AmaTur: Turneu A+ Turneu A+ "Memorialul Eugen Roman", Arad - 04.03.2017

Retrageri dupa termen si absenti - incepatori +avansati

Retrageri dupa termen si absenti - incepatori +avansati

Retrageri dupa termen :
Ilia Ionicut,Cocias Gheorghe,Codea Eugeniu Ionel din Oravita
Lascu Mihai Dumbravita
Caia Sebastian Arad
Jurca Razvan Bocsa
Schiopulescu Ion,Pop Florin Ioan si Miclea Ioan din Lugoj

Absenti :

Tutudan Nicu,Ielena Gratiela,Algeorge Pop Ionut Arad
Toma Cristian - Santana
Banu Florentin -Timișoara
Serban Marian -Orastie

Ultima editare:
Dezavantaje:
-mai multi în sala!

Avantaje
-au intrat încă 40 de pe lista de asteptare
-cei care nu se califica din gr inf de 6 au de jucat 5 meciuri, iar în varianta de 4 calificați direct au 6 meciuri
-meciurile nu au interes de blat în inferioare iar repoziționarea în grupe este cea mai corect posibila, chiar mai corectă decât MP, clasament sau sarpe;
-durata de joc este mai mica sau sensibil egala chiar dacă sunt doua grupe pe o masa.

Posibil sa te întrebi de ce s-a terminat asa târziu. Aici sunt alți factori care țin de Bogdan dar nu neapărat defectiuni. Open-ul a început dupa ora 16 (?n schimb ceilalți au terminat rezonabil), și alte mărunțișuri cum ar fi sa se joace pentru locurile 3.
Apropo, la un A+ Nu se cade sa lipsească a doua cupa de locul 3!

Ref la grila A+ încă nu exista, se lucrează la ea și ne anunță Florin.

Salutari!

As mai adauga cateva " nuante "

Dezavantaje :

- 3 meciuri in INFERIOARE fara nici un impact DIRECT in clasamentul final ; poti sa le castigi pe toate si dupa 3 infrangeri in SUPERIOARE sa te duci acasa cu ultimul loc in clasamentul final ,si implicit punctele de rigoare , exact la fel cu un coleg care a avut 6 infrangeri in acelasi concurs ;

- 3 meciuri in INFERIOARE fara nici un stress , daca vreti " de antrenament " , pentru care nu prea e nevoie sa bati sute de km ..... le pot juca acasa :

- grupe de 4 = mai putine meciuri pentru cei ce se califica in ELIMINATORII ....mai precis 6 in loc de 8 ( in varianta grupelor inferioare de 6 ).....si ,daca pui cele 3 " amicale " , raman 3 meciuri " adevarate " ; aspectul acesta nu mi se pare de neglijat pentru ca ,cel putin eu , vin la turnee ca sa joc cat mai mult ;

IN concluzie consider ca acest sistem " rupe " COMPETITIA , ADRENALINA , fix ceea ce cautam marea majoritate din noi sambata de sambata .

La Arad , am castigat 3 meciuri in INFERIOARE si 2 in SUPERIOARE si !!! ATENTIE !!!! m-am calificat in ELIMINATORII dupa SETAVERAJ .

Cu 5 victorii din 6 meciuri puteam sa nu ma calific in ELIMINATORII , terminand turneul in urma unuia care intr-o conjunctura , e adevarat norocoasa , ar fi castigat 1 meci in SUPERIOARE dupa 3 infrangeri in INFERIOARE ( stiti bine ca daca ai 1 singura victorie in superioare te poti califica in eliminatorii ) .

Sunt curios ce pareri au si altii despre acest sistem .

Nu vad nici un avantaj in afara prezentei mai numeroase ( lucru nici el de neglijat in conditiile presiunilor , pe organizatori , din partea doritorilor ) care poate sa echivaleze , uneori , cu AGLOMERATIE si timpi morti ( si astea sunt , nu-i asa , DEZAVANTAJE )

In conditii de " criza " mi se pare mult mai competitiv un sistem cu o singura grupa ( 6 ,7 ) din care sa se califice sa zicem 4 , 5 si apoi eliminatorii ........jocuri mai putine da' macar cu miza .

Salutari tuturor !

Nu ma pot abtine sa nu remarc (alaturi de multumesc-ul oferit) obiectivitatea analizei d-vs. si tin sa intaresc doua idei convingatoare:

- Socanta ideea ca poti pleca acasa cu 5 victorii si o infrangere, in favoarea altuia cu 5 infrangeri si o victorie!
- Interesanta ideea ca mai bine joci 5 jocuri cu miza ( in grupa de 6) si apoi eliminatorii, decat 3 fara miza si 3 cu miza!

Principalele avantaje enumerate deja de Gelu nu le mai reiau.
Competitia este foarte importanta si prin urmare la final avem un clasament insa nu cred ca este totul la un concurs Amatur unde vii sa te vezi cu prietenii (grupele de patru iti ofera si avantajul de-a te vedea cu mai multi prieteni :)) sa stai la o poveste relaxat si nu doar setat ca trebuie sa castigi si restul nu mai conteaza .
Grupele de patru la prima vedere ofera niste meciuri mai destinse insa in care poate poti scapa de tensiune concursului , sa iti "reglezi mana" si sa nu uitam asa cum remarca si Gelu practic contribuie la grupele superioare cel mai bine asezate valoric .
Orice victorie se pune in clasamentul final si cu trei victorii in inferioare nu vei fi pe ultimul loc in clasament care va fi detinut de cel cu sase infrangeri evident .
Legat de numarul de meciuri avand in vedere ca Amatur este o competitie deschisa tuturor sau mai la obiect spus toata lumea plateste acceasi taxa deci faptul ca toti joaca sase meciuri in loc de cinci il consider un castig important alaturi de numarul mai mare de participanti .
Nu cred ca toti organizatorii detin spatii si mese la discretie . Am auzit si voci care spun (inclusiv eu cand eram la incepatori ...acum nu mai este cazul :)) ca sunt prea multe meciuri si spre partea finala cand ar trebui sa fii in forma maxima esti deja obosit atat fizic cat si psihic ( de pe urma tensiunii acumulate de pe urma atator meciuri cu miza ) . Si in grupele de sase cu 6+ 2 meciuri castigate poti rata eliminatoriile si la fel cu 1+ 1 meciuri castigate poti ajunge in eliminatorii .
Aspectul care il consider foarte important este ca organizatorul sa stea permanent cu ochii pe mesele unde sunt 2 grupe pe masa ca automat cand se elibereaza o masa sa desparta cele doua grupe .
Numai bine tuturor !

sUnt curios cati dintre nOi am mai ramas care participa la acest gen de intalniri numai de plaCere!?

Ai ramas singur NORO.

PS,Hai duminica 19 .03 la Mediaș sunt tovarasi carora le place tenisul invitati.

Am auzit si voci care spun (inclusiv eu cand eram la incepatori ...acum nu mai este cazul :)) ca sunt prea multe meciuri si spre partea finala cand ar trebui sa fii in forma maxima esti deja obosit atat fizic cat si psihic ( de pe urma tensiunii acumulate de pe urma atator meciuri cu miza ) .

Pitzi , sa stii ca nu poti fi in forma maxima cand joci 3 meciuri asa zis fara miza de la 16,00 la 21,15 si dupa atata asteptare intri tot obosit fizic si mai ales psihic in cele cu miza . Dar in orice sistem se gasesc avantaje si dezavantaje asa incat organizatorii niciodata nu vor putea multumi pe toata lumea oricat si-ar dori . Un aspect care arata ca nu toti venim de placere e faptul ca la open si elite superioarele s-au desfasurat cate 2 grupe pe masa deoarece am inteles ca unii refuzau sa joace pe anumite mese datorita calitatii acestora si a luminii asa zis mai slabe ( de parca adversarii nu jucau in aceleasi conditii ) . Cred ca organizatorii trebuiau sa isi impuna punctul de vedere si sa foloseasca toate mesele pentru fluidizarea competitiei si atunci nu ne mai prindea ora 2 noaptea urmarind la elite o finala minunata . Si la orele amiezii au cam fost timpi morti cu multe mese libere - este o constatare , nu o critica - aspect care poate fi imbunatatit in viitor printr-o colaborare mai stransa intre organizatori si sefii de grupe . Dar e bine ca am ajuns toti sanatosi acasa si abia asteptam urmatoarea intalnire .

Pitzi , sa stii ca nu poti fi in forma maxima cand joci 3 meciuri asa zis fara miza de la 16,00 la 21,15 si dupa atata asteptare intri tot obosit fizic si mai ales psihic in cele cu miza . Dar in orice sistem se gasesc avantaje si dezavantaje asa incat organizatorii niciodata nu vor putea multumi pe toata lumea oricat si-ar dori . Un aspect care arata ca nu toti venim de placere e faptul ca la open si elite superioarele s-au desfasurat cate 2 grupe pe masa deoarece am inteles ca unii refuzau sa joace pe anumite mese datorita calitatii acestora si a luminii asa zis mai slabe ( de parca adversarii nu jucau in aceleasi conditii ) . Cred ca organizatorii trebuiau sa isi impuna punctul de vedere si sa foloseasca toate mesele pentru fluidizarea competitiei si atunci nu ne mai prindea ora 2 noaptea urmarind la elite o finala minunata . Si la orele amiezii au cam fost timpi morti cu multe mese libere - este o constatare , nu o critica - aspect care poate fi imbunatatit in viitor printr-o colaborare mai stransa intre organizatori si sefii de grupe . Dar e bine ca am ajuns toti sanatosi acasa si abia asteptam urmatoarea intalnire .

Comentariu foarte bun .

As mai adauga :
Eu personal m-am ocupat doar de incepatori + avansati si consider ca organizarea cu doua grupe pe masa necesita o implicare sporita a organizatoriilor .M-am straduit ca de cate ori vedeam o masa libera sa despart cele doua grupe insa din pacate Bogdan probabil prins cu alte treburi organizatorice nu a avut timp sa puna umarul si aici. Din pacate nu mi-am dat seama la momentul respectiv ca ar fi fost de ajutor sa le spun macar sefilor de grupa ca atunci cand vad o masa libera sa se mute . (asta ii alta poveste cate grupe s-ar fi mutat la o masa pe care o considerau mai slaba decat cea initiala ) . In plus nu m-am gandit ca trebuie sa le spun sa joace alternativ doua meciuri pe grupa si am avut surpriza ca pe unele mese juca doar o grupa si cealalta astepta sa se termine prima grupa ...iar dupa ce am gasit o alta masa grupa care nu jucase nici un meci pana atunci nu prea era dispusa sa joace si la alta masa adica pe doua mese . (probabil efortul de-a parasi masa initiala trebuia sa fie considerat suficient ) Am avut situatia ca la una din grupele superioare la avansati care a ramas in urma doi jucau si celilati doi se uitau desi langa masa lor erau 2-3 mese libere !!! Dupa ce le-am zis s-au apucat totusi sa joace.Celeleate mese erau libere deoarece cei de la Open cu putine exceptii se pare ca nu prea doreau sa joace pe mesele de la margine .
Am rasfoit regulamentul dar nu am gasit concret ceva de genul ca "jucatorul este obligat sa joace unde este trimis de organizator" ...probabil in mod corect s-a considerat ca o astfel de problema se poate rezolva amiabil . Pe de alta parte la turnee mari cu multi jucatori nu se poate tine cont de dorintele tuturor ( acolo nu ii lumina buna ,acolo ii plasa si nu imi place sa caut mingeqa dupa ea , acolo ii curent ,acolo masa ii mai slaba calitativ ,acolo ii pe margine etc )

Pentru organizatori este foarte greu sa țină in m?na desfășurarea turneului, dacă nu este ajutat de către șefii de grupe si de bunul simt al tuturor participanților. Pitzi s-a implicat atât cât a putut si eu pot sa confirm ca a urmărit îndeaproape eliberarea meselor si plasarea unor meciuri la mese libere. Dar, mai sunt si unii căpoși care cred ca numai lor li se cuvine ce e mai bun. Grupa noastră inferioară a fost repartizată la o masa a cărui fileu era cu vreo 2 cm mai ?nalt si nu am reușit sa-l coboram dar nu am reclamat organizatorului fiindcă știam ca nu are alt fileu sa ne dea. Așa ca am jucat așa si nu a fost o problema , fiindcă toți am fost dezavantajati in egala măsura de ?nălțimea fileului. Deci trebuie sa dam dovada si de putina înțelegere fata de posibilitățile pe care le au organizatorii.

Asa e dl Titi are dreptate fileul nostru era mai inalt dar asta nu ne-a impiedicat sa jucam, repet a fost un turneu frumos si ma bucur ca am putut participa! Pitzi si Bogdan au incercat din rasputeri ca totul sa fie bine si le multumesc si lor si ii felicit inca odata pentru organizare!

Trimis de pe al meu HTC Desire 820 folosind Tapatalk

Back
Sus