Uite, la mine scopul este altul

: marirea Dwell Time-ului, adica timpului de contact intre mingie si fețele de paleta. Asta se poate realiza numai cand fețele sunt mai moi si mai
groase, aducand dupa sine o crestere a spin-ului si uneori chiar a controlului. Viteza este in plus, dependenta de capacitatea fețelor de a inmagazina si apoi de a elibera energia acumulata in faza I-a, a Dwell Time-ului, si aste vine din structura moleculara a materialului din care este facut buretele si cauciucul top sheet-ului, coroborata cu grosimea peretilor celulelor si tensiunea din interiorul lor, caracteristici care adunate dau
elasticitatea. Cand ma gandesc la tipul de elasticitate de care avem noi nevoie la palete, i-mi vin mereu in gand acele mingii mari de jucarie cu doua manere pe care copiii se aseaza si sar cu ele. Alea sunt ca o celula mare, cu peretii relativ subtiri dintr-un cauciuc foarte elastic si bine umflate. Revenind la "problema" noastra, sunt de acord ca buretii tari trebuiesc inmuiati, dar ca trebuie subtiati, in nici un caz! De aceia mi-am exprimat ingrijorarea in legatura cu tinerea fețelor sub presiune mare, timp indelungat si mai ales atunci cand se afla sub actiunea solventilor, care ataca structurile moleculare, slabindu-le. De altfel, eu si Vali suntem total de acord despre aceste aspecte, probabil mai putin relativ la presiunea care se exercita. Ce ziceti? :roll: