Panoul ierbarului amator - clasamente

Timo Boll ALC sau Primorac carbon se încadrează în lemnele ok pentru iarba?

Pe orice lem se poate pune iarbă, dar setup-ul respectiv obliga numai anumite tipuri de joc. De aceea, cel mai bine plecați de la tipul de joc, găsiți un jucător foarte bun cu acel stil și vă informați ce paletă folosește. Este drumul cel mai scurt.

M-am trezit din hibernare, și iară m-au apucat mâncărimile! La ultima sesiune de antrenamente, Kamikaze-le meu roșu și-a pierdut primul dinte, asta după un an de utilizare. Eu zic că e o durabilitate onorabilă, sub cea a Dtecs-ului dar cu mult peste ierburile din familia Spinlord. Mi-aș lua un Kamikaze verde, nu numai pentru a fi in ton cu moda, dar am citit că aceasta variantă datorită pigmentului verde, este mai lentă și mai controlabilă și în final mai al dracului! A jucat cineva cu așa ceva? Poate auzim o părere autorizată!
V-aș mai sugera încă ceva ceva. In jocul cu iarba ar trebui schimbată acea percepție adânc înrădăcinată în mintea confraților, cum că lemnul trebuie să fie cât mai lent, căci doar așa se obține acea traiectorie scurtă după bloc care produce o minge foarte greu atacabilă. Asta este istorie. Jocul anti-iarbă a evoluat foarte mult, și din acest concept al materialismului dialectic respectiv din unitatea și lupta contrariilor, iarba a ajuns la limita de jos, în acest sens fiind necesară o reconsiderare brutală a tehnicii și a tacticii de joc. Vechile ierburi fără frecare aveau un spin reversal imens, îți puteai permite ușor să adopți un stil eminamente defensiv și să plimbi paleta stânga-dreapta spre disperarea topspinarilor cu mintea încețoșată sau sa tai la nesfârșit așteptând o minge returnată înalt pentru a ataca decisiv. Azi s-au cam schimbat datele problemei. Ierburile au alte caracteristici de joc. Acel spinreversal teribil s-a diminuat considerabil, blocurile, chopurile sunt mult mai atacabile în condiția în care foarte multă lume deja înțelege mult mai bine jocul împotriva ierbii. In condițiile de azi ierburile au ajuns în impas, încurcă doar la nivel de hobby. Deci este necesară o reconsiderare radicală, atât a materialului de joc cât și a tacticii și tehnicii abordate. Deci în prima fază încercați să jucați cu iarba pe un lemn OF- sau OF cu carbon, bazalt sau arylate-carbon. Va fi mai dificil, trebuie antrenament, dar veți obține o viteză superioară a mingii, cu același nivel perturbator al jocului, și același spinreversal. În aceste condiții, timpul de reacție al adversarului se diminuează semnificativ, îngreunându-i jocul. Totodată ponderea jocului ofensiv bazat pe liftul de rever, pushuri agresive sau mingi atacate drept cu iarba, va trebui să crească semnificativ. Incercati ierburile cu burete, in defensivă sunt mai greu de stăpânit, dar în jocul ofensiv sunt o armă de temut.
În acest spirit de joc, am revenit la lemnul Levi SIC Gloria OFF cu Arylate-carbon.

Sunt total de acord cu dumneavoastră. Am jucat cu ierburile verzi, dar iarba de culoare mov îi sperie mai tare pe adversari. Setup-ul meu, din partea de jos a paginii, o consider foarte bună până la nivelul de Open.

Buna ziua,
A incercat cineva o iarba care merge si la block si in acelasi timp poate fi utilizata si la tras ? Si, in caz afirmativ, pe ce lemn, pt ca lemnul e cheia, d.p.m. de vedere ? Asa dupa cum stim noi, majoritatea ierbarilor, fiecare iarba merge utilizata la tras, cu o tehnica adecvata, dar unele merg mai bine, altele mai putin...Multumesc !

Lemnele cu Hinoky se pretează bine la iarbă? A jucat cineva cu aceasta combinație?

Lemnele cu Hinoky se pretează bine la iarbă? A jucat cineva cu aceasta combinație?

Unul dintre cele mai bune lemne pt block are hinoki la exterior -Nittaku Shake Defence- dar veti avea batai de cap pe forehand si de asemenea este un pic greu de manevrat la dimensiunea originala

Eu am incercat des sa ma inpac cu NSD-ul dar din pacate imi sar mingile prea sus din rever cu ierburile fara burete cu care joc. Ultima investitie destul de costisitoare, Innershield Layer ZLF, este foarte sigura cu iarba actuala Blitzschlag ox, cu toate ca lumea spune ca lemnul nu e facut pentru iarba fara burete. Dar datorita faptului ca Blitzshlag-ul este o iarba destul de lenta se compenseaza cumva. Pana acuma sunt incantat. Sper sa dureze euforia o durata de timp pentru a iesii din aceasta dependenta nebunatica de a testa si proba toate lemnele si fetele de pe planeta aceasta :)

Buna ziua,
A incercat cineva o iarba care merge si la block si in acelasi timp poate fi utilizata si la tras ? Si, in caz afirmativ, pe ce lemn, pt ca lemnul e cheia, d.p.m. de vedere ? Asa dupa cum stim noi, majoritatea ierbarilor, fiecare iarba merge utilizata la tras, cu o tehnica adecvata, dar unele merg mai bine, altele mai putin...Multumesc !
Din experiența proprie, o iarba cu simți mai duri, mai inflexibili se pretează mai bine la atac. Astfel Kamikaze OX verde este peste cel rosu. Pe de altă parte, un o iarbă cu un burete de 0,5 pastrează aprox. 80-85% din efectul deranjant si spinreversalul unui OX, dar crește potențialul de atac foarte mult. Asta e percepția mea după utilizarea alternativă a unui GRASS Dtecs OX și a unuia cu burete de 0,5 mm. Lemne cu o „presă” foarte bună ar fi Dr Neubauer Bloodhound si Dr Neubauer Firewall+. Oricum comportamentul lemnului este absolut subiectiv, depinde de mâna fiecăruia.

Bloodhound este un lemn încet? A jucat cineva? Am văzut în specificații ca are doua straturi de carbon și este cotat ca un lemn All+

Bună băieți, dacă puteți să mă ajutați și pe mine cu un sfat, joc tenis de1an cu softuri
De o lună mi-am făcut o paletă cu iarbă
lemn TSP balsa carbon 6,5 cu kamikaze 0,5
Acum vreau să-mi cumpăr lemnul Bloodhound, dacă puteți să-mi spuneți ce iarbă sar potrivi cu el.
Mulțumesc

Bună băieți, dacă puteți să mă ajutați și pe mine cu un sfat, joc tenis de1an cu softuri
De o lună mi-am făcut o paletă cu iarbă
lemn TSP balsa carbon 6,5 cu kamikaze 0,5
Acum vreau să-mi cumpăr lemnul Bloodhound, dacă puteți să-mi spuneți ce iarbă sar potrivi cu el.
Mulțumesc

Salutare,

Kamikaze OX, fara burete, pe rosu.

Pentru un joc de pe masa, cu blockuri si pushuri (care vor seveni…candva…agresive) ce ar fi recomandat intre Spinlorul de mai sus si S&T Hellfire X ?

M-am blocat pe astea doua pentru că vreau neaparat culoarea violet 🤷🏻‍♂️

Mda, asa-i cand citesti o zi intreaga despre zeci de fete, lemne, strategii, apoi le pui pe toate intr-o oala, le amesteci si o iei de la capat….le mai incurci. Era vb de Hellfire vs Spectre, nu stiu de unde am scos duma cu Spinlordul.

P.S. Nu stiu sa editez un mesaj de pe telefon, clau, nu s-ar putea face ca postarile consecutive ale aceluiasi user sa fie imbinate automat ?

Exista optiunea de autounire a posturilor consecutive in Vbulletin 4. Dar in urmatoarele versiuni, inclusiv in asta (vbulletin 5) nu mai exista aceasta facilitate din pacate.

Back
Sus