Am tot asteptat ca poate, poate, vreun organizator, vreun competitor sau vreun spectator, va posta, macar,
cateva imagini, pentru posteritate, cel putin cu festivitatile de premiere ale celor 4 categorii(sa nu mai vorbesc
de filmarea vreunei finale).Stupoare, insa! Nimic, nimic si, iar, nimic, ca si cand turneul nici nu s-ar fi tinut!
Jalnic!
Presupun ca s-a mizat pe o participare numeroasa de, circa, 100-120 de jucatori(capacitatea maxima,
pentru cele 20 de mese disponibile). In schimb, sa te trezesti cu, doar putin, peste jumatate din cei pe care sperai
ca-i va gazdui sala, normal ca-ti cam strica socotelile. Dar, chiar pana-ntr-acolo, incat, pentru cei 35 de lei,
taxa de inscriere, sa oferi DOAR 1 sticla de apa? Sau, poate, borcanele de magiun, cu care au fost cinstiti
premiantii, erau legate cu fir de aur?! Jenant!
In decursul catorva ani, de cand mai particip pe la turnee, pe ici, pe colo, prin localitati mai accesibile, ca distanta,
dar si mai indepartate(Aiud, Reghin, Dumbraveni)concursurile tinute la Topoloveni, FIEFUL ZONEI 5, mi s-au parut
cele mai austere, cu putinta. Nu am pretentia conditiilor oferite de orase din Ardeal sau Banat( deh, cum se zice,
zone cu potential, nu ca saracia din Oltenia!): primiri cu paine si sare, intonarea imnului national, fructe, la alegere,
aperitive, o delicioasa masa de pranz si, nelipsita, cafea(nu amintesc de licori bahice, nu pentru ca n-ar fi existat
"in oferta", ci pentru ca eu nu obisnuiesc).
Ma-ntreb, atunci, chiar atat de calici sa fi ajuns, si atat de dezinteresati de conditiile pe care ar trebui sa le asiguram
celor pe care-i invitam sa ne calce pragul, in schimbul unei taxe, pare-se, din ce in ce mai consistenta?(Si, sa nu uitam,
ca facem referire la un turneu Regional A+!)
In atare situatie, eu, unul(si, poate, si altii, ca mine) am decis, cu regret, totusi, sa sterg, din lista participarilor viitoare,
orasul Topoloveni.(Sunt constient de faptul ca nicio suflare topoloveneasca nu va regreta hotararea mea, cu atat mai mult
cu cat, chiar azi, am fost inlocuit, cu brio, de, chiar, Primul Ministru!!!).
Multumesc.