Așa este, nu e prea târziu...dar,parcă se impune cu tărie. Și chiar dacă sunt puține reacții, sunt sută la sută convins că de două zile încontinuu, persistența acestui fabulos eveniment în gândurile majorității participanților i-a dat multe sughițuri lui EMI. Nu aș ști de unde să încep, poate de la convingerea că de cele mai multe ori disputele contradictorii decente, nu pot duce decât la progres. Iar cei ce au curaj sa inoveze, se expun riscului major de a fi atacați pe toate fronturile, atacuri care pot răpune aproape orice luptător. Mai ales când fronturile sunt numeroase, iar resursele limitate. Poate pare că mă refer la contextul mondial extraordinar de delicat, dar nu, e doar o coincidență...
Ei bine, cred că și dintre contestatorii cei mai vehemenți, mulți s-au îmblânzit după ce au avut posibilitatea să aibă acces la un asemenea eveniment sportiv în care atenția asupra fiecărui detaliu a trebuit răsplătită din partea noastră doar cu respectarea unor reguli de bun simt, dar autoritar susținute. Și cu...incredibil...un efort financiar de 10-20 de lei în plus. Asupra detaliilor privind cazarea pe o noapte în plus nu mă opresc, nu au rost discuțiile, fiecare având posibilitatea de a opta cum a apreciat de cuviință. Retrăind de la început pana la sfârșit desfășurarea evenimentului, e greu să ii găsești un cusur. Evident, dacă nu mi s-ar fi aliniat planetele, as fi considerat că imposibilitatea de a lipsi din viața de zi cu zi, 2 zile, ar fi fost unul de menționat. Însă modalitatea în care a fost concepută această competiție - festivitate, nu se putea desfășura în 12-14 ore. Au fost unele pauze, firești, în care îți puteai lua un respiro care a putut chiar conta în gestionarea energiei fizice.
Așadar, organizare impecabilă, condiții excepționale de joc, facilități de top, inovații câștigătoare, în care am avut posibilitatea să ne simțim, din simpli profani (unii dintre noi) ai acestui sport, în niște sportivi de performanță! Iar lipsa acestora din urmă, pentru mine personal a fost un minus, dar care, evident, nu au ținut de evenimentul în sine, iar culisele acestui minus nu mai contează, nu le știu și nu fac obiectul prezentei.