Panoul ierbarului amator - clasamente

Asa cum am promis revin cu impresiile de la antrenamentul din seara aceasta.
Am folosit doua setupuri: Freitas ALC+Dignics 05+Grass D.tecs neagra - 150 de grame si Freitas ALC+Dignics 05+ Kamikaze rosie 151 de grame.

Se pare ca, intalnirea mea cu fata Kamikaze a durat cat un atac Kamikaze asupra unui portavion american in al doilea razboi mondial. Aveam oarecare banuieli din ziua de sambata, dar, conform principiului meu ca cel mai bine sa sa probezi, am zis sa-i dau o sansa fetei Der Materialspezialist Kamikaze. Sambata la Brașov am jucat cu Patrick, stiam ca are Der Materialspezialist Kamikaze pe Dr.Neubauer Bloodhound si m-a interesat sa vad ce poate produce acea fata. Nu m-a incurcat prea mult, ba din contra, avantajul lui Patrick a fost ca intoarce paleta, ca si mine de altfel, insa initiaza mai usor decat mine din rever atacurile si are o constanta mai mare a loviturilor din forehand. Dupa care am facut cateva seturi cu Octav, am folosit setupul lui cu Der Materialspezialist Kamikaze, ulterior am jucat impotriva aceluiasi setup. Cand am folosit-o mi-a placut ca tinea mingea scurt (acesta a fost si motivul principal pentru care am decis sa o probez). Mi-a dat insa de atunci impresia ca este mai reactiva la spin decat D.tecs, lucru intarit cand i-am dat inapoi paleta lui Octav si au aparut greseli nefortate, mai ales in fata unui spin puternic.

In seara asta am inceput bine, am jucat cu doi adversari de nivel avansat, MP intre 10-15 fara vreo diferenta semnificativa de utilizare si rezultate intre cele doua setupuri. Treaba s-a schimbat cand am jucat cu urmatorii 3 jucatori doi, dintre ei jucatori de open, toti cu experienta in jocul impotriva ierburilor. M-am simtit ca un incepator. Daca primeam bakspin puternic mingea se oprea in fileu, trebuia sa intru cu paleta deschisa in bloc, topspin puternic mingea se ducea afara. Kamikaze este mult mai reactiva la spinul adversarului, mai ales daca incerci sa faci un block sau push activ, practiv devenea incontrolabila. Peste 75% din greseli au avut ca efect oprirea mingiei in fileu.

Am stat in pauza si m-am gandit ca pot rezolva problema faptului ca traiectoria e prea scurta punand fata pe un lemn care arunca mai sus decat Freitas (ceva gen Innerforce). Insa ceea ce nu se poate regla este lipsa de control. Nu tin minte sa fi patit cu multe ierburi, si mi-au trecut prin mana destule, sa vreau sa plasez mingea langa fileu si sa se duca lung langa tusa, si inversa sa vreau sa trimit lung si mingea sa se opreasca in fileu. Pur si simplu ajunsesem sa fixez tinta block-ului undeva in mijlocul terenului advers. O lipsa mare de control si un comportament imprevizibil pentru utilizator.

Acum na, am zis ca joc eu prost, insa dupa 2 seturi in fiecare meci cu Der Materialspezialist Kamikaze, am luat cealalta paleta, si s-a schimbat complet situatia, block-ul functiona perfact, controlul era maxim cu D.tecs. Fata care m-a ajutat sa iau cele 8 cupe anul asta mergea foarte bine.

Dat fiind oboseala reiau pe scurt concluzionand comparatia intre cele doua fete.
Der Materialspezialist Kamikaze este utila jucatorilor care le plac fetele long pips ce permit variatii de spin, nu se aseamna cu Grass D.tecs care este aproape insensibila la spinul adversarului. Era logic sa fie asa atat timp cat pipsii sunt mai ingusti si mai inalti. Trebuie sa iei in considerare orice variatie de spin a adversarului. Cu D.tecs nu este cazul.
Der Materialspezialist Kamikaze este utila impotriva jucatorilor cu un nivel inferior de joc, pentru a bate jucatori avansati trebuie sa existe o buna colaborare intre jucator si fata. Nu cred ca cineva care a jucat mult timp cu D.tecs sa aiba o buna colaborare cu Der Materialspezialist Kamikaze. Nu are controlul pe care il are D.tecs.
Reversalul este foarte bun cu Der Materialspezialist Kamikaze, insa nu la fel de bun ca al D.tecs. Un mare minus de luat in considerare este lipsa efectului de franare, care o face pe D.tecs sa straluceasca, cei care folosesc fata stiu despre ce vorbesc. Din D.tecs mingea vine repede si liniar apoi dintr-o data se opreste in aer, ceea ce provoaca numeroase greseli de timing ale adversarului.
Punctul forte al Der Materialspezialist Kamikaze este faptul ca poate tine mingea foarte scurt, intr-o combinatie cu un lemn potrivit (cum este cazul lui Dr.Neubauer Bloodhound), insa daca esti pus sub presiune situatia se schimba. Faptul ca in anumite momente ale jocului devine imprevizibila pentru cel care o utilizeaza este o mare vulnerabilitate. Sensibilitatea la spin a unei fete long pips nu este ceea ce cauta un pushblocker. Este o fata care nu-mi inspira incredere, poate cu mult antrenament s-ar putea rezolva problema aceasta, dar de ce sa ma chinui sa invat o astfel de fata, cand D.tecs imi asigura tot ceea ce doresc si per ansamblu este superioara pentru stilul meu de joc? Pentru mine caracteritica principala pe care o caut la o fata long pips este controlul, iar la acest capitol D.tecs este in continuare No. 1.

@ Sebi daca vrei poti veni la A+ de la Bacău si iti dau fata Kamikaze sa o probezi cateva seturi, insa eu zic ca nu o sa-ti placa. Eu am copiat stilul de joc si folosirea ierbii de la tine si am mai imprumutat cate ceva de la Samoila Ion prin urmare pentru ce jucam noi fata aceasta nu pare a putea inlocui D.tecs, astfel incat sa aduca beneficii.
Este greu de crezut că cineva se poate obișnui cu o iarbă după numai câteva ore, tu ai și detaliat lucrul ăsta. însă... atât Patrick, cât și eu... am simțit o sinergie puternică între stilul nostru de joc și Kamikaze. Este drept, amândoi o folosim pe Dr Neubauer bloodhound, lemn testat de mine cu Dtecs, Talon, Saviga v, Globe 979.
Cu Dtecs nu avea reversal, sărea prea tare, talon... arunca puțin mai scurt și "?ntortocheat", saviga v... buna combinația, globe 979... Imposibil block pasiv.
Cred că am scris mai sus, dar acum intru în subiect. La ultimele mele 3 turnee (la care am jucat finala și 2 au fost câștigate - la Avansați, Targoviște, Ploiești, Brașov) am jucat cu 3 setup-uri diferite
?mi vine să îmi trag două palme și să mă trezesc din veșnica încercare și căutare a combinației perfecte. Exista una potrivita stilului tău, dar mai mult contează să poți executa toate loviturile specifice, să cunoști teoria și să știi când și ce să aplici, să schimbi tactica în funcție de adversar, să ai curaj, sa gîndești limpede... Sau... să simți jocul
încă mai port discuții cu jucători care se mira că eu mă uit la sigla de pe minge, cât de repede și în ce direcție se ?nv?rte. De asta mă poate afecta lumina care face masa să luceasca, o minge tocita, etc.

Targoviște: balsa carbo x5 cu dtecs și el-p. Stiți ca dtecs cu balsa face urat la pushuri, așa am ajuns în finală, fără sa fac block. Eee, nici chiar așa dar... nici nu încercasem acasă combinația, i-am dat o șansă la încălzire și am văzut că merge. în finală... fa block, dacă poți Arunca f tare și cam sus. Loc 2,multumit, vândut balsa carbo x5.

Ploiești: am revenit la bloodhound cu ventus spin 2.0 și am comandat repede blitzschlag. între timp ii făcusem lui Patrick paleta cu kamikaze și tanjeam după ea, nu era în stoc. Cu blitzschlag locul 1, ce să zic... aproape că nu îmi mai trebuia kamikaze. Mă sună G. Durdun joi, nu l-am putut refuza (un băiat extraordinar) și vineri a venit kamikaze.

Brașov: Sâmbăta am încercat paleta la sală cu Mihai și a rămas combinația stabilita pt turneul de Duminică.
La turneu, Kamikaze pe bloodhound și ventus spin- nu am jucat la nivel maxim în inferioare, mai comiteam erori neforțate cu ea. însă, după câteva meciuri, am adaptat unghiul paletei și aceasta a început să adune frustrări în rândul softisti lor
Mulți au regretat ca "au ?nvățat să servească" iar eu m-am bucurat că nu au știu să își aleagă serviciile. Cele mai grele meciuri au fost cu Docan și Cuna, care știau cu ce se mănîncă, dar le-a lipsit ingredientul secret, probabil. Locul 1... iar acum sunt în concediu și fac o pauză, parcă nici nu mă mai interesează să cheltuiesc at?ția bani pe materiale, se pare că pot juca cu multe combinații.
Dacă nu ați avut răbdare sa citiți tot, eu sunt f deschis la discuții pe aceasta temă la turnee, poate ne vedem la Bacău, la A+.
Succes la antrenamente, să auzim de bine!

https://www.youtube.com/channel/UCUolvdiZfRVMbKfWxb7sp6w

https://www.facebook.com/309680636343003
 
Exact cum am si spus eram pregatit pentru o aventura mai lunga, dar totusi simti dupa cateva ore daca exista o compatibilitate cu ea sau nu. Cu Dignics05 am simtit dupa 15 minute ca are potential superior, ca ma poate ajuta, dupa 10 ore de antrenament decizia schimbarii setupului a fost luata. Si era o decizie importantanta, sa fac rost de 3 Dignics 05.

In cazul tau Octav nu kamikaze ti-a adus cupa de la Brașov ci nivelul de joc, cred ca daca foloseai blitzschlag iti era si mai usor. Kamikaze nu este o fata rea, intr-o combinatie cu un lemn potrivit poate fi eficienta pentru unii, depinde de stilul lor de joc, pentru mine ca utilizator de D.tecs, nu poate fi cazul. Cred insa ca trebuie apreciat lemnul celor de la Dr. Neubauer. Bloodhound este un lemn foarte bun. Chiar lucrul acesta il intrebasem pe Octav sambata. Esti sigur ca fata e cea care face treaba buna sau lemnul din spatele ei o ajuta enorm? Se pare ca banuiala a fost corecta si lemnul e cel care ajuta fata.

La Open, pentru ca in ultimul timp joc cu cei de la Open si Elite la antrenamente, si din toamna probabil amandoi vom face trecerea la Open, situatia se schimba si iti spun ca nu ai fi avut timp sa faci acele ajustari si orice greseala de unghi ti-ar fi fost pedepsita. Presiunea exercitata este mult mai mare si prin urmare numai prin control maxim si consistenta a loviturilor poti avea succes. Cum zicea si Adrian mai sus. Daca ai invatat o iarba si ea iti aduce satisfactii nu ai de ce sa schimbi. In opinia mea este necesar sa probezi oricand, sa incerci sa gasesti o fata care sa iti aduca un plus, dar asta inseamna sa fie o fata foarte asemanatoare, un upgrade la ceea ce ai, nu o fata care necesita foarte multe ajustari.
 
Imi pare rau ca nu sunt in tara dar lansez o idee ce ar putea prinde si pe care, cu siguranta, as fi pus-o in aplicare...macar o data la 3 luni, ar trebui convocata o adunare generala a tuturor ierbarilor intr-o localitate la indemana si acolo ar trebui incercate, analizate, probate pe indelete toate materialele disponibile in geanta fiecarui participant...se poate organiza si un mini turneu, un mega gratar, etc...ma inscriu ca posibil furnizor de materiale ce nu se gasesc pe piata din Romania si se gasesc in Germania ( in mod gratuit, desigur ).
 
Am citit comentariile colegilor ierbari de mai sus. Pentru mine, aceste comentarii ca si esenta, amanunte, descrieri, etc. sunt comentarii de Elite ( parca ma simteam manevrand paletele voastre, in timpul descrierilor ) !!Am cateva adaugiri:
- Poate ca am omis in interventiile mele anterioare, dar cea mai completa fata pe care am utilizat-o si din pacate nu o mai fac este Dornenglanz1. Spun din pacate pentru ca la mine utilizarea ei dura 3-4 saptamani, dupa care pimpsii incepeau sa pice. Cateodata mai si trageam cu ea, dar unii colegi cu care jucam imi directionau top-spinuri atat de putenice in iarba, incat probabil asta a fost si unul dintre motivele nefiabilitatii ei. As fi interesat de o parere de la un jucator, indiferent de categorie, care a utilizat mai mult timp iarba Dornenglanz2 ( cu albina pe fond verde ). Am inteles ca e mai fiabila, dar in rest ? Seamana catusi de putin cu sora ei, Dornenglanz1 ?
- Octav, cred ca la stilul tau de jos se preteaza mult mai bine Kamikaze, nu folosesti atat de des block-ul, asa cum il folosesc eu ci mai degraba preferi push-ul si chop-ul de la semi-distanta ( cel putin asa mi-ai lasat impresia, dar poate ma insel ). Ai unele similitudini in joc cu Cristi Ciortescu care utilizeaza acum ghici ce, tot Kamikaze ( nu mai tin minte pe ce lemn ).
- Mihai, cred ca mi-ai taiat din elanul cu care eram hotarat sa probez Kamikazele, nu cred ca e pe gustul meu. Noi ne asemanam mult in "stilul" de jos ( cam pretentios spus ), doar ca tu ai atu-ul ca invarti paleta si tragi cu softul de pe BH, eu nu am ajuns la nivelul asta. In schimb, exersez trasul cu iarba. Cu D-Tecsul imi mai intra, trebuie antrenament mult ( cu satisfactii pe masura, cand tragi bine cu iarba e cam final de punct ), dar cu Dornenglanz1-ul imi intrau foarte multe.
Astept o parere privind fata Dornenglanz2 si una ceva mai noua, de la Stiga U55 Vertical ( am auzit pareri pro despre ea de la D-nul Lackatos ).
Va multumesc la toti !

- - - Actualizat - - -

Imi pare rau ca nu sunt in tara dar lansez o idee ce ar putea prinde si pe care, cu siguranta, as fi pus-o in aplicare...macar o data la 3 luni, ar trebui convocata o adunare generala a tuturor ierbarilor intr-o localitate la indemana si acolo ar trebui incercate, analizate, probate pe indelete toate materialele disponibile in geanta fiecarui participant...se poate organiza si un mini turneu, un mega gratar, etc...ma inscriu ca posibil furnizor de materiale ce nu se gasesc pe piata din Romania si se gasesc in Germania ( in mod gratuit, desigur ).

O idee excelenta! Poate ar fi interesant sa se organizeze si pentru noi, ierbarii o tabara anuala de cateva zile, departe de pareri si comentarii malitioase ( gen: " Daca n-aveai iarba, te mancam cu fulgi cu tot!", "Oricum sunt mult mai bun ca tine, te bat oricand daca joci fara material!", " Acum ai avut noroc de iarba, dar data viitoare esti convins ca te spulber !"). In plus, jocul de iarba contra iarba este si el in sine, o provocare ( se spune ca de obicei invinge ierbarul mai ofensiv )!
 
Ultima editare:
Bună ziua ! Un uncheș de-a meu locuiește în Germania și are în Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava) o casă de vacanță de care eu cu tata avem grijă. Uncheșul mi-a luat ca răsplată iarba Grass D. Tecs roșu ox. Lemnul Der Materialspezialist Trouble s-ar potrivi cu această față ? Stilul meu de joc este blocker cu iarba foarte aproape de masă, de multe ori peste masă, dacă mingea este jos folosesc 90 % numai iarba. Dacă am minge ?naltă trag drept cu softul, dar mai am de lucrat mult la acest capitol. Rog tare mult pe cei mai experimentați să îmi de-a un sfat, ținând cont și de stilul meu de joc. Mulțumesc anticipat !
 
Bună ziua ! Un uncheș de-a meu locuiește în Germania și are în Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava) o casă de vacanță de care eu cu tata avem grijă. Uncheșul mi-a luat ca răsplată iarba Grass D. Tecs roșu ox. Lemnul Der Materialspezialist Trouble s-ar potrivi cu această față ? Stilul meu de joc este blocker cu iarba foarte aproape de masă, de multe ori peste masă, dacă mingea este jos folosesc 90 % numai iarba. Dacă am minge ?naltă trag drept cu softul, dar mai am de lucrat mult la acest capitol. Rog tare mult pe cei mai experimentați să îmi de-a un sfat, ținând cont și de stilul meu de joc. Mulțumesc anticipat !
Salut! Lemnul trouble nu este pt block. Este flexibil și nu ?ntoarce efectul, este mai potrivit pt chop, apărare clasică. Pt block recomand wizard, pe care îl am (nu mă înțeleg pe partea de fh și îl vând) sau cubixx 100, recomandat de însuși proprietarul firmei Der materialspezialist.

https://www.youtube.com/channel/UCUolvdiZfRVMbKfWxb7sp6w

https://www.facebook.com/309680636343003
 
Chiar ma gandeam sa incerc un wizard, eu joc acum cu elimination extra long pe rever ( pe forehand am short pip spinlord waran ) pe un buterfly inerforce layer alc si parca e putin prea rapid pt partea cu iarba :) dar as fi curios care e "buba" cu forehandul.. ce nu ti-a placut?

Pentru block recomand wizard, pe care îl am (nu mă înțeleg pe partea de fh și îl vând)
 
Octaw Marius, mulțumesc pentru răspuns. Cubixx 100 pare un lemn interesant pentru stilul meu. Wizard, un lemn combi, cred că este prea rapid pentru mine pe forehand-ul meu foarte slab, dar care mă chinui totuși să-l âmbunătățesc. Dacă tot am norocul să am o iarbă Grass D. Tecs gratis, ar fi mare păcat să nu o pun pe un lemn cu care se ,,înțeleagă,,. îmi place tare mult Kamikaze pe Blockbuster, dar nu m-aș supăra ca iarba Grass să fie mai bună. Am înțeles că la ultimile turnee ai ,,făcut ravagii,,. Felicitări !!! Succes la Open !!!
 
D.tecs OX are o gama larga de lemne potrivite. Functioneaza de la lemne OFF+ pana la lemne defensive. Am probat-o cu peste 25 de lemne de toate tipurile. Am folosit-o eficient chiar si pe Photino, Innerforce T5000, Timo Boll ZLC. In final m-am oprit la Butterfly Marcos Freitas ALC. Daca lemnul e foarte rapid trebuie o atingere delicata si mana sa nu fie incordata pe maner pentru ca altfel se duce mingea afara. Daca nu poti fi atat de relaxat atunci poti alege un lemn Off- sau chiar All. Ai incredere in fata si ea te va rasplati.
 
Chiar ma gandeam sa incerc un wizard, eu joc acum cu elimination extra long pe rever ( pe forehand am short pip spinlord waran ) pe un buterfly inerforce layer alc si parca e putin prea rapid pt partea cu iarba :) dar as fi curios care e "buba" cu forehandul.. ce nu ti-a placut?
Salut. Am jucat la Targoviște în eliminatorii, atunci am jucat cu Balsa carbo x5. Nu îmi place ca este ușor și nu pot da topspin, parca nu e destul de flexibil. Este la anunțurile mele...

https://www.youtube.com/channel/UCUolvdiZfRVMbKfWxb7sp6w

https://www.facebook.com/309680636343003
 
D.tecs OX are o gama larga de lemne potrivite. Functioneaza de la lemne OFF+ pana la lemne defensive. Am probat-o cu peste 25 de lemne de toate tipurile. Am folosit-o eficient chiar si pe Photino, Innerforce T5000, Timo Boll ZLC. In final m-am oprit la Butterfly Marcos Freitas ALC. Daca lemnul e foarte rapid trebuie o atingere delicata si mana sa nu fie incordata pe maner pentru ca altfel se duce mingea afara. Daca nu poti fi atat de relaxat atunci poti alege un lemn Off- sau chiar All. Ai incredere in fata si ea te va rasplati.

Vă apreciez că puteți juca cu o iarba așa rapidă pe un lemn off, dacă nu off + dacă nu mă înșel. V-am văzut pe YouTube jucând și, păstrând proporția, semănați ca stil cu Manika Batra din India, cred că vreo 50 mondial. Dacă nu vă supărați pe mine, nu ați jucat cu Kamikaze pe un lemn cam rapid ? Pe Blockbuster îmi place tare Kamikaze, dar recunosc că stilul meu este ,,primitiv,, față de jocul dumneavoastră pe care eu îl apreciez. Grass D Tecs îl pun pe All, dacă joc cu off+ mă tem că dau mingea 1-2 Km (posibil și mai mult) pe lângă masă.
 
Ultima editare:
D.tecs OX are o gama larga de lemne potrivite. Functioneaza de la lemne OFF+ pana la lemne defensive. Am probat-o cu peste 25 de lemne de toate tipurile. Am folosit-o eficient chiar si pe Photino, Innerforce T5000, Timo Boll ZLC. In final m-am oprit la Butterfly Marcos Freitas ALC. Daca lemnul e foarte rapid trebuie o atingere delicata si mana sa nu fie incordata pe maner pentru ca altfel se duce mingea afara. Daca nu poti fi atat de relaxat atunci poti alege un lemn Off- sau chiar All. Ai incredere in fata si ea te va rasplati.
In legatura cu subiectul de mai sus, am si eu urmatoarea opinie: Orice iarba cat de cat deranjanta ( si in mod special D-Tecs-ul ) cu cat o montezi pe un lemn mai ofensiv, cu atat mai mult ii scade efectul deranjant pe care il percepe adversarul la retur ( De Ex: adversarul iti trimite mingea cu topspin in forta, ii returnezi cu iarba cu block sau si mai bine cu chop-block, ce primeste adversarul e cu mult mai putin deranjant daca iarba e montata pe un lemn mai ofensiv. In schimb, block-ul tau ii vine cu viteza mare, ceea ce il poate forta la greseli ). Iarba montata pe un lemn ofensiv ( OFF, OFF- sau chia ALL+ ajuta in schimb semnificativ la trasul cu reverul, daca se stapaneste tehnica si iarba respectiva te ajuta sau iti permite acest lucru, cu D-Tecsul iti trebuie mult antrenament, dar rezultatele vor fi pe masura ). Daca esti un jucator care mergi pe control si nu stapanesti FH, cea mai buna varianta ar fi un lemn DEF sau DEF+, foarte laudat este "Nittaku shake defence" sau "Andro fibercomp def" ( cu acest lemn am jucat si eu la inceput si am luat prima Finala la Amatori, in schimb, pentru FH e cam slab, muncesti mult la tras ). Daca esti un jucator care folosesti in principal BH si secundar FH, cred ca un lemn Combi este perfect ( Combination Effect si Titan - mai lent ca primul, de la Dr.Neubauer, "Re-Impact Medusa"- putin cam rapid pe BH dar super pe FH, "Re-Impact Turbo" pe care il utilizez eu acum si nu l-as mai schimba pentru nimic in lume ) sau Kokutaku Blutenkirsche Ice&Fire ( de la TT Mall, mi l-a recomandat Adrian Veres si merge bine cu Grass D-Tecs si cu Dornenglanz ).
 
De remarcat că se mai poate juca la nivel inalt cu iarba! Scuze pentru offtopic...dar e un exemplu de urmat. Poate stie cineva cu ce joacă fata asta.
 
Setup-ul ei la acel turneu a fost Timo Boll ZLC / FH Tgy 05 / BH Tibhar Grass D-tec...
 
Vă apreciez că puteți juca cu o iarba așa rapidă pe un lemn off, dacă nu off + dacă nu mă înșel. V-am văzut pe YouTube jucând și, păstrând proporția, semănați ca stil cu Manika Batra din India, cred că vreo 50 mondial. Dacă nu vă supărați pe mine, nu ați jucat cu Kamikaze pe un lemn cam rapid ? Pe Blockbuster îmi place tare Kamikaze, dar recunosc că stilul meu este ,,primitiv,, față de jocul dumneavoastră pe care eu îl apreciez. Grass D Tecs îl pun pe All, dacă joc cu off+ mă tem că dau mingea 1-2 Km (posibil și mai mult) pe lângă masă.

V-ati facut bine temele. Am studiat intens jocul ei in ultimele luni. Intorceam insa paleta inainte sa stiu despre ea. Pe langa ce joaca pot sa folosesc cu succes iarba si in forehand atat pentru block cat si pentru chop si am lovitura de topspin din rever.
Cu privire la Kamikaze am dat majoritatea mingilor in fileu cu Freitas, nu cred ca a lemnul a fost prea rapid.

Setup-ul ei la acel turneu a fost Timo Boll ZLC / FH Tgy 05 / BH Tibhar Grass D-tec...
Exact ce spuneam mai sunt D.tecs face casa buna cu multe lemne. Am folosit-o si pe Timo Boll ZLC exact ca Manika. Tinea mingea razant cu fileul si scurt, insa nu puteam stapani Tenergy 05 cu Timo Boll ZLC, asa ca am ales Marcos Freitas, care si el tine mingea scurt cu D.tecs, insa mi-am pastrat forehandul cu T05. Deci Manika joaca cu ea pe un lemn mai rapid decat al meu si joaca eficient. Ati vazut ca setupul poate face fata unor topspinuri date de jucatori profesionisti. De asemenea in video se vede excelent efectul de franare de care vorbeam, adversara rateaza timingul dand pe deasupra, deci poate incurca eficient si jucatori din primii 50 mondial. Cheia este insa variatia intre a utiliza iarba si fata lisa pe rever si, cum incerc eu sa fac si pe forehand, astfel incat adversarul sa nu aiba timp sa-si creeze o rutina de atac.

- - - Actualizat - - -

In legatura cu subiectul de mai sus, am si eu urmatoarea opinie: Orice iarba cat de cat deranjanta ( si in mod special D-Tecs-ul ) cu cat o montezi pe un lemn mai ofensiv, cu atat mai mult ii scade efectul deranjant pe care il percepe adversarul la retur ( De Ex: adversarul iti trimite mingea cu topspin in forta, ii returnezi cu iarba cu block sau si mai bine cu chop-block, ce primeste adversarul e cu mult mai putin deranjant daca iarba e montata pe un lemn mai ofensiv. In schimb, block-ul tau ii vine cu viteza mare, ceea ce il poate forta la greseli ). Iarba montata pe un lemn ofensiv ( OFF, OFF- sau chia ALL+ ajuta in schimb semnificativ la trasul cu reverul, daca se stapaneste tehnica si iarba respectiva te ajuta sau iti permite acest lucru, cu D-Tecsul iti trebuie mult antrenament, dar rezultatele vor fi pe masura ). Daca esti un jucator care mergi pe control si nu stapanesti FH, cea mai buna varianta ar fi un lemn DEF sau DEF+, foarte laudat este "Nittaku shake defence" sau "Andro fibercomp def" ( cu acest lemn am jucat si eu la inceput si am luat prima Finala la Amatori, in schimb, pentru FH e cam slab, muncesti mult la tras ). Daca esti un jucator care folosesti in principal BH si secundar FH, cred ca un lemn Combi este perfect ( Combination Effect si Titan - mai lent ca primul, de la Dr.Neubauer, "Re-Impact Medusa"- putin cam rapid pe BH dar super pe FH, "Re-Impact Turbo" pe care il utilizez eu acum si nu l-as mai schimba pentru nimic in lume ) sau Kokutaku Blutenkirsche Ice&Fire ( de la TT Mall, mi l-a recomandat Adrian Veres si merge bine cu Grass D-Tecs si cu Dornenglanz ).

Absolut de acord cu ceea ce scrii. Noi am discutat si am ajuns la aceasta concluzie. Jucand in ultimul timp cu jucatori de Open si Elite si urmarind si meciuri intre acestia, am ajuns la concluzia ca blocul cu cat este mai rapid cu atat este mai eficient. Daca le dai mingea incet au timp sa se aseze in pozitie si te executa. La experienta de joc pe care o au e greu sa-i pacalesti cu mingi serpuite si alte efecte deranjante. Acestea merg daca, prin intamplare, dai de cineva care nu prea a a jucat cu iarba. Aici m-am referit numai la cei care joaca push si block, cu chopperii asta e alta discutie.
 
Desi nu am multa experienta ca ierbar (sau poate tocmai de aceea) am sa-l contrazic pe octav cu privire la faptul ca elimination extra long nu incurca. Eu am jucat cu soft pana acum jumatate de an si de multe ori nu treceam de grupele superioare la incepatori. Am pus iarba si in trei luni am ajuns sa joc eliminatorii la avansati unde, in majoritatea cazurilor, am fost eliminat tot de ierbari, mult mai experimentati ca mine, nu de softisti (puteti vedea evolutia pe site-ul amatur). Desi inca nu o stapesc prea bine si nici tactic nu stiu inca sa abordez jocul ca ierbar este evident ca iarba i-a incurcat pe multi (am batut chiar si jucatori cu mp 19, eu avand mp 7,4 inainte de a pune iarba); clar ca iarba a incurcat pt ca nu am devenit eu mai priceput peste noapte... Sigur, elimination poate nu e "regina" ierburilor, dar cu siguranta nu e o "prostie" asa cum zice octav.

Revenind la cele spuse de dl Laky, de la Der Materialspezialist am folosit câteva materiale, pe care le voi descrie...
Iarbă ox elimination extra long: o prostie
. Poți ataca mai ușor cu ea, ceea ce eu nu fac. Nu încurcă, nu are nimic deosebit.
 
Ultima editare:
Se vorbeste mult despre structura ideala a unui lemn pentru iarba, mai exact despre tipul si grosimea furnirelor folosite la fabricarea acestora. Toate acestea sunt foarte importante și totusi mai exista un parametru prea putin luat in considerare in alegerea unui lemn. Un lemn este foarte bun pentru iarba atunci cand imbina capacitatile defensive, cum ar ficontrolul foarte mare sau intoarcerea spinului adversarului, cu cele ofensive. De ce se poate ataca mai bine cu un lemn decat cu altul? In acest scop am studiat doua lemne pe care le am de mai mult timp, Levi Meranti Double Soul Def+ si Levi SIC Defender Carbo Def, ambele la fel de bune in jocul defensiv. Geometric ambele au aceleași forma și dimensiuni ale capului 163x155 mm, mâner drept cu aceeasi lungime, dar la Meranti acesta este ceva mai subtire.
Am observat că la setupuri aproape similare( Meranti FH Evolution Mxp 1,9mm si Pimple Park Cluster OX SIC Defender cu Evolution Mxp 2,1mm si BH Grass Dtecs OX ) cu Meranti atacul cu iarba este mult mai usor de executat pe cand cu SIC DEFENDER multe din mingi se opresc in fileu. M-am gandit mult care ar fi explicatia banuind că motivul tine mai degrabă geometria lemnului decat de calitatea ierbii. Astfel dupa masuratori si echilibrari, am descoperit ca față de SIC DEFENDER, Meranti are centru de greutate deplasat spre varf cu aprox 20 mm! Acest lucru se datoreaza structurii interne si dimensiunilor manerului. Stiam ca la un lemn ofensiv este de preferabil un cap mai greu, dar nu credeam ca la un lemn defensiv aceasta deplasare spre v?rf a centrului de greutate influentează atat de evident abilitatile de atac cu iarba.
 
Desi nu am multa experienta ca ierbar (sau poate tocmai de aceea) am sa-l contrazic pe octav cu privire la faptul ca elimination extra long nu incurca. Eu am jucat cu soft pana acum jumatate de an si de multe ori nu treceam de grupele superioare la incepatori. Am pus iarba si in trei luni am ajuns sa joc eliminatorii la avansati unde, in majoritatea cazurilor, am fost eliminat tot de ierbari, mult mai experimentati ca mine, nu de softisti (puteti vedea evolutia pe site-ul amatur). Desi inca nu o stapesc prea bine si nici tactic nu stiu inca sa abordez jocul ca ierbar este evident ca iarba i-a incurcat pe multi (am batut chiar si jucatori cu mp 19, eu avand mp 7,4 inainte de a pune iarba); clar ca iarba a incurcat pt ca nu am devenit eu mai priceput peste noapte... Sigur, elimination poate nu e "regina" ierburilor, dar cu siguranta nu e o "prostie" asa cum zice octav.
Ați uitat să precizați că pe o parte aveți iarbă și pe cealaltă sandwitch. E normal să câștigați împotriva unor jucători de la Avansați, unde numai 10-15 % atacă cu topspin. Din ăștia... vreo jumătate nu știu contra ierbii, nu mai zic de setup-ul dvs. Eu mi-am spus părerea, la mine nu a funcționat.

https://www.youtube.com/channel/UCUolvdiZfRVMbKfWxb7sp6w

https://www.facebook.com/309680636343003
 
Se vorbeste mult despre structura ideala a unui lemn pentru iarba, mai exact despre tipul si grosimea furnirelor folosite la fabricarea acestora. Toate acestea sunt foarte importante și totusi mai exista un parametru prea putin luat in considerare in alegerea unui lemn. Un lemn este foarte bun pentru iarba atunci cand imbina capacitatile defensive, cum ar ficontrolul foarte mare sau intoarcerea spinului adversarului, cu cele ofensive. De ce se poate ataca mai bine cu un lemn decat cu altul? In acest scop am studiat doua lemne pe care le am de mai mult timp, Levi Meranti Double Soul Def+ si Levi SIC Defender Carbo Def, ambele la fel de bune in jocul defensiv. Geometric ambele au aceleași forma și dimensiuni ale capului 163x155 mm, mâner drept cu aceeasi lungime, dar la Meranti acesta este ceva mai subtire.
Am observat că la setupuri aproape similare( Meranti FH Evolution Mxp 1,9mm si Pimple Park Cluster OX SIC Defender cu Evolution Mxp 2,1mm si BH Grass Dtecs OX ) cu Meranti atacul cu iarba este mult mai usor de executat pe cand cu SIC DEFENDER multe din mingi se opresc in fileu. M-am gandit mult care ar fi explicatia banuind că motivul tine mai degrabă geometria lemnului decat de calitatea ierbii. Astfel dupa masuratori si echilibrari, am descoperit ca față de SIC DEFENDER, Meranti are centru de greutate deplasat spre varf cu aprox 20 mm! Acest lucru se datoreaza structurii interne si dimensiunilor manerului. Stiam ca la un lemn ofensiv este de preferabil un cap mai greu, dar nu credeam ca la un lemn defensiv aceasta deplasare spre v?rf a centrului de greutate influentează atat de evident abilitatile de atac cu iarba.


Mai exista o explicatie pentru ceea ce spuneti dumneavoastra. Greutatea diferita a celor doua setupuri (considerand ca lemnele au o greutate apropiata). Am jucat cu Mx-p aproape un an de zile. Este o fata foarte grea, una din cele mai grele, Din ce spuneti dumneavoastra este mai lenta paleta cu Mx-p de 1.9. E normal un MX-p de de 2.1 taiat pe 157x150 atinge 52 de grame unul de 1.9 undeva la 49-50 grame. Pe un cap de paleta de 163 cu 165 diferenta va fi si mai mare undeva la 4-5 grame. Diferenta care se traduce in schimbarea centrului de greutate a paletei si printr-o forta de impact mai mare. E fizica. Un tir plin cu marfa va frana pe o distanta mai mare decat daca ar fi gol.
 
Back
Sus