Oktaw Marius
maestru
Este greu de crezut că cineva se poate obișnui cu o iarbă după numai câteva ore, tu ai și detaliat lucrul ăsta. însă... atât Patrick, cât și eu... am simțit o sinergie puternică între stilul nostru de joc și Kamikaze. Este drept, amândoi o folosim pe Dr Neubauer bloodhound, lemn testat de mine cu Dtecs, Talon, Saviga v, Globe 979.Asa cum am promis revin cu impresiile de la antrenamentul din seara aceasta.
Am folosit doua setupuri: Freitas ALC+Dignics 05+Grass D.tecs neagra - 150 de grame si Freitas ALC+Dignics 05+ Kamikaze rosie 151 de grame.
Se pare ca, intalnirea mea cu fata Kamikaze a durat cat un atac Kamikaze asupra unui portavion american in al doilea razboi mondial. Aveam oarecare banuieli din ziua de sambata, dar, conform principiului meu ca cel mai bine sa sa probezi, am zis sa-i dau o sansa fetei Der Materialspezialist Kamikaze. Sambata la Brașov am jucat cu Patrick, stiam ca are Der Materialspezialist Kamikaze pe Dr.Neubauer Bloodhound si m-a interesat sa vad ce poate produce acea fata. Nu m-a incurcat prea mult, ba din contra, avantajul lui Patrick a fost ca intoarce paleta, ca si mine de altfel, insa initiaza mai usor decat mine din rever atacurile si are o constanta mai mare a loviturilor din forehand. Dupa care am facut cateva seturi cu Octav, am folosit setupul lui cu Der Materialspezialist Kamikaze, ulterior am jucat impotriva aceluiasi setup. Cand am folosit-o mi-a placut ca tinea mingea scurt (acesta a fost si motivul principal pentru care am decis sa o probez). Mi-a dat insa de atunci impresia ca este mai reactiva la spin decat D.tecs, lucru intarit cand i-am dat inapoi paleta lui Octav si au aparut greseli nefortate, mai ales in fata unui spin puternic.
In seara asta am inceput bine, am jucat cu doi adversari de nivel avansat, MP intre 10-15 fara vreo diferenta semnificativa de utilizare si rezultate intre cele doua setupuri. Treaba s-a schimbat cand am jucat cu urmatorii 3 jucatori doi, dintre ei jucatori de open, toti cu experienta in jocul impotriva ierburilor. M-am simtit ca un incepator. Daca primeam bakspin puternic mingea se oprea in fileu, trebuia sa intru cu paleta deschisa in bloc, topspin puternic mingea se ducea afara. Kamikaze este mult mai reactiva la spinul adversarului, mai ales daca incerci sa faci un block sau push activ, practiv devenea incontrolabila. Peste 75% din greseli au avut ca efect oprirea mingiei in fileu.
Am stat in pauza si m-am gandit ca pot rezolva problema faptului ca traiectoria e prea scurta punand fata pe un lemn care arunca mai sus decat Freitas (ceva gen Innerforce). Insa ceea ce nu se poate regla este lipsa de control. Nu tin minte sa fi patit cu multe ierburi, si mi-au trecut prin mana destule, sa vreau sa plasez mingea langa fileu si sa se duca lung langa tusa, si inversa sa vreau sa trimit lung si mingea sa se opreasca in fileu. Pur si simplu ajunsesem sa fixez tinta block-ului undeva in mijlocul terenului advers. O lipsa mare de control si un comportament imprevizibil pentru utilizator.
Acum na, am zis ca joc eu prost, insa dupa 2 seturi in fiecare meci cu Der Materialspezialist Kamikaze, am luat cealalta paleta, si s-a schimbat complet situatia, block-ul functiona perfact, controlul era maxim cu D.tecs. Fata care m-a ajutat sa iau cele 8 cupe anul asta mergea foarte bine.
Dat fiind oboseala reiau pe scurt concluzionand comparatia intre cele doua fete.
Der Materialspezialist Kamikaze este utila jucatorilor care le plac fetele long pips ce permit variatii de spin, nu se aseamna cu Grass D.tecs care este aproape insensibila la spinul adversarului. Era logic sa fie asa atat timp cat pipsii sunt mai ingusti si mai inalti. Trebuie sa iei in considerare orice variatie de spin a adversarului. Cu D.tecs nu este cazul.
Der Materialspezialist Kamikaze este utila impotriva jucatorilor cu un nivel inferior de joc, pentru a bate jucatori avansati trebuie sa existe o buna colaborare intre jucator si fata. Nu cred ca cineva care a jucat mult timp cu D.tecs sa aiba o buna colaborare cu Der Materialspezialist Kamikaze. Nu are controlul pe care il are D.tecs.
Reversalul este foarte bun cu Der Materialspezialist Kamikaze, insa nu la fel de bun ca al D.tecs. Un mare minus de luat in considerare este lipsa efectului de franare, care o face pe D.tecs sa straluceasca, cei care folosesc fata stiu despre ce vorbesc. Din D.tecs mingea vine repede si liniar apoi dintr-o data se opreste in aer, ceea ce provoaca numeroase greseli de timing ale adversarului.
Punctul forte al Der Materialspezialist Kamikaze este faptul ca poate tine mingea foarte scurt, intr-o combinatie cu un lemn potrivit (cum este cazul lui Dr.Neubauer Bloodhound), insa daca esti pus sub presiune situatia se schimba. Faptul ca in anumite momente ale jocului devine imprevizibila pentru cel care o utilizeaza este o mare vulnerabilitate. Sensibilitatea la spin a unei fete long pips nu este ceea ce cauta un pushblocker. Este o fata care nu-mi inspira incredere, poate cu mult antrenament s-ar putea rezolva problema aceasta, dar de ce sa ma chinui sa invat o astfel de fata, cand D.tecs imi asigura tot ceea ce doresc si per ansamblu este superioara pentru stilul meu de joc? Pentru mine caracteritica principala pe care o caut la o fata long pips este controlul, iar la acest capitol D.tecs este in continuare No. 1.
@ Sebi daca vrei poti veni la A+ de la Bacău si iti dau fata Kamikaze sa o probezi cateva seturi, insa eu zic ca nu o sa-ti placa. Eu am copiat stilul de joc si folosirea ierbii de la tine si am mai imprumutat cate ceva de la Samoila Ion prin urmare pentru ce jucam noi fata aceasta nu pare a putea inlocui D.tecs, astfel incat sa aduca beneficii.
Cu Dtecs nu avea reversal, sărea prea tare, talon... arunca puțin mai scurt și "?ntortocheat", saviga v... buna combinația, globe 979... Imposibil block pasiv.
Cred că am scris mai sus, dar acum intru în subiect. La ultimele mele 3 turnee (la care am jucat finala și 2 au fost câștigate - la Avansați, Targoviște, Ploiești, Brașov) am jucat cu 3 setup-uri diferite

?mi vine să îmi trag două palme și să mă trezesc din veșnica încercare și căutare a combinației perfecte. Exista una potrivita stilului tău, dar mai mult contează să poți executa toate loviturile specifice, să cunoști teoria și să știi când și ce să aplici, să schimbi tactica în funcție de adversar, să ai curaj, sa gîndești limpede... Sau... să simți jocul

încă mai port discuții cu jucători care se mira că eu mă uit la sigla de pe minge, cât de repede și în ce direcție se ?nv?rte. De asta mă poate afecta lumina care face masa să luceasca, o minge tocita, etc.
Targoviște: balsa carbo x5 cu dtecs și el-p. Stiți ca dtecs cu balsa face urat la pushuri, așa am ajuns în finală, fără sa fac block. Eee, nici chiar așa dar... nici nu încercasem acasă combinația, i-am dat o șansă la încălzire și am văzut că merge. în finală... fa block, dacă poți

Ploiești: am revenit la bloodhound cu ventus spin 2.0 și am comandat repede blitzschlag. între timp ii făcusem lui Patrick paleta cu kamikaze și tanjeam după ea, nu era în stoc. Cu blitzschlag locul 1, ce să zic... aproape că nu îmi mai trebuia kamikaze. Mă sună G. Durdun joi, nu l-am putut refuza (un băiat extraordinar) și vineri a venit kamikaze.
Brașov: Sâmbăta am încercat paleta la sală cu Mihai și a rămas combinația stabilita pt turneul de Duminică.
La turneu, Kamikaze pe bloodhound și ventus spin- nu am jucat la nivel maxim în inferioare, mai comiteam erori neforțate cu ea. însă, după câteva meciuri, am adaptat unghiul paletei și aceasta a început să adune frustrări în rândul softisti lor

Mulți au regretat ca "au ?nvățat să servească" iar eu m-am bucurat că nu au știu să își aleagă serviciile. Cele mai grele meciuri au fost cu Docan și Cuna, care știau cu ce se mănîncă, dar le-a lipsit ingredientul secret, probabil. Locul 1... iar acum sunt în concediu și fac o pauză, parcă nici nu mă mai interesează să cheltuiesc at?ția bani pe materiale, se pare că pot juca cu multe combinații.
Dacă nu ați avut răbdare sa citiți tot, eu sunt f deschis la discuții pe aceasta temă la turnee, poate ne vedem la Bacău, la A+.
Succes la antrenamente, să auzim de bine!
https://www.youtube.com/channel/UCUolvdiZfRVMbKfWxb7sp6w
https://www.facebook.com/309680636343003