Salut, m-am hotarat sa fac si eu pasul catre o paleta superioara celor hobby.*
Sunt incepator, iar stilul meu general as zice ca tinde spre defensiv (deși probabil e prea devreme pentru a avea un stil propriu probabil) , ma axez pe a scoate ce-mi trimite adversarul si a incerca sa-l pun in dificultate. Daca joc contra unui adversar care loveste mai tare scot de sub masa sau de la 1-2 m de masa, altfel incerc sa le iau de pe masa cat mai repede si sa i le trimit inapoi rapid si variat asteptand sa greseasca. Smash-uri nu incerc ca nu-mi ies, sidespin si backspin imi ies cat de cat asa ca incerc sa le pun in aplicare si la serve si la preluarile de mai departe de masa dupa ce viteza loviturii e deja neutralizata.
Pana acum singura paleta "profi" cu care am jucat a fost a unui coleg de la lucru, un BTY Primorac OFF- cu Tenergy05 pe ambele fete, veche de vreo 5 ani deci probabil fetele nu mai au aceleasi proprietati ca la inceput. Mi-a placut feelingul general, vibratia transmisa de paleta si faptul ca suprafata utila e clar mai mare si puteam sa scot si cu varful paletei fara probleme dar mi s-a parut poate putin prea rapida totusi iar la preluarea unor atacuri mai rapide nu puteam sa o repun pe masă. Ca termen de comparație era un BTY Addoy B (preasamblata) și un Cornilleau sport 200.
Pentru setup am nevoie clar de o recomandare de la dvs.*
Lemn: Yasaka Sweden Classic sau Donic Applegren Allplay? Sau altceva, preferabil ce se poate comanda online de pe la noi din tara? (La Yasaka am observat o diferenta intre modelul oferit de vivasport sau decathlon fata de modelul de pe ttsport, aveti idee care e diferenta?*
http://www.ttsport.ro/lemne/lemne-yasaka/yasaka-sweden-classic-599.html)
Fete: Habar nu am

Ma gandesc ca daca lemnul este mai "moale" fata de Primorac-ul cu care am jucat, atunci cu fete medii-tari o sa fie perfect pt mine dar nu stiu ce fete ar fi potrivite si ce grosime, am observat ca se recomanda 2.0 si lemne Off- sau All+, ma gandesc ca tendinta e ca in final sa stapanesti paleta si sa devii mai ofensiv, dar nu vreau nici sa ajung in extrema in care doar ating mingea ca sa o pot pune pe masa din cauză că setupul este prea rapid.
Va multumesc anticipat
Si daca tot e prima mea paleta pe care trebuie sa o asamblez, va rog dati-mi si o recomandare de lipici si ce altceva mi-ar mai trebui...