VISCARIA - vechi si nou

" Clonele " din dotare...cred ca le prieste aerul din dulap ca s-au inmultit, nu stiu cum naiba...:)

Dar totusi,pana la urma,diferenta intre un original si o clona se rezuma doar la pret sau si la calitate(caracteristicile lemnului,performnte,etc.)Admit ca nu sunt un cunoscator de lemne,sunt doar un utilizator,si vreau sa fiu cat de cat pregatit in momentul cand o sa-mi golesc garderoba de "vechituri" pentru o Viscarie.Tentatia e mare,ca peste tot,dar gustul va fi mai amar daca esti "fraierit" si la bani si la "joc"!

Dl Dan acum fara suparare, nu credeti ca exagerati cu postarile astea repetate despre Viscariile pe care le detineti? Ce vreti sa ne spuneti de fapt, ca iubiti tenisul de masa si stiti sa jucati... sau ca aveti multi bani? Ce vreti sa demonstrati celor de pe forum care isi cumpara cu greu un lemn de 200 lei si care iubesc cu adevarat tenisul si stiu sa joace tenis de calitate? Ce vreti sa le transmiteti celor care se uita ca la avioane la pozele cu acele bijuterii de Viscarii care impreuna cred ca fac vreo 1300 EURO? Ca nu sunt suficient de "potenti" financiar sa isi cumpere astfel de lemne (spre deosebire de dumneavoastra)?
Am postat mai demult chestia aia cu clona la un lemn al lui Johnny Erasure ca un experiment social sa vad reactia altora de pe forum, impresia mea initiala fiind aceea ca altii va invidiaza, va cam sicaneaza si abia asteapta sa comenteze negativ la adresa voastra. Dar culmea reactia celorlalti a fost una decenta, de bun simt, fara ironii sau comment-uri rautacioase.
Dar acum se intampla exact opusul: am impresia ca voi exagerati cu postarile acestea repetate cu imagini sau noutati despre colectiile pe care le detineti.... Daca toti am incepe sa postam in mod repetat, aproape ostentativ, poze cu lemnele "de fitze" pe care le avem sau pe care le-am avut, cred ca am face un balci din acest forum. Pe de alta parte felul prea insistent in care va etalati colectia il consider exagerat si deranjant pentru alti membrii ai forumului care nu au posibilitatile dumneavoatra financiare. ... Sper ca nu e suparare si sper ca m-am facut inteles. Stima multa!

Ultima editare:
Dom'Cornel, ai dreptate si nu prea...am pus trei poze mari si late : una in aprilie, una in mai si ultima ( august ). E posibil sa para ca postari repetate, cum zici, insa nu asta a fost intentia mea. Cat despre etalarea " bogatiei " de care vorbesti si atingerea sentimentelor unora dintre membrii forumului, eu zic ca e o tara libera, democratica, aici avem un forum deschis, moderat corespunzator si atata timp cat nu am incarcat vreo regula de postare pentru care sa fiu sanctionat de administratorii forumului, totul e ok. Daca matale sau altii va simtiti coplesiti de valoarea acestor lemne ( una pur simbolica, dupa parerea mea ), imi cer scuze si promit sa nu mai public poze cu aceste " doage ". Acum sa ne intoarcem la jocul mult iubit si disputat...

- - - Actualizat - - -

Dar totusi,pana la urma,diferenta intre un original si o clona se rezuma doar la pret sau si la calitate(caracteristicile lemnului,performnte,etc.)Admit ca nu sunt un cunoscator de lemne,sunt doar un utilizator,si vreau sa fiu cat de cat pregatit in momentul cand o sa-mi golesc garderoba de "vechituri" pentru o Viscarie.Tentatia e mare,ca peste tot,dar gustul va fi mai amar daca esti "fraierit" si la bani si la "joc"!

Diferenta de pret reflecta lipsa calitatii care automat duce la lipsa performantei in jocul cu acel lemn ( sau lipsa placerii de a folosi acea " scandura " )...problema nu e sa luati un lemn " rau " ( Viscarie sau orice alt lemn vechi ), ci sa nu va intelegeti in joc cu acel lemn...cu cat veti plati mai mult pe el, cu atat mai rau va va parea daca nu veti reusi sa avansati in jocul dvs...asa cum am mai spus, smecheria e sa joci cu lemnul cu care te intelegi cel mai bine...aaa, daca intamplarea face ca acel lemn sa fie si vreun lemn ravnit de alti jucatori ori colectionari , greu gasibil si uneori scump...cu atat mai bine !

Ultima editare:
Domnilor, fara suparare, am si eu trei Viscarii old tag cu un simt extraordinar dar asta nu inseamna ca sunt un om bogat. Sunt un bugetar care iubeste acest sport si in mod special aceste lemne! Am postat poze tocmai pentru a se bucura si ceilalti asa cum ma bucur eu cand le vad. Am trecut pe SZLC si este mai eficient decat oricare Viscarie iar acum joc cu un minunat lemn Sensei de la D-l Levi care deja face furori in afara tarii. Totusi placerea pura o simt doar atunci cand joc cu unul dintre lemnele Viscaria chit ca nu au aceeasi eficienta ca lemnele noi aparute. Si, fiind o tara libera si democratica supusa economiei de piata, sunt dispus oricand la o oferta serioasa pentru unul din lemnele Viscaria care le am ca doar nu o sa le car dupa mine cand n-oi mai fi.

Pentru unul din lemne sau pentru oricare din lemne ? Ma bate un gand de m-a invinetit de vreo cateva luni incoace...

Pentru unul din lemne sau pentru oricare din lemne ? Ma bate un gand de m-a invinetit de vreo cateva luni incoace...

Domnul Mihai, stiti ca doua dintre ele, totusi, o sa le duc cu mine oriunde o-i fi acum sau peste multi ani de acum incolo.

Eu cred ca danmihai vrea sa retraga Viscaria de pe piata si apoi sa stabileasca singur pretul de vanzare :lol:

Gura inteleptului adevar graieste, Cristi... ;) Bine ca am apucat sa-mi iau o Viscarie (e drept ca-i cu fluture argintiu, d'aia neadevarata), altfel, cine stie, faceam un imprumut de nevoi personale sa cumpar una. :p

Au innebunit toti cu Viscaria.
Daca nu juca Zhang Jike cu el cu sigla la vedere nu mai auzea nimeni de el.

Eu ma intreb de mult cum de Buttefly nu il forteaza pe ZJK sa joace cu SZLC. Stim cu totii ca publicitatea guverneaza toate sporturile. Macar sa ii faca un lemn viscaria cu maner de SZLC. Asta daca intr-adevar lemnul lui e Viscaria...

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Cu ajutorul unui prieten simpatic, mare iubitor de lemne adevarate, am reusit sa pun mana pe o Viscarie prima generatie cu maner drept ( fabricat in perioada 1993-1995 )...un lemn destul de rar, foarte apreciat de colectionari, cu un simt aparte si o greutate ideala : 90 grame. Foarte interesant manerul si felul in care " se aseaza " in mana...a si fost testata in jocuri si rezultatul e cel asteptat ! Din pacate, o sa respect promisiunea de a nu mai " agresa " vizual pe stimatii colegi de pe forum asa ca nu voi posta nici o poza cu " bijuteria ". Pentru eventuale teste ori probe, stiti unde ma gasiti ! :)

Domnule Dan, dacă vizualizarea unui asemenea lemn provoacă leziuni ale ochilor unora dintre dragii noștri colegi forumiști, sfatul medicului este sa nu se uite! Asa ca va rog sa postați câteva fotografii cu lemnul, sa ne delectam si noi, măcar cu privirea! 👍

Postati poze cu lemnul...vedem dupa ce si cum !

Back
Sus