În primele 3 ediții ale BUTTERFLY Romanian Table Tennis Team Cup prioritatea la înscriere a echipelor pentru cea de-a doua etapă era dată de poziția în clasamentul Amatur a jucătorului din categoria Elite. Am optat pentru această variantă deoarece știam că jucătorii din această categorie sunt mai interesați/implicați în fenomen și, dacă sunt pe poziție eligibilă, se vor zbate să adune jucătorii din celelalte trei categorii pentru a forma echipa.
Totul a fost ok cu acest criteriu până la ediția de anul trecut când un județ a reușit să înscrie 5 echipe.
Și atunci a apărut ideea/propunerea ca la următoarele ediții să ținem seama de toate categoriile pentru calculul priorității. Și am schimbat regulamentul. Dar, supriză... același județ are acum 7 echipe încrise. Și mai este un județ cu 4.
Și din nou.... nu e bun Regulamentul că favorizează pe cineva.
Repet ceea ce am spus câteva posturi mai sus. Numărul limitat de echipe (42) vă genera în fiecare an discuții din partea celor care nu vor prinde un loc la concurs. După părerea mea, aceste discuții sunt pur subiective și vor fi inițiate întotdeauna de cei care se simt sau se vor simți nedreptățiți.
Dacă e să privim obiectiv acest aspect atunci va trebui să ne întrebăm nu "de ce unii au mai mult?", ci mai degrabă "de ce unii nu au deloc?". Și o să mă explic.
Deși suntem la cea de-a patra ediție a concursului pe echipe, avem 7 (ȘAPTE) județe care nu au reușit să participe nici măcar cu o singură echipă, nici măcar la o ediție !!!
Mai mult decât atât, după dispariția prematură a unuia dintre cei care au coordonat Amaturul în ultimii ani, județul din care era nu mai reușește să închege o echipă. Deci sunt 8 (OPT) județe în total!!!
BUTTERFLY Romanian Table Tennis Team Cup este, probabil, concursul care ne arată că fiecare jucător, indiferent de categoria din care face parte (Elite/Open/Avansați/Hobby) este la fel de important în viața circuitului. Am observat că sunt și persoane care tratează oarecum diferențiat participanții în circuitul Amatur, în funcție de valoarea sportivă pe care aceștia o au. Și uite că vine concursul pe echipe, în care ai avea nevoie de toți dar, na, după ce pe parcursul unui an nu a fost prea mult băgat în seamă, jucătorul mai nou în circuit nu e foarte curios acum să participe.