Echipament STIGA

Re: Echipament STIGA

Informatzia http://forum.tt-news.de/forumdisplay.php?f=496
Alte lemne
Avalox P500: koto-spruce-ayous-spruce-koto
Avalox P700: limba-meranti-ayous-ayous-ayous-meranti-limba
Butterfly Adolescen: limba-limba-ayous-limba-limba
Butterfly Jonyer-Hinoki: 5 ply all hinoki
Butterfly Kazan: hinoki-walnut-balsa-walnut-hinoki
Butterfly Kong Ling Hui: koto-spruce-ayous-spruce-koto
Butterfly M. Maze: limba-arylate/carbon-limba-ayous-limba-arylate/carbon-limba
Butterfly Primorac: limba-limba-ayous-limba-limba
Butterfly Pter Korbel: limba-limba-ayous-limba-limba
Butterfly Photino: hinoki-zylon-kiri-zylon-hinoki
Butterfly Timo Boll Spirit: koto-arylate/carbon-limba-kiri-limb-arylate/carbon-koto
Butterfly Zhang Yining: limba-limba-ayous-limba-limba
Dawei GTS: hinoki-arylate/carbon-ayous-arylate/carbon-hinoki
Dawei Wavestone: limba-arylate/carbon-ayous-arylate/carbon-limba
Donic Persson Exclusive Off: limba-koto-balsa-koto-limba
DHS H-WL: limba-meranti-ayous-meranti-limba
DHS Hurricane Hao: koto-spruce-ayous-spruce-koto
DHS Hurricane King: koto-spruce-ayous-spruce-koto
Galaxy/Yinhe T11: limba-carbon-balsa-carbon-limba
Galaxy/Yinhe M-4: limba-limba-ayous-limba-limba
Joola Chen Weixing: limba-koto-black cloth-kiri-black cloth-koto-limba
Joola Fever: limba-carbon meliorate-ayous-kiri-ayous-carbon meliorate-limba
Joola Rosskopf Force: hinoki-carbon-kiri-carbon-hinoki
Joola Trix Fast: cypress-spruce-x (balsa/carbon)-spruce-cypress
Joola Trix Medium: samba-enzo-lilac-samba-enzo-samba
Joola Wing Fast: hinoki-ayous-kiri-ayous-hinoki
Joola Wing Medium: koto-ayous-kiri-ayous-koto
Nittaku Acoustic: limba-limba-tung tree-limba-limba
Nittaku Ludeack: limba-ayous-ayous-ayous-ayous-ayous-limba
Nittaku Septear: 7 ply all hinoki
Nittaku Violin: white ash-white ash-kiri-white ash-white ash
Nittaku Wang Nan: koto-spruce-ayous-spruce-koto
TSP Break 9: 9 ply all hinoki
TSP Break 11: 11 ply all hinoki
Xiom Amadeus: hinoki-limba-ayous- ayous-ayous-limba-hinoki
Xiom Aria: limba-spruce-ayous-spruce-limba
Xiom Control: hinoki-aramid carbon-kiri-aramid carbon-hinoki
Xiom Fuga: koto-spruce-ayous-spruce-koto
Xiom Ignito: hinoki-energy/zeta carbon-kiri-energy/zeta carbon-hinoki
Xiom Jazz: hinoki-koto-ayous-koto-hinoki
Xiom Maximus: limba-limba-ayous-limba-limba
Xiom Stradivarius: koto-aramid carbon-ayous-kiri-ayous-aramid carbon-koto
Yasaka Extra: anegre-limba-ayous-limba-anegre
Yasaka Extra Offensive: walnut-spruce-ayous-spruce-walnut

anomis a spus:
Da, este alegerea lor, si o respect si eu. Doar ca o si comentez putin. Mi-am spus punctul meu de vedere doar. Nu intelegeti ca am ceva impotriva Stiga. Imi place ca si marca. Tocmai de aceea ma interesa compozitia la acele lemne. Dar... asta e...
..mai degraba din cauza imitatorilor isi protejeaza compozitiile, mai ales ca au fost printre cele mai copiate..

victor0987 a spus:
anomis a spus:
Da, este alegerea lor, si o respect si eu. Doar ca o si comentez putin. Mi-am spus punctul meu de vedere doar. Nu intelegeti ca am ceva impotriva Stiga. Imi place ca si marca. Tocmai de aceea ma interesa compozitia la acele lemne. Dar... asta e...
..mai degraba din cauza imitatorilor isi protejeaza compozitiile, mai ales ca au fost printre cele mai copiate..
si sunt in continuare.
acum cateva luni,cineva de toata increderea de pe acest forum,mi-a pus "in fata" un lemn de peste 90 usd - achizitionat de peste mari si tari,de la DHS parca( scuze daca fac o confuzie - totusi nu cred),copie fidela a unui lemn STIGA ...CR de felul lui :P si mai nustiucum ( glumesc,stiu despre ce e vorba,dar ma abtin de la alte comentarii),de 2 ori mai ieftin si de 50 de ori mai original...daca-mi permiteti "fortarea" limbii romane :wink:

Exista si copii mai ieftine dupa lemnele Stiga. De exemplu, Galaxy M6 este o copie dupa Clipper. Una destul de reusita, as zice, dar intrucat pretul este foarte apropiat - vreo 22 USD + 3 USD transportul aproximativ, eu as da inca 10 USD sau cat o fi diferenta pana la Clipper.
Mi s-a parut ca M6 este putin mai rigid decat Clipper Wood, ar putea fi mai aproape de Clipper CR (pe asta nu l-am probat).

Ultima editare:
Eu am incercat multe lemne (cu si fara carbon, arylate, etc.). De cand am descoperit Clipper-ul nu m-am mai despartit de el. E drept ca am unul mai usor (85 g), dar cred ca nu m-ar deranja foarte mult daca ar fi mai greu cu vreo 5 g.
Clipper-ul e un lemn care e foarte versatil. Cum zicea un prieten: "Dai tare, se duce tare. Dai incet, se duce incet." Poate nu are forta unui lemn cu carbon (dar e pe aproape), insa eu il prefer tuturor lemnelor pe care le-am avut (si am avut multe).

Sarbatori fericite tuturor!

ce fel de lemn are Stiga Polaris?S-ar merita pastrat lemnul si puse alte fete?
Stiga Polaris este o paleta HOBBY,de 4 stele ( la fel de buna ca una de 2 sau de 6 stele),drept pentru care nu exista o clasificare a ei alta decat numarul de stele si eventual designul ambalajului sau denumirea o vor deosebi de "surorile" ei Stiga Merope,Pollux,etc..tot hobby si ele !
Pe acest segment,al paletelor hobby,se pune accent pe marketing - legat de aspect,denumire mereu alta ( se schimba de la an la an,peste 3-4 ani nici producatorul nu va mai tine minte de Polaris,in locul ei va fi alt ambalaj cu alt nume) si mai putin pe aprecierea produsului finit data de un jucator,deoarece tinta acestor produse nu este indreptata pe linia : jucatorul care-si cauta paleta ci paleta frumos ambalata care il cauta pe cumparator.
Singura specificatie poate fi gasita chiar pe ambalaj,adica lemn balsa extra light...ma indoiesc insa ca e ceva de soi.

Desigur,daca aveti aceasta paleta si doriti sa dezlipiti fetele EVO ( de serie,pregatite pentru lipirea la definitiv,cum se zice...) pentru a testa altele pe lemn,puteti descoperi ca lemnul respectiv impreuna cu alte fete (profi) s-ar putea sa duca la o combinatie ceva mai reusita,raportata la stilul dumneavoastra de joc,cum la fel de bine puteti fi dezamagit.
Pe scurt,va recomand orice combinatie profi,de orice marca,adaptata pe nivelul de joc

Salut,
mi-am procurat si eu iarna trecuta o paleta noua Stiga :Blade-all round-Legend, cu fete Mendo Energy.Paleta este "moale",foarte indicata pt cei care doresc control si joc langa masa,in plus am inceput sa simt mai bine ierbarii cu ea(am castigat cateva meciuri impotriva lor).Intre timp m-am indreptat spre ceva mai rapid si nu mai joc cu ea.
Sunt gata sa accept un schimb cu ceva mai rapid,orice,dar cu conditia sa fie inca in stare buna(ale mele sunt jucate f.putin,doar trei turnee).

Back
Sus