Salut. Ce diferenta este intre andro treiber z si andro treiber k, in afara de faptul ca - din cate am mai citit - z-ul este mai rapida? Intreb pentru ca as fi tentat sa iau un treiber, dupa ce am jucat o vreme cu andro temper tech all+ care mi se pare totusi prea lenta si parca un pic prea "stiff" pentru gustul meu. Mentionez ca nici lemnele prea "moi" nu imi plac..

Mai mentionez ca sunt relativ incepator si stiu ca, probabil, ar trebui sa raman la all+ pana capat "viteza" din executia corecta a loviturii, dar varsta nu mai imi permite sa fiu prea "fasnetz" asa ca as vrea sa ma ajute si paleta putin.
Salut Viorel,
Diferenta dintre ele este in primul rand de compozit,
andro TREIBER Z are carbon in timp ce
andro TREIBER K are ALC (arylate-carbon), ambele lemne sar tare, un pluc de control la K.
Daca vrei viteza si simt (are hinoki la exterior, un lemn mai moale cu un simt foarte placut) poti merge pe TREIBER Z, daca vrei un echilibru mai mare control-viteza-simt mergi pe TREIBER K.
In orice caz, pe oricare l-ai alege va fi o diferenta mare in comparatie cu Temper Tech ALL+
Cu prietenie,
George
Salut,
Eu ca sa fiu sincer nu stiu ce joc

Clar ca joc ofensiv, urmaresc sa raman aproape de masa, la capac sau atac top-spin. Joc ceva mai serios, de un an jumate, sunt la inceput inca, si intrebari apar multe. Assa ca va multumesc anticipat pentru timpul si ajutorul acordat. Legat de echipament, eu am lemn Nitaku Violin si feltele ambele Yasaka Rakza 7 de 2mm. Acum unii zic ca la inceput ar trebui sa ma focalizez pe tehnica si claritatea loviturii, si atunci recomandarea este sa pun niste fete mai lente sau cu burete mai moale gen Rakza Soft, altii spun ca o sa ma obisnuiesc, si cum stilul e de atac, sa-mi iau un lemn ALC cu carbon si aceste fete (sau Xiom) sau eventual Butterfly.
Si inca o intrebare - de ce se pun fete diferite pe FH, BH?
Salut Serghei,
Depinde ce iti doresti tu. Am spus-o si o mai spun, orice paleta profi este "buna" dupa un x nr de ore, adevarata problema este daca acea paleta chiar te ajuta sau te "invata" gresit.
Pentru un progres corect (teoretic; spun teoretic deoarece si cu o paleta ca recomandare mea, daca nu ai pe cineva care sa iti mai dea cate un sfat avizat, miscarile tot nu le inveti, dar macar lovesti corect) mergi pe o paleta care are mai mult control, vei invata sa lovesti mingea nu sa sara din paleta, iar mai tarziu imi vei da dreptate.
Ca si recomandare ar fi andro Temper Tech ALL+ cu
andro RASANTER R37 2.0mm.
Daca consideri ca acest setup este unul lent si nu vrei sa "mai inveti" mergi maxim pe un ALC (arylate-carbon) un compozit mai moale, o idee mai controlabil, cu fete moi, dar in grosime max

Ca si recomanare ar fi
andro TREIBER K cu
andro RASANTER R37 ultramax (2.3mm)
Am vazut ca esti din București, imi poti da un telefon si incercam sa dam cateva mingi la Top Tenis Arena intr-o zi, pot fi mai la obiect dupa ce iti fac o scurta analiza.
Cu prietenie,