Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: Această funcție se poate să nu fie disponibilă în anumite browsere.
Pentru a ma tine de cuvint , voi aduce citeva argumente in "apararea " celor doi sportivi . Si pentru ca trebuie sa dau intiietate sexului frumos , voi incepe in acest episod cu Cristina Kont .rasvan a spus:Pe Ionescu si Kont i-am dat ca exemplu pentru ca, cazurile lor sunt de actualitate. Departe de mine gandul de a da "sentine definitive", mai ales ca ii cunosc destul de bine amandoi. (iar sa te gandesti ca ar fi fost "executie comandata" e prea mult... cine ma cunoaste... stie).
Mai mult, pe Ovidiu, l-am cunoscut chiar in aceasta vara cand am fost la Adi. Este un baiat foarte destept si, Adi zice, ca are sanse si in tenis... cu o conditie... sa joace la urmatoarele Europene.
Din cate stiu eu, din plecarea lui Adi in Germania, clubul din Bistrița nu a incasat nici un leu de la Bayreuth (primul club din Germania la care a activat), mai mult, nici Bayreuth nu a incasat de la Ochsenhausen vreun euro cand Adi a plecat acolo.
Ca sa lamuresc si cum ajung cluburile sa se inteleaga cu jucatorii, in general, iti trebuie o recomandare (daca nu mai multe). Cea mai buna recomandare este o medalie la europene, mondiale sau olimpiada, iar daca te mai recomanda si alti oameni din tenis e si mai bine. (Adi a ajuns in Bayreuth la recomandarea lui Vasile Florea care a jucat si el acolo, si mai departe, pe cand Vasile juca la Ochsenhausen, Adi a fost chemat la antrenamentele echipei). Acelasi lucru s-a intamplat mai apoi cu Cristi Tamas (este acum antrenor la Werder Bremen) care a ajuns la Bayreuth recomandat fiind de Adi. Cred ca fiecare din jucatorii nostri care au ajuns la cluburi din strainatate au recomandat, la randul lor, pe cineva.
Aminteam acum cateva mesaje si de cazul regretatului Andrei Cioran, care la recomandarile Otiliei si a lui Adi a ajuns la Ochsenhausen si era aproape de semnarea unui angajament.
Sunt convins ca la fel s-a intamplat si cu majoritatea sportivilor nostri care joaca acum in strainatate.
Mai mult, in luna iunie a acestui an, lui Adi i-ar fi expirat contractul cu Ochsenhausen, fapt pentru care, incepand din luna noiembrie (daca tin bine minte) a anului trecut mai multe cluburi din Europa l-au contactat. Din fericire, cei de la Ochsenhausen au facut si ei o oferta, care la Adi i s-a parut convenabila.
Daca in alte cazuri de transferuri in strainatate s-a procedat altfel asta n-am de unde sa stiu, dar ii rog pe cei care stiu amanunte sa le scrie.
Nu-mi doresc sa am dreptate in ceea ce am scris in aceste ultime mesaje, dar din nou realitatea pare sa-mi dea dreptate: din cate se pare, de la anul la Ochsenhausen VA VENI Ovtcharov (care este medaliat la europenele de juniori) pentru a juca in prima echipa.
Anul acesta printre nou-venitii (la masculin) in Bundesliga este Freitas Marcos (campionul european din acest an la juniori), in rest nu prea apar nume noi, iar la feminin este Otilia (care nu cred ca mai are nevoie de vreo prezentare pentru nici un pasionat al tenisului de masa din lume)... in rest nu au venit decat asiatici.
Campioana europeana la junioare, Daniela Dodean, a ajuns sa joace la o echipa de top a Europei, si aseara a jucat exceptional in Liga Campionilor de pe pozitia 1 in echipa !!!
Ca si o comparatie intre Cioti si Ionescu. Cioti (fiind medaliat la europenele de juniori) din primul an a jucat in liga a doua, pe cand Ovidiu joaca acum (daca retin) in liga a 5-a, si sigur diferenta la joc dintre cei doi la aceeasi varsta nu este asa de mare... diferenta o face NUMELE castigat in concursurile internationale.
PS: Ceea ce scriu pe acest forum nu este comandat de nimeni si nici nu reprezinta vreo sentinta. Sunt strict niste pareri ale mele. (Tare as vrea, in aceasta privinta, sa ma insel).