eu. de smecher.
serios vorbind eu cred ca poti castiga sau pierde cu jucatori care iti pune in dificultate stilul si nu este necesar sa fie atacant sau aparator, depinde de atat de multi factori ca nu merita sa-i enumer pe toti dar daca ma intrebi pe mine prefer sa joc cu jucatori care ma lasa sa fac ce vreau cu mingea, si atunci stiu eu ce sa fac cu ea.
dar totusi daca privim clasamentul mondial primul aparator este numarul 15 mondial (chen weixing) si urmatorul este undeva pe la nr 25 (joo se hyuk) totusi putem sa tragem o concluzie ca stilul ofensiv este mai preferat, si probabil cu mai multe sanse de castig. nici in clasamentul feminin situatia nu sta mai bine pentru aparatoare dar totusi aici se constata un nr mai mare de aparatoare in primele 100 (poate datorita faptului ca fetele nu lovesc mingea atat de tare ca baietii)
problema in ultima vreme cu jucatorii aparatori este ca datorita inventarii unor fete si lemne foarte rapide acestia (aparatorii) nu mai pot controla mingea la fel de bine cum o faceau acum 10 -15 ani (de ex).
interesant pentru mine si destul de contrariant este preferinta destul de scazuta a aparatorilor de a folosi fete antitopspin sau `iarba` acestia optand pentru softuri de atac (probabil pentru a putea contrataca eficient)