Uimitorul Michael Maze se retrage din tenisul de masă
Unul din cei mai populari și talentați jucători din tenisul de masă mondial, Michael Maze și-a anunțat retragerea din sport la 34 de ani.
"A venit timpul", a declarat legenda daneză pe pagina sa de Facebook. "Am luat decizia cea mai dificila din cariera mea. Timpul meu ca jucător de tenis de masă a ajuns la final!"
"Dupa consultarea cu medicii și conducerea echipei mele, am ajuns la această decizie foarte dificilă", a explicat MAZE.
"Am sperat să concurez la Jocurile Olimpice din această vară de la Rio, dar corpul meu pur si simplu nu mai rezistă.
După mai multe operații, nu mai pot juca la sută la sută din capacitate, fără să am dureri și prin urmare, nu pot concura la nivelul meu obișnuit . "
"Vreau să mulțumesc în special familiei mele, prietenilor și sponsorilor mei : Freklame A/S, Butterfly și 'NaturEnergi, precum și fanilor mei din adîncul inimii mele. Sunt pentru totdeauna recunoscator pentru tot sprijinul acordat de-a lungul întregii mele cariere ", a conchis MAZE.
Cea mai mare realizare a lui MAZE:
- a devenit campion european din 2009, înving?nd in finala Campionul Mondial din 2003 Werner Schlager (AUT)
- a câștigat medalia de bronz la sectiunea: dublu masculin, la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004.
Cu toate acestea, MAZE va fi amintit cel mai mult pentru un meci și anume:
- In 2005 la Campionatele Mondiale de Tenis de Masă din Shanghai, el a provocat o mare supărare națiunii gazdă cand l-a invins cu 4-0 pe Wang Hao.
- în runda următoare, in sferturile de finală, MAZE s-a confruntat cu un nou venit la echipa națională chineză, HAO Shuai.
Șansele erau împotriva lui Michael Maze, deoarece el jucase si pierduse cu HAO Shuai in doua intalniri anterioare.
Meciul se derula clar in favoarea chinezului si scorul era de 3-0 la seturi. In setul 4 scorul ajunge 9-5 pentru HAO Shuai. Maze revine si castiga urmatoarele doua mingi. Serveste HAO si Maze vrea sa inchida repede punctul, dar mingea loveste banda fileului si iese afara, scor 10-7, Maze i-a oferit 3 mingi de meci chinezului.
MAZE a reușit să salveze două puncte de meci, dar sf?rșitul părea aproape și la scorul de 10-9. La punctul urmator Maze se impiedica la un moment dat, reuseste sa trimita mingea pe masa adversarului,iar chinezul vazandu-l cazut incearca sa trimita mingea usor pe masa lui Maze, dar o trimite in fileu, scor 10-10. Maze castiga si urmatoarele doua mingi si implicit setul. Scorul devine 3-1 pentru HAO. In continuare Maze a jucat mai bine si a castigat meciul. Din pacate in runda urmatoare(semifinale) a pierdut in fata lui MA Lin. Cu toate acestea a ramas in memoria tuturor
ca o legenda dupa victoriile impotriva chinezilor WANG Hao si HAO Shuai.
Prin prestatiile sale memorabile a devenit o legenda a tenisului de masa mondial si asa va ramane in memoria tuturor celor care i-au urmarit meciurile.
Meciul impotriva lui HAO Shuai il puteti viziona aici:
.
Cele mai frumoase momente din cariera lui Maze le puteti urmari aici:
.