Am primit acu cateva minute un mesaj privat de la un jucator participant la turneu care isi exprima satisfactia ca se joaca cu mingi de celuloid(pt ca nu a jucat inca niciodata cu mingi de plastic)si ma intreaba ce diferenta e in saritura mingii intre cele doua tipuri de mingi.
Profit de prilej sa postez aici parerea mea(subiectiva evident),cred ca mai sunt jucatori in aceeasi postura ca cel care mi a trimis m p ul.
Noi la antrenamente folosim cu precadere mingi de plastic pt ca partenerul meu obisnuit este divizionar B,acolo se joaca doar cu din alea.
Mingile de plastic Joola 3st au o saritura si un sunet apropiat de cele de celuloid,sfericitate ok , durabilitate cam jumatate cat una din celuloid.
Mingile de plastic Butterfly G40 3st au un sunet cam ciudat,sfericitatea e ok dar se sparg repede.Daca lovesti mingea cu cantul paletei ai sanse mari sa o spargi.Ambele tipuri mentionate costa mai mult decat suratele lor de celuloid.
Mingile Nittaku 3st plastic sunt foarte bune.Au o textura diferita, din acest motiv mi se par mai grele,parca zboara o idee mai repede si forta loviturilor e mai mare(e o parere subiectiva,evident),au o durata de functionare cam ca cele de celuloid.Partea proasta e ca au pret ridicol de mare,nu prea iti da mana sa folosesti cu asa ceva(am totusi doi amici din zona noastra care numai cu asa ceva se antreneaza)