Ma intreaba des colegii de antrenament pentru ce tin 30 de lemne in casa (mai precis acum am 33). Si raspunsul este: niciodata nu stii cu ce lemn se impaca o fata.
Cum sunt destul de incapatanat si nu renunt cu una cu doua, mi-am respectat principiul de a proba doua saptamani Kamikaze, deoarece, asa cum am sustinut tot timpul, fetele OX sunt extrem de mult influentate de lemnele pe care sunt lipite.
Dupa mai multe analize si probe Der Materialspezialist Kamikaze si-a gasit un lemn potrivit. Si nu orice lemn ci favoritul meu: Viscaria 88 de grame.
Am jucat in seara aceasta cu doi jucatori de open, care dau topspin foarte bine, iar aseara am jucat tot cu un openist cu un still allround.
Este o combinatie mult mai stabila decat cea mentionata anterior cu Freitasul. Freitasul arunca prea jos pentru Kamikaze, in timp ce Viscaria arunca prea sus pentru D.tecs. In aceasta combinatie Kamikaze devine o fata mult mai controlabila, numarul greselilor nefortate s-a diminuat semnificat, chiar daca am observat o mica crestere a vitezei. Au ramas unele greseli la jocul de pe masa. Uneori mingea este prea scurta iar uneori este prea lunga desi nu am in intentie sa dau scurt sau lung, oricum traiectoria s-a stabilizat foarte mult si acest fenomen apare mai rar. Cu antrenament si cu multa atentie cred ca se poate trece peste aceasta problema. Cam asta ar fi partea negativa care s-a pastrat din review-ul anterior.
Sa trecem acum la partile pozitive.
Pe Viscaria, Kamikaze devine mult mai insensibila la spinul adversului. Practic joaca ca un D.tecs insa tine mingea mai scurta la block chiar daca sare putin mai sus in terenul adversarului, saritura nu o ridica peste nivelul fileului si e greu de atacat din nou. D.tecs o tine mai jos, traiectoria este mai razanta, mai rapida, putin insa mai lunga, suficient de lunga de multe ori pentru a putea fi atacata mingea cu topspin. In fapt aici Kamikaze in comparatie cu Viscaria s-a dovedit superioara D.tecs+Freitas., si anume capacitatea de a executa block si chopblock impotriva topspin. Pui pe masa mingea pana te plictisesti. Foarte rar am scapat mingea dincolo de tusa. Block este scurt iar chopblock-ul extrem de razant cu fileul. Pana in seara aceasta nu reusisem sa iau doua partide in aceeasi sesiune unuia dintre adversari. Kamikaze i-a intors pe masa toate tipurile de topspin cu care m-a bombardat. E adevarat ca trebuie mult mai multa atentie decat cu D.tecs, deoarece Kamikaze a ramas putin mai sensibila decat D.tecs la spinul adversarului, dar in combinatie cu Viscaria, nu cu mult, astfel incat sa nu te poti adapta la acest lucru.
Un alt plus, traiectoria din Kamikaze fiind mai scurta (mi-a dat impresia ca uneori are chiar acel efect de franare atat de minunat de la D.tecs), permite plasarea block-ului catre tusele laterale, chiar pe la mijlocul lor, obligand adversarul sa loveasca din miscare.
Impresia celor 3 adversari este ca Der Materialspezialist Kamikaze este mai deranjanta deoarece produce niste traiectorii si unghiuri in care este greu sa ataci. Mi-a dat impresia in unele situatii ca are un reversal mai bun decat D.tecs, dar acesta este un aspect care mai trebuie cercetat.
Am incercat si o serie de atacuri cu ea, insa ca si D.tecs-ul, nu exceleaza la acest capitol.
Concluzii
Am spus ca Der Materialspezialist Kamikaze nu poate fi folosita de cei care joaca cu D.tecs. Imi retrag afirmatia. In combinatie cu alt lemn poata fi utilizata si de jucatorii care folosesc D.tecs. Sunt insa aproape sigur ca sunt sanse foarte mici sa existe vreun lemn compatibil cu amandoua fetele. Cel mai bine ar fi ca cei interesati sa probeze fata si sa vada daca se pot adapta la calitatile oferite.
Personal, intrucat am reusit sa nu existe o mare diferenta in comportamentul ierburilor intre cele doua setupuri, voi continua sa probez si daca se confirma in perioada urmatoare ceea ce am vazut in ultimele doua seri e posibil sa ma intorc la Viscaria.