Asadar, dupa cum ziceam aseara, domnule Florin, s-o luam metodic.
In primul rand, mi-as permite cateva consideratii privind forma "remarcilor",
facute de dumneavoastra, la postul meu. Vedeti, dumneavoastra, in momentul
cand o persoana i se adreseaza alteia, aceasta trebuie sa utilizeze fie formula
de politete(domn, doamna etc.), fie direct numele sau prenumele interlocutorului,
in cazul VOCATIV(domnule, Paule, Florine etc.), nu in cazul NOMINATIV(D-l).
Mai apoi folositi, in cateva randuri, in mod gresit, locutiunea prepozitionala
IN AFARA DE, sub forma INAFARA DE!? Constat, de asemenea, ca aveti
lacune si in ceea ce priveste articularea, cu articolul hotarat, a substantivului COPIL,
la numarul plural: se spune " In schimb, COPIII au platit 10 lei...", nu "copii"!
Intr-un alt pasaj aveti o exprimare precum a unui strain care, inca, nu stapaneste,
prea bine, limba romana: "O fi mult, o fi putin....nu conteaza....dar noi respectam
pe cistigatori, si din "saracia din Oltenia", mai indulcim si pe altii ....." Corect:
"O fi mult, o fi putin....nu conteaza....dar noi II respectam pe cistigatori si,
din "saracia din Oltenia", II mai indulcim si pe altii ....."
Ma opresc, aici, cu analiza pe text fiind constient ca, precum cativa predecesori care
au incercat sa sensibilizeze utilizatorii forumului, in a folosi cat mai exact limba ce-o
vorbim, imi voi atrage, si eu, oprobriul majoritatii; dar este un risc asumat!
Trecand, acum, la fondul problemei, va pot spune ca, citind si recitind, cu foarte mare atentie,
toate cele pe care mi le-ati scris, inclin a crede ca, de fapt, eu v-am vorbit despre
mere iar dumneavoastra le-ati confundat cu gutuile! Si sa ma explic: este de domeniul
evidentei ca, la acest turneu, in schimbul taxei de 35 de lei, noi, cei neinscrisi in niciuna din categoriile:
podiumuri de premiere, copii(aici, nearticulat!) si, eventual, persoane cu handicap, am
primit, doar, 1 bucata sticla de apa Dorna(sunt destui care ar putea sa confirme ca, la fel ca
mine, s-au simtit nedreptatiti insa e mai comod sa stai sub semnul anonimatului!).
[Refuz sa cred ca anumite turnee ar fi pe principiul Caritas: cotizeaza o multime, care
se alege cu praful de pe toba, pentru ca cei premiati-cam aceiasi!- sa plece cu cat mai
multe ofrande(a se vedea intelesul figurativ al cuvantului!)]. The Winner Takes It All !
Prin urmare, toate exemplele date de dumneavoastra: cadourile, pe langa traditionalele
diplome, medalii si cupe, taxele micsorate, pentru unele categorii defavorizate etc. NU SUNT LA TEMA!
Coincidenta face ca, primul turneu la care am participat, in cadrul AmaTur, sa fie cel de la Topoloveni,
din 12 octombrie 2013(A+), cu o participare de 89.3%, taxa 35 lei, asigurandu-se, pe langa apa,
un sandwich si "ceva gustos, la pranz". Placut impresionat, am revenit(dupa 3 ani, insa), pe 3 septembrie
2016 si pe 8 octombrie, acelasi an. Diferenta dintre cele doua turnee, apropiate ca desfasurare, este ca,
daca la primul, portia de sarmale era inclusa in taxa de 35 lei, la cel de-al doilea(taxa 15 lei), sarmalele
au fost contra cost.(Nimic de comentat). Urmatoarea participare a fost pe data de 8 iulie 2017(A+),
grad de afluenta de 66.7% unde, contra sumei de 40 lei(!), ni s-a oferit, pe langa apa, "piept de pui cu
garnitura si salata")(Da, era ceva nou!). Am continuat frecventarea locatiei la Regionalul din 2 septembrie,
prezenta de, doar, 35%(!?) si, cand, contra a 35 de lei,nu-mi aduc aminte sa fi primit altceva decat apa
(cine a dorit sarmale, le-a achitat, parca, separat). Am fost si in iarna anului in curs, pe 6 ianuarie, participare
record, de 192 de inscrisi, taxa 30 lei(despre hrana, nu-mi aduc aminte avand, ca de fiecare data, sandwichuri
in rucsac). Si ultima calatorie, cea prilejuita de Regionalul lui 2018, despre care am facut vorbire, mai sus(si,
la care, mi-am adus aminte ca, se plangea un coleg, ca n-ar fi gasit nici hartie igienica, la toaleta!).
La final, tragand o linie si adunand plusurile si minusurile turneelor de la Topoloveni, la care am fost prezent,
de-a lungul timpului, inclin a crede ca, poate, tonul folosit de mine a fost cam prea vehement(stiu ca orasul are,
ca marca inregistrata, magiunul, nu si sarmalele care, chiar daca sunt traditionale, sunt un tip de mancare destul
de greu de digerat, in special de la o varsta, incolo, din care cauza am si catalogat concursurile, de aici, austere,
fara posibilitatea de alegere). Daca am deranjat, in vreun fel, imi fac "mea culpa"!
In ceea ce priveste treaba cu pianistul, v-as recomanda sa faceti o auditie a albumului lui Elton John,
"Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player". Merita.