In grupele superioare, ca de fapt si in eliminatorii suntem pozitionati dupa locul obtinut in faza premergatoare, nu dupa numarul de victorii.
Astfel, dintr-o grupa de 3, unde fiecare are o victorie, unul va avea pe tablou pozitie de favorit (de multe ori cu bye), altul de outsider, iar cel de-al treilea va fi trimis la vestiare.
Tot asa, din grupe de sase sunt cazuri cand nu te califici cu 3 victorii (5 jucatori cu 3 victorii, unul vu 0). Iar la masa cealalta daca pe ultimele trei locuri sunt trei cu o victorie, cineva dintre ei se califica.
Si mai interesant:
Un jucator are 8 victorii (5 in inferioare, 3 in superioare) si o infrangere (in primul tur).
Celalalt are 3 (1 in inf., 1 in sup., 1 in primul tur.
Cel cu 3 victorii va fi mai bine clasat la sfarsit.
Sistemul folosit in AmaTur, ca de altfel si celelalte asemanatoare te pun ca in fiecare faza sa indeplinesti obiectivul de calificare pe treapta urmatoare.
Daca aveti o idee privind o solutie mai echitabila, colegii din grupul de conducere in fiecare an initiaza un topic in care fiecare isi spune parerea despre ce ii vine in minte (probabil e mai bine asa decat sa fie discutii si analize pe puncte trasate foarte clar), si acolo se poate posta propunerea.