Vă salut! Am jucat cu dtecs o bună bună perioadă de timp, cu mx-p sau alte softuri.
Concluzia la care am ajuns, după câțiva ani și mulți bani cheltuiți

: sunt 4 variabile în a alege paleta perfectă, interdependente.
Vorbind de aceleași componente:
1. O iarbă nu se potrivește cu 2 lemne, nu se potrivește cu softul și greutatea lui, generează alta viteză.
2. Un soft nu se potrivește cu lemnul sau dă proprietăți diferite sariturii din ox, la block pasiv. (Mihai a spus de efectul dat, ca ajuta iarba. Eu sunt de acord cu asta, dar mai mult contează cu ce joaca adversarul. Dacă dai efect adversarului care are anti sau tot iarbă, ori o față tocita... nu beneficiezi de acesta, înapoi.
3. Lemnul, fie el cât de diferit (cu balsa, cu carbon, rigid, flexibil) pune în valoare sau face o iarbă să pară "cea mai proastă cu care am jucat"
4. "M?na jucătorului"
Revenind la cele spuse de dl Laky, de la Der Materialspezialist am folosit câteva materiale, pe care le voi descrie, așa cum am înțeles eu.
Lemnul trouble: 64 gr, flexibil tare, puțin rigid furnirul exterior, miezul subțire pare din balsa. F bun la topspin cu fețe medii hard, pe partea de iarbă nu face minuni, are viteză mică, mult control, dat nu are reversal f bun la block pasiv. Bun tare la chop.
Lemnul wizard: 65 gr, rigid si cam rapid. Absoarbe ceva viteza la block pasiv, ?ntoarce f bine efectul. Defectul lui (?n relația cu mine) este prea puțin flexibil pt greutatea setupului total pt a avea dwel time-ul necesar loviturii de topspin din mingi tăiate. (*Posibil sa îl vând)
Iarbă ox elimination extra long: o prostie

Poți ataca mai ușor cu ea, ceea ce eu nu fac. Nu încurcă, nu are nimic deosebit.
Am lăsat ce e mai bun la sf?rșit: KAMIKAZE

Nu a avut George pe stoc și voi mai aștepta. Dar i-am făcut lui Ștefan Patrick o paletă cu lemn Dr neubauer Bloodhound, kamikaze ox (lipită cu folie) și rasanter 42 ultramax. Este cel mai bun setup întâlnit pana acum. Bloodhound îl are de la mine, eu joc cu același lemn. Cu alte ierburi nu părea sa fie cine știe ce, însă pe kamikaze o pune în valoare f mult. Orice tip de block este ușor, însă mingile returnate seamănă cu cele de pe vremea celuloidului. Traiectorii scurte, cu mult efect (chiar și lateral - wobling, chiar dacă nu a dat adversarul). Este și lentă, simțitor față de dtecs.
Sunt multe de spus, multe de încercat... Mai discutăm "între noi", pe la turnee

*Mihai, mi-am luat revanșa, aseară.

Ți-am spus ca atunci nu a reflectat valoarea mea,eram automultumit cu rezultatul

Setup-ul meu actual: bloodhound, Tsp ventus spin 2.0 și Spinlord blitzschlag ox (?n lipsa de kamikaze)
încă ceva și închei: foliile de la der materialspezialist sunt cele mai bune de pana acum. Pe o parte se lipesc mai puțin (nu riști sa strici vreun lemn) și sunt flexibile. Asta ?nseamnă că zimtii se pot mișca puțin, nu stau ficsi ca pe restul foliilor plasticoase. Scrie Aslan pe ele, eu le recomand.
O zi bună tuturor!
https://www.youtube.com/channel/UCUolvdiZfRVMbKfWxb7sp6w
https://www.facebook.com/309680636343003