Cu scuzele de rigoare fata de Marian pentru interventie ofer si eu un feedback la intrebarea. Am un Innerforce Layer Alc de o luna si ceva. In ultimii 3 ani am jucat in ordine cu 729 bomb (greseala ca era prea ofensiv), Galaxy W6, Stiga Offensive Wood NCT, Xiom Jazz, Yasaka Extra, Nittaku Acoustic si Stiga Clipper Wood. In vara am decis sa trec la compozite. Am luat un Timo Boll ZLC, apoi un Timo Boll Spirit (93g) si o Viscarie (88g). Tranzitia a avut si parti bune dar si negative motiv pentru care am luat si un Innerforce ALC (87g). Ei bine Innerforce Layer ALC este acel lemn minune pentru mine care a pastrat caracteristicile lemnelor all wood la jocul scurt cu forta data de carbon la jocul din spate. Innerforce Layer ALC este un lemn ofensiv excelent pe care il recomand tuturor celor care doresc sa faca tranzitia catre lemne compozite. A fost lemnul pe care am platit cea mai mare suma de bani dar pot sa spun ca isi merita fiecare leut. Ca veni vorba de Viscarie. Chiar azi am jucat din nou cu ea pentru ca un prieten a vrut sa incerce Innerforce. Am vazut ca deja o stapanesc mult mai bine decat inainte, deci Innerforce isi face treaba in a ma obisnui cu lemne mai rapide. Comparatie intre Innerforce Layer ALC, Spirit si Viscaria. Innerforce este cel mai lent dintre toate in sensul ca la jocul scurt permite viteze foarte reduse iar la jocul din spate nu atinge aceeasi viteza cu Viscaria si Spirit daca lovitura se executa la fel. Spiritul este cel mai rapid la jocul scurt, Viscaria fiind intermediara. La distanta de masa Viscaria mi s-a parut ca fiind cel ami rapid lemn dintre cele 3. Capacitatea si usurinta de a crea spin pare mai buna la Innerforce (conteaza mult straturile exterioare de limba) decat la celelalte doua, cel putin pentru mine, poate in timp cu perfectionarea jocului voi scoate mai mult din celelalte lemne. Controlul este superior la Innerforce fata de Viscaria si Spirit (care sunt de altfel foarte asemanatoare in comportament) iar la feeling, asa cum a spus si Marian, Innerforce este pe primul loc.
In concluzie Innerforce Layer ALC este un lemn excelent pentru cei care inca isi perfectioneaza jocul si pentru cei care fac trecerea catre lemnele care au compozit. Este insa foarte probabil ca pentru jucatorii cu tehnica superioara Viscaria si Spiritul sa li se para mai "letale" decat Innerforce-ul Layer ALC.