (clasic, neo, bluesponge), Skyline III (neo, bluesponge), Haifu (Shark, Whale), DHS Nittaku Hurricane Pro, iar acum joc cu Globe999 bluesponge.
Ce pot sa spun:
- sunt fete de forehand, e foarte greu de jucat cu ele pe rever
-arunca mai jos decat fetele euro-jap, saritura din masa adversarului este mult mai joasa
- foarte bune pentru topspin dar solicitante dpdv fizic. Trebuie sa fii mereu in locul potrivit altfel suna ca o bucata de carton si nu sare bine. Dai, sare, nu dai , nu sare
- eu le-am lipit pe toate cu speed glue. Astfel se transforma in bestii.
- sunt ieftine dar nu foarte rezistente. Cu o exceptie fetele au facut basica dupa o vreme. Cele cu bluesponge 2-3 luni, celelelalte 4-6 luni. O singura fata nu a facut basica, un H3 clasic pe care il am demult. Dintre celelalte cea mai rezistenta a fost cea produsa pentru Nittaku (calitate exceptionala dar si pret pe masura), 6 luni. Globe999 o am de aproape 2 luni.
-feeling: cele cu burete albastru sunt mai prietenoase, in rest cu 2-3 straturi de speed glue fac tot ce vrei.
- excelente la serviciu, topspin si mai ales retopspin. Ca sa scoti totul din ele trebuie sa lovesti mingea in urcare, sa preiei din forta adversarului dar asta inseamna miscare multa. Capace mai greu, dar pentru asta este reverul.
- le-am avut pe lemne cu arylate (TBS) si all wood (Avalox P700 si P500)