Sa ne mai inveselim putin

• Autor subiect Autor subiect clau
  • Dată creare Dată creare
Știi de ce oamenii nu apreciază ceea ce faci pentru ei?
Pentru că, prima dată, când faci ceva pentru cineva, generezi în el recunoștință.
A doua oară când faci/ dai ceva cuiva, generezi anticipare. Persoana se așteaptă să primească din nou.
A treia oară ai generat deja o așteptare. Persoana se așteaptă să primească din nou ceea ce i-ai oferit.
A patra oară generezi un merit. Persoana simte că merită ceea ce i oferi și vrea să continue să primească.
A cincea oară ai creat deja o dependență. Acea persoană simte că nu mai poate trăi bine fără ceea ce îi oferi. Este deja răsfățată.
A șasea oară, deja tu percepi că nu există reciprocitate, nu primești nimic în schimb și te oprești din a oferi. Si atunci persoana răsfățată pe care ai creat-o este supărată pe tine pentru că îi refuzi ceea ce își dorește atât de mult și ajunge să te urască, pentru că ai încetat să îi oferi ceea ce tu ai făcut-o să creadă că merită,
De aceea trebuie să știi care este limita în a oferi, pentru că celălalt NU cunoaște limite in a primi,.​

Un cersetor avea obiceiul, timp de 20 de ani, sa cerseasca in fiecare duminica in fata aceleasi biserici si tot de 20 de ani un om ii dadea in fiecare duminica cate 100 de lei.
Intr-o duminica cersetorul primeste doar 50 de lei de la barbatul respectiv, la care cersetorul nedumirit il intreaba:
– Timp de 20 de ani, mi-ai dat cate 100 de lei si acum, dintr-o data imi dai doar 50 de lei, ce s-a intamplat?
Barbatul:
- Pai sa vezi: mi-a intrat baiatul la facultate, are nevoie de multe carti, imi cere bani multi si am hotarat sa fac economii cat se poate.
Cersetorul (foarte nervos):
- Pai bine mai omule, tu iti tii baiatul la facultate pe banii mei?​

Un cersetor avea obiceiul, timp de 20 de ani, sa cerseasca in fiecare duminica in fata aceleasi biserici si tot de 20 de ani un om ii dadea in fiecare duminica cate 100 de lei.
Intr-o duminica cersetorul primeste doar 50 de lei de la barbatul respectiv, la care cersetorul nedumirit il intreaba:
– Timp de 20 de ani, mi-ai dat cate 100 de lei si acum, dintr-o data imi dai doar 50 de lei, ce s-a intamplat?
Barbatul:
- Pai sa vezi: mi-a intrat baiatul la facultate, are nevoie de multe carti, imi cere bani multi si am hotarat sa fac economii cat se poate.
Cersetorul (foarte nervos):
- Pai bine mai omule, tu iti tii baiatul la facultate pe banii mei?​

E postarea mea in varianta scurtă!😄😄😄😄

Fâs
https://www.facebook.com/share/r/19q8r3FysK/

Primită de la un coleg:

"Am auzit că suspendatul are impresia că se va mai întoarce vreodată în Amatur 😁 "

Back
Sus