RAZVAN,NU AI INTELES NIMIC!!!

Campionatele Nationale Individuale ar trebui sa fie principala " baza de selectie " pentru loturile nationale dar , daca "sosotelile " nu coincid cele ale staff-uli tehnic se aplica varianta ajutatoare : trialurile !. Urmatorii jucatori , conform clasamentelor de la ultimele CN , prin pozitiile ocupate isi cistigasera locurile in echipa pentru Campionatele Europene : Binta Claudia (locul 3 la cadete ) , Galatan Razvan ( 4 ) , Filip Andreea ( 4 ,junioare ) Ghemes Ioana ( 5 ) Cioran Sorin ( 3 ) . Numai ca ei , prin rezultatele lor au " deranjat " si atunci se apeleaza la ...trialuri ! Este celebru cazul lui Geanta Robert de anul trecut dar si al lui Cioran Sorin de anul acesta cind s-a luptat ca un gladiator in arena cu lei , tigri. pantere, pisici salbatice pina cind , obosit si cu nervii la pamint a jucat si cu o pisica domestica - Dinca ( sa ma ierte baiatul pentru comparatie , dar el nu are nicio vina ! ) si ... in sfirsit a mincat bataie !!! Si atunci , antrenorul lotului care " tine foarte mult la el " i-a dat de inteles ca a facut marea greseala ! De fapt greseala care a fost asteptata ! Dar culmea este ca ...nu Dinca a mers la europene . ci Pop Sorin care la CN a ocupat locul 7 !!! Cui i-a pasat ca un baiat extraordinar ca Cioran Sorin , , suferise a nu stiu cita eliminare din lotul national ? Si nu Dinca este de vina pentru ca lui Sorin tot i s-ar fi gasit un motiv ....

Cel mai bine ar fi ca antrenorii sa aiba o independenta totala ( pentru ca ei trebuie sa raspunda si de rezultate ) , sa urmareasca sporivii pe parcursul intregului an competitional si ,inainte de Europene , sa-si asume intreaga responsabilitate pentru echipa pe care o propune ! Sportul este sport si orice jucator poate sa aiba o zi slaba la CN , mai ales ca se joaca sub o mare presiune ! S-ar elemina trialurile acolo unde se joaca cu sabia deasupra capului si , daca mai esti si baiat destept iti dai seama ca nu prea esti dorit si faci in final greseala fatala !

Da,asa s-a intamplat cu certitudine,cunosc si eu cazul cu amanuntele de rigoare,chiar cateva in plus,dar care oricum nu conteaza,dar mai exista o modalitate de a manevra CN care se practica masiv:un jucator care trebuie eliminat i se pune in fata favoritul 1,undeva pe la primii 8sau 16,de aceea am salutat postarea clasamentelor pe net,dar as putea sa pun pariu ca nu se vor respecta in totalitate la stabilirea capilor de serie,cine tine pariul?intodeauna vor exista interese,interese,interese.....................

Cita dreptate ai PINGPONG ! La Campionatele Nationale Individuale de juniori din anul 2005 cred ca un lucru paranormal i s-a intimplat lui Ionescu Ovidiu si Oancea Ionut ! In primul tur de pe tabloul principal a fost programat meciul dintre ei doi , care nu erau decit ... titulari ai lotului national de juniori !Mai mult , Ionescu era campion national en-titre , iar Oancea era cel mai bine clasat junior al tarii in clasamentul mondial !!! Asa s-a vrut , asa a iesit ! Si asta pentru ca Ionescu anuntase probabil ca vrea sa fuga ... intr-un container peste granitele tarii ! Daca cineva stie mai multe amanunte poate sa infirme acest lucru pentru ca eu doar am interpretat o informatie pe care am aflat-o ! Totusi , cred ca nenea Iancu ar fi exclamat : CURAT MURDAR , COANE FANICA ! La Campionatele Europene care au urmat imediat dupa Nationale cei doi sportivi au si confirmat , alaturi de Cazacu , ca au fost cei mai buni juniori ai tarii ! De ce a trebuit sa fie o intilnire intre ei in primul tur , Dumnezeu stie ....

rasvan a spus:
Pe Ionescu si Kont i-am dat ca exemplu pentru ca, cazurile lor sunt de actualitate. Departe de mine gandul de a da "sentine definitive", mai ales ca ii cunosc destul de bine amandoi. (iar sa te gandesti ca ar fi fost "executie comandata" e prea mult... cine ma cunoaste... stie).
Mai mult, pe Ovidiu, l-am cunoscut chiar in aceasta vara cand am fost la Adi. Este un baiat foarte destept si, Adi zice, ca are sanse si in tenis... cu o conditie... sa joace la urmatoarele Europene.
Din cate stiu eu, din plecarea lui Adi in Germania, clubul din Bistrița nu a incasat nici un leu de la Bayreuth (primul club din Germania la care a activat), mai mult, nici Bayreuth nu a incasat de la Ochsenhausen vreun euro cand Adi a plecat acolo.
Ca sa lamuresc si cum ajung cluburile sa se inteleaga cu jucatorii, in general, iti trebuie o recomandare (daca nu mai multe). Cea mai buna recomandare este o medalie la europene, mondiale sau olimpiada, iar daca te mai recomanda si alti oameni din tenis e si mai bine. (Adi a ajuns in Bayreuth la recomandarea lui Vasile Florea care a jucat si el acolo, si mai departe, pe cand Vasile juca la Ochsenhausen, Adi a fost chemat la antrenamentele echipei). Acelasi lucru s-a intamplat mai apoi cu Cristi Tamas (este acum antrenor la Werder Bremen) care a ajuns la Bayreuth recomandat fiind de Adi. Cred ca fiecare din jucatorii nostri care au ajuns la cluburi din strainatate au recomandat, la randul lor, pe cineva.
Aminteam acum cateva mesaje si de cazul regretatului Andrei Cioran, care la recomandarile Otiliei si a lui Adi a ajuns la Ochsenhausen si era aproape de semnarea unui angajament.
Sunt convins ca la fel s-a intamplat si cu majoritatea sportivilor nostri care joaca acum in strainatate.
Mai mult, in luna iunie a acestui an, lui Adi i-ar fi expirat contractul cu Ochsenhausen, fapt pentru care, incepand din luna noiembrie (daca tin bine minte) a anului trecut mai multe cluburi din Europa l-au contactat. Din fericire, cei de la Ochsenhausen au facut si ei o oferta, care la Adi i s-a parut convenabila.
Daca in alte cazuri de transferuri in strainatate s-a procedat altfel asta n-am de unde sa stiu, dar ii rog pe cei care stiu amanunte sa le scrie.
Nu-mi doresc sa am dreptate in ceea ce am scris in aceste ultime mesaje, dar din nou realitatea pare sa-mi dea dreptate: din cate se pare, de la anul la Ochsenhausen VA VENI Ovtcharov (care este medaliat la europenele de juniori) pentru a juca in prima echipa.
Anul acesta printre nou-venitii (la masculin) in Bundesliga este Freitas Marcos (campionul european din acest an la juniori), in rest nu prea apar nume noi, iar la feminin este Otilia (care nu cred ca mai are nevoie de vreo prezentare pentru nici un pasionat al tenisului de masa din lume)... in rest nu au venit decat asiatici.
Campioana europeana la junioare, Daniela Dodean, a ajuns sa joace la o echipa de top a Europei, si aseara a jucat exceptional in Liga Campionilor de pe pozitia 1 in echipa !!!
Ca si o comparatie intre Cioti si Ionescu. Cioti (fiind medaliat la europenele de juniori) din primul an a jucat in liga a doua, pe cand Ovidiu joaca acum (daca retin) in liga a 5-a, si sigur diferenta la joc dintre cei doi la aceeasi varsta nu este asa de mare... diferenta o face NUMELE castigat in concursurile internationale.
PS: Ceea ce scriu pe acest forum nu este comandat de nimeni si nici nu reprezinta vreo sentinta. Sunt strict niste pareri ale mele. (Tare as vrea, in aceasta privinta, sa ma insel).
Pentru a ma tine de cuvint , voi aduce citeva argumente in "apararea " celor doi sportivi . Si pentru ca trebuie sa dau intiietate sexului frumos , voi incepe in acest episod cu Cristina Kont .
Razvan ,ai spus intr-un mesaj ca " managerii urmaresc sportivii la competitii de mare anvergura " . Tocmai acest lucru a ajutat-o pe Cristina sa ajunga in Gemania ! Ea a participat la "n" Campionate Europene cu echipa de cadete si junioare ( daca nu ma insel si la un Campionat Mondial !!! ) de unde s-a intors cu foarte multe medalii ! Pentru ca site-ul FRTM nu are o arhiva unde sa caut ca sa aflu numarul exact al acestor medalii , te rog frumos ,chiar insist , sa afli si sa publici CV-ul Cristinei ! Daca gasesti o parsoana disponibila la federatie roag-o sa-i inumere si toate medaliile obtinute si la Campionatele Nationale si la toate Open-urile la care a participat ! Numai astfel pot sa inteleaga totii iubitorii tenisului de masa ca "managerii" de care ai amintit au avut CIND si mai ales LA CE sa se uite in cazul Cristinei Kont ! Acesta zestre de medalii ar fi fost si mai mare daca in anul 2006 nu a fost eliminata total din circuitul international !
Razvan , ai spus ca in Bundesliga nu s-a transferat anul acesta decit Otilia Badescu ( vorbind de fete ) . Este adevarat ca Otilia s-a transferat la TTC Troisdorf , dar ...si Cristina a aparut in prima liga germana la echipa TuSBad Driburg ! Este adevarat ca nu este titulara ,dar este in curtea lor , se pregateste acolo si va veni si momentul cind " explozia " se va realiza ! Este adevarat ca Daniela Dodean a ajuns la o echipa ce joaca in Cupa Campionilor dar , departe de mine gindul de a-i contesta talentul Danei , stii cite meciuri internationale joaca ea in fiecare an ( ca si Samara ) ? Iti spun eu : peste 140 ! Bineinteles ca este foarte bine pentru ele , si pentru tara , dar de ce alte jucatoare nu au avut sansa celor doua ? Nu cumva a scirtiit ceva in politica de promovare a talentelor ( si la fete si la baieti ) si federatia s-a multumit tot timpul cu putin ?
In Bundesliga mai joaca si Iulia Necula la 3G Berlin Tischtennis . Am sa prezint bilantul celor trei fete : Otilia Badescu ( 8 victorii - 2 infringeri ) , Iulia Necula ( 3 -3 ) , Cristina Kont ( 0 - 1 ) ! De departe Otilia Badescu are bilantul cel mai bun , dar ... in Echipa Nationala De senioare este ... Iulia Necula ! Cu echipa sa Sandonanatese , Dodean are bilantul de 6 -2 , Steff cu Castel Gofredo 4 -0 , Iar Nastase in Spania nu a jucat decit doua meciuri avind bilantul 1-1 . Bineinteles ca nici Mihaela Steff nu e in Lot .
Din tot ce am scris pina acum se vede clar ca e ceva " necurat " in situatia Cristinei Kont ! A ajuns anul acesta intr-un campionat puternic ( la aceeasi virsta ca a Danei Dodean ) si nu a fost chemata la Europene , unde a fost inlocuita de Hoza Irina sau Dospina Andreea ! Vin mondialele pe echipe si cred ca tot cu paleta in mina va sta in fata calculatorului ! De pregatirea ei din Germania chiar nu se poate profita ? Pentru Iulia Necula este bine ca joaca in Bundesliga ( atit cit joaca ) dar pentru Cristina e un pacat ? Ca sa nu mai spunem ca in clasamentul mondial Cristina inca mai esta pe locul 378 ( la 1.06.2006 era pe 335! ) in timp ce , ca sa ajungi la Hoza si Dospina iti trebuie rabdare ca sa innumeri ! Doamna Sebe , domnule Filimon chiar nu aveti curaj sa o " promovati " din nou ?
Poate ca am scris cam mult , dar sper ca nu te-am plictisit Razvan , mai ales ca ani buni a jucat la CSM Bistrița ! Si ce " certificat de calitate" mai bun i se poate aplica Cristinei Kont decit acela ca a fost antrenata de dl. GHEORGHE BOZGA ! Ca si Crisan , Creanga , Steff si multi altii...

Am folosit pentru documentare urmatoarele site-uri : www.frtenisdemasa.ro , www.ettu.org , www.ittf.com , www.tischtennis.de , www.fitet.org

Razvan ,te salut si sper sa nu-ti fi pus rabdarea la incercare !

Urmatorul episod i-l voi dedica lui Ovidiu Ionescu .

de inca una cel putin stiu eu,un bronz in 2005 la dublu mixt cu francezul Lebersson,dar parca eu asa stiu ca mai sunt,voi reveni....................

Razvan , mai cauta te rog frumos si la Europene , mai caut si eu ,mai cauta si PINGPONG , dar cel mai corect ar fi sa intervina o fosta colega de echipa nationala a Cristinei , sau chiar un antrenor !

O seara buna !

Ce am mai gasit ca a fost componenta echipei de junioare care a luat bronz la Budapesta in 2004 alaturi de Necula, Mamaliga si Chirametli. Noroc cu discutia asta ca m-am mai uitat o data peste hartii si peste ce am postat. Daca mai gasiti lipsuri in arhiva de pe site va rog sa mi le semnalati.
Mersi si o seara placuta.

SELECTII !! SELECTII ??

SELECTII !! SELECTII ??

Ca tot veni vorba de Cristina mi-am adus aminte de o intamplare demna de pus in rama:inaintea CM de juniori din Japonia,filimon convoaca sase sportive la unul dintre "celebrele"trialuri (de care amintea si cesemistul),patru de Constanța (Necula,Samara,Chirametli,Mamaliga),plus Dodean si Kont,intamplarea a facut ca inainte cu doua zile sa aiba loc etapa in superliga,la meciul direct constanta-Bistrița, Kont face instructie cu toata "armata constantei"lasand doar doua seturi in patru meciuri,vazand asta filimon,stiind ca la Dodean nu are ce sa-i faca "muta in plic" ca la sah,anuleaza trialul,o taie jos pe Mamaliga si Kont o lipeste pe Dodean langa celelalte trei constancence si pleaca la mondiale.Un mod "OBIECTIV" de a face selectia la lotul national,care poarta sigla filimon.[/b]

Atitea intrebari punem,ca si aia prosti da,nu cumva nu stim cine face loturile la cadeti si la juniori??????????
hai sa fim seriosi,cine vrea sa fie rezultat la juniori,BOZGA?????hai sa fim seriosi........ce drak ,nu mai stim cu cine votam...?
sintem prosti???????
BRAVO CADETILOR DAR ,NICIODATA LUI BAOZGA..............pt,,ca acolo,munceste alta persoana,adica filifasLa toti ne-a luat fata dmnu., Bozga,nu,nu ne-a luat nici o fata................El cede ca ne impresioneaza dar,crede gresit.Oricum,este acolo cu presedintele federatiei care vrea sa-si afirme fata (o sa fie o a doaua sebe)sa si-o bage ibn fata pt. europene.Mai traim si mai vedem.............

Multa stima pt. cesemistu si pt. pingpong ,stiu ca traiti acest sport dar,voi care sinteti in acest sport ,nu stiti cine face cartile in acest sport?
Sinteti niste naivi................Ne ascundem dupa degete ,ca Mircea Dinu ie un stift de antrenor,sau ca nu stiu ce sportiv nu merita sa mearga la nu stiu ce competitie............Pina la urma Ionescvu?ie o scula?
atunci ial domne la lot......,da nu se poate,ca-i suspendat....................hai sa fim seriosi.........toti cei maim buni,sint suspendati...........ce drak................ 😉

Bai baieti,stati prost cu toate statisticile care le faceti voi.Nush unde va ginditi voi,cind vorbiti adevarurile astea.............dar,cred ca nu stiti cu cine aveti de-aface........Este o mafie care este greu de contracarat,ca-n caracatita...........eu,unul nu cred ca voi ,sinteti prosti sau,nebuni dar,stiti f.bine cine face cartile in tenisul de masa rominesc........Aveti mare dreptate...Ceea ce se intimpla in tenis,ie strigator la cer dar,ce sa faci.------------ 😉 Io zic s-o lasam asa,pina cind?......nu stiu dar........o sa aflam,ca nu poate sa tina la nesfirsit............. 😉

eL ESTE UN MARE ANTRENOR DAR,CA OM ..........EEEEEEEEE!!!cu Filimon este alta treaba asemanatoare (parca i-a tunat si i-a adunat)In afara de Dana Dodean(la care n-a avut ce-i face........),care misca mai sus de Constanța,trebuia sa mearga la Centru(vezi Mamaliga....),nu mergea,nu prindea lotu,clar nu?
Chestiile astea,Filimon le face de o viata dar,nu stiu de ce Bozga trebuie sa faca la fel........???? :?: :?: :!: Cu Postoaca,bozga a fost un pic mai rapid..........si Filimon lui Bozga,n-are ce sa-i faca..........hahahaSa urmarim ce o sa vina din spate.........Om trai si om vedea......... :D :?:

Back
Sus