Priza penhold este superioara prizei shakehand la jocul scurt, de pe masa. De asemenea, nu prezinta punct de indecizie (schimb fh/bh). Dezavantaje: rever mai putin puternic decat la sh iar unii ar spune ca la jocul de la semidistanta si distanta se pierde din forta. Jucatorii chinezi, SH, compenseaza "slabiciunea" jocului scurt prin folosirea reverului pentru a acoperi 70-80% din masa. La penhold imi pare dificil sa invarti paleta in mana, deci aparatorii prefera SH.
Un lucru este cert, penhold-ul chinezesc nu va disparea, a evoluat foarte mult de la Liu Guoliang la Ma Lin, la Wang Hao si acum la Xu Xin.
Ia uitati si o posibila alternativa la cpen http://www.supercpen.com/how-to-grip-the-supercpen.html

Un lucru este cert, penhold-ul chinezesc nu va disparea, a evoluat foarte mult de la Liu Guoliang la Ma Lin, la Wang Hao si acum la Xu Xin.
Ia uitati si o posibila alternativa la cpen http://www.supercpen.com/how-to-grip-the-supercpen.html

(altul nu stiam) , dar astazi am jucat in stilul penhold cu colegii de scoala, si mi-a placut , imi place ca mi s-a parut ca mana insasi mi-a fost ca o lama cu care taiam f usor mingea (pe forehand ),dar pe backhand mai putin, mai mult blocam,(daca aveam paleta mea atunci,caci nam avut-o, poate jucam mai bn si pe backhand)
 (altul nu stiam) , dar astazi am jucat in stilul penhold cu colegii de scoala, si mi-a placut , imi place ca mi s-a parut ca mana insasi mi-a fost ca o lama cu care taiam f usor mingea (pe forehand ),dar pe backhand mai putin, mai mult blocam,(daca aveam paleta mea atunci,caci nam avut-o, poate jucam mai bn si pe backhand)  , dar sa sti ca deageaba faci rotatia aia uriasa in stilul penhold ,daca in ambele stiluri , in momentul lovirii , mingea se taie doar pe o portiune micuta, (cam 3 mm , in afara de spatiul facut de urma mingii propriuzise pe paleta , si depinde de  grosimea buretelui-cu cat e mai gros cu atata mingea se taie pe o suprafata mai mare ,cativa mm plus-) ,dar deoparte cu spinu si efectu, forta mai mare o ai in shakehand , iar rapiditatea din incheietura  la penhold . Uitati-va la Xu Xin cum tine paleta de zici ca-i face parte din mana , ala da jucator , si pe langa faptul ca foloseste penhold are si un backhand formidabil
 , dar sa sti ca deageaba faci rotatia aia uriasa in stilul penhold ,daca in ambele stiluri , in momentul lovirii , mingea se taie doar pe o portiune micuta, (cam 3 mm , in afara de spatiul facut de urma mingii propriuzise pe paleta , si depinde de  grosimea buretelui-cu cat e mai gros cu atata mingea se taie pe o suprafata mai mare ,cativa mm plus-) ,dar deoparte cu spinu si efectu, forta mai mare o ai in shakehand , iar rapiditatea din incheietura  la penhold . Uitati-va la Xu Xin cum tine paleta de zici ca-i face parte din mana , ala da jucator , si pe langa faptul ca foloseste penhold are si un backhand formidabil